Nieuwe viltopleiding

Zaterdag 20 februari-2021

Ik heb me eigen opgegeven voor een nieuwe viltopleiding van 2,5 jaar. Voor een paar jaar terug had ik al een andere jaarcursus vilten gedaan en ook nog wat losse cursussen hier en daar. Veel heb ik daar geleerd zoals het maken van lampenkappen, tas, kussens, theemutsen, boekomslagen, bloemen en een rok( geen foto, is verkocht)

Bij deze nieuwe cursus kon je zelf bepalen waarmee je beginnen wilde. Omdat ik al aardig wat viltervaring opgedaan had wilde ik verder gaan voor de gevorderden en met een jurk beginnen. Maar toen ik de cursussen voor beginners online ging bekijken zag ik dat ik van haar ook weer andere dingen kon leren dan dat ik op m’n vorige cursussen had geleerd. Na twee dagen wikken en wegen wat ik zou doen, of verder gaan voor gevorderden of starten voor beginners, ben ik toch helemaal opnieuw bij het begin gestart. Vind het ook leuk om weer nieuwe tips te krijgen. De jurk mag nu even wachten die kom ik vanzelf wel weer in de loop van de cursus tegen. Nu mocht ik beginnen met het meest simpele: een lapje leggen van wol en gaan vilten, ook heel leuk om te doen.

En daarna een lap van naaldvilt versieren en vilten

Van de week met de hulp lekker een deel van de keuken gesopt, mens wat knapte dat op, heerlijk! Tussendoor moest ik met Maureen naar het gemeentehuis om een nieuwe ID-kaart aan te vragen . Toen ze vorig jaar juli naar Tsjechië op vakantie was ,is haar ID zoek geraakt. Maar aangezien wij nooit zo snel zijn met zulke dingen om gelijk een nieuwe aan te vragen, was het er nu pas van gekomen( omdat ze hem nodig had). Eén geluk hadden we: vermissingskosten hoeven niet meer betaald te worden, dat hebben ze geschrapt. Was daar de computer nog kapot dus zaten we een half uur langer, en ik maar balen want omdat de hulp er was wilde ik graag een hoop doen. Helaas. s ‘Middags moest ik weer naar de tandarts dus de halve dag was al weg. En vrijdag waren de jongste twee kinderen vrij van de basisschool: studiedag, dus een dag eerder vrij. Zorgde dat de was allemaal gewassen was. Het is toch wel ideaal om twee wasmachines te hebben. Rien roept al tien jaar dat ik een wasmachine er bij moest kopen maar dat vond ik dan weer overbodige luxe. Maar wat is het fijn. Nu ben ik gewoon voor de middag klaar met het wassen en hangt alles aan de rekken. Vooral op maandag is het een uitkomst, dan ben ik vaak vanaf half 6 s’morgens tot half 6 s’avonds aan het wassen. Dus ik moet hem na 10 jaar toch gelijk geven?. Zeemde s’ middags de ramen helemaal rondom, koste me bijna twee uur, maar wat was het genieten in het zonnetje. Rien jr had achter het huis stenen lopen zagen dus er zat enorm veel stof op ramen en deuren. Nu spiegelt alles weer lekker voor de zondag.

Veegde het terras en zette gelijk wat gezelligs neer.

Deed de strijk, ruimde het gelijk in de kasten, verschoonde 4 bedden, verfde 4 potten wol en bakte lekker piepers met kip en doperwten.

En vanmorgen weer om half zes opgestaan en de ramen binnen gezeemd, waste de wasmanden weer leeg, mag maandag weer gestreken worden. Om 10 uur kwamen er twee vrouwen voor een cursus wol verven. Werd een gezellig dagje en om half drie waren we klaar en hadden de dames op 4 verschillende manieren leren wol verven. En omdat we tussendoor toch moesten wachten tot de wol klaar was hebben we maar gezellig een bloem gevilt. Hadden ze weer wat geleerd. Terwijl ik cursus aan het geven was werd er door de mannen ook weer goed gewerkt. Rien metselde buiten het nieuwe tuinmuurtje van kinderkoppen af.

De timmerman kwam de kast in de gang afmaken, als de schilder hem geverfd heeft zal ik de foto erop zetten. Heb al mooie houten zwarte ovale deurknoppen besteld. Eerst zouden we er antieke porseleinen knoppen op doen maar op de een of andere manier konden die heel moeilijk bevestigd worden. Dan maar zo, zijn ook mooi. Het was hier vandaag echt stil. Waren maar met z’n drietjes thuis. De rest was werken of logeren.

En de aap die m’n tante zou haken is ook op de Friesesteeg gearriveerd. Echt een superleuk beestje geworden. Mirjam was er al helemaal verliefd op en nu zou m’n tante er ook één voor haar haken. Dat mensje is zo ongelooflijk handig, wat haar ogen zien maken haar handen, geweldig!