Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Nog meer dieren.

Zaterdag 23 mei-2020

Donderdag hebben we weer eens een keer gebarbecued met de familie. Dat was al weer een tijd geleden. Eerst s’morgens de preek van Hemelvaart geluisterd. Daarna een beetje zitten freubelen. Rien ging met Hidde een duivenhok met 2 tortelduiven ophalen in Woudenberg. Hidde had al zo lang lopen zeuren dat hij duiven wilde hebben. Kan er ook nog wel bij:-) Eerst zou vaders een hok voor hem maken,maar daar kwam ook niet veel van. Dan maar op marktplaats kijken,maar ze vragen vaak een hoop geld voor een hok. Maar nu had hij wel een leuke voor een mooi prijsje. En nog met 2 schattige duifjes erin. Nou,wat wil je nog meer,in een keer klaar!

Om 5 uur ging de barbeceu aan. Vlees hadden we zat in de diepvries,dus daar hoefde geen slager aan te pas te komen. Was een gezellig boeltje. Een paar zoons hadden een vriend uitgenodigd,de 2 schoonzussen erbij,1 zoon ontbrak,die was elders gezellig aan het doen. Er werd aardig gegeten en wat overbleef lusten de hond nog wel. Half negen waren we klaar en bleef de jeugd nog op het terras hangen. Hieronder de foto,natuurlijk moesten er weer spierballen worden getoond. Dat hoort denk ik bij het man zijn?. Beetje showen!! Geeft niet hoor,kan altijd wel genieten van m’n patsertjes

Zelf ging ik eerst de jongste kinderen op bed brengen en daarna moest ik nog cake bakken voor het recept van de Ierse Chester cake(zie vorige blog) En weer was het 12 uur voordat ik het bed indook,altijd te laat h├ę!

Vrijdagmorgen haalde we eerst weer een schapennet in Opheusden. Weer een?. Dat hebben ik samen met Hessel voor het enigste stuk gezet waar ze zich eigen nog doorheen propte. Nu kunnen ze volgens mij niet meer ontsnappen.(durf het bijna niet uit te spreken). Daarna gingen we samen de fietsenschuur van de vakantiehuisjes in om het daar eens schoon te maken. De schapen hadden daar een week gebivakkeerd toen ze gelammerd hadden en echt schoon zag dat er niet meer uit. Nu hopen er maandag weer vakantiegasten te komen dus moest de schuur echt schoon. Eerst alle troep eruit,het hout voor zover het ging weer netjes opgestapeld. En toen vegen. Zo,dacht dat me longen het begaven,wat een stof kwam daar van af,kon niet stoppen met hoesten. Is niet goed voor de mens. Kwam door het stro. Maar de schuur is in ieder geval weer toonbaar.

Voor het middageten bakte ik een klein stapeltje pannenkoeken,we waren ook maar met een klein koppeltje. En Hidde was nog niet echt fit,dus die at bijna niks.

Vanmorgen kwam de hulp om het vakantiehuisje op orde te maken voor maandag. Leuk om haar weer eens te spreken. Normaal zag ik haar wel iedere week,maar nu was het al weer heel wat weekjes geleden. Had ook niks meer voor haar te doen. Gelukkig komt er nu weer verandering in.

Bakte kaneelbroodjes voor tussen de middag, Maureen stofzuigde de bovenverdieping,Mirjam deed (op eigen verzoek) de beide wc’s. Hidde ruimde de stripboekenmand op. Hessel krabde nog onkruid bij de vakantiehuisjes. Zelf stofte ik de kamer en gang. Stofzuigde alles beneden. Gaf het gasstel een goeie schrobbeurt. Heb eerst alle lossen delen in de wasbak van de aanrecht in de week gezet. Dat scheelt een hoop schuurwerk. Die gootsteen heb ik toch al zoveel plezier van gehad. Hij is 70 cm breed, ideaal, je kunt hem echt voor vele doeleinden gebruiken.

Draaide een paar machines vol, deed boodschappen,bakte een walnotentaart en daar achteraan een plaat schuimpjes. Omdat je alleen de eidooiers gebruikt in de walnotentaart,blijven de eiwitten over. Daar maken we dan schuimpjes van. Zonde om weg te gooien.