Nieuwe uitdagingen

Vrijdag 24 april-2020

Voor dinsdagavond maakte ik een grote pan met Hongaarse goulash. Zo lekker! Zal het recept eerdaags op de site zetten. Het was zo’n beetje het laatste rundvlees wat uit de diepvries kwam van het stuk koe die we in november gekocht hadden. Nu zijn we door de voorraad heen. Dat mis je best wel. Nu neem ik het vaak bij de Coop mee,maar dat is gewoon niet zo lekker en zo vers. Je ruikt het al als je de verpakking los trekt. Binnenkort maar weer een varken bestellen bij de slager. De prijs komt dan op ongeveer 3,00 per kilo. Dat scheelt toch echt wel met de winkel.

Knipte dinsdagavond eerst maar weer een voorraadje lapjes voor de quilt. Nu ligt er voor 12 blokken lapjes klaar. Makkelijk voor het grijpen. Als je elke keer voor je wilt beginnen een blok aan lapjes moet knippen,dat werkt niet zo. Nu ligt er een klaar en kan ik tussendoor of op een avond elke keer wat aan elkaar naaien. Vaak word er gevraagd waarom ik het niet met de naaimachine doet. 100 keer sneller klaar. Klopt,maar voor mijn gevoel moet je een quilt gewoon met de hand naaien,valt niet over te twisten.

Woensdag had ik lekker de gang er in. Verschoonde een paar bedden. Deed de wc’s. Helaas blijf je daar met een doekje poetsen. Dat heb je met al die kerels in huis. Maakte de bedden op,stofzuigde de benedenverdieping. Daarna reden we naar de bakker in Bennekom voor 40 broden. Had ze twee dagen van te voren besteld,anders gaat dat natuurlijk niet lukken. Vind het makkelijk als ik voor een maand brood in de vriezer heb. Anders moet ik elke dag brood gaan halen en daar heb ik geen zin in. Mirjam was meegegaan naar de bakker en toen de kofferbak vol lag vroeg ze aan me: Ma,is dat niet en beetje egoistisch? Nu hebben de andere mensen niks meer. Haha,nee hoor schat,mama heb nu net zoveel brood als normaal.

Toen we weer thuis waren zocht ik uit de voorraadmand met oude spijkerbroeken een paar nette maar kapotte broeken. Had op pinterest zo’n leuke beer gezien van oude spijkerbroeken. Dat wil ik ook eens gaan proberen. Geen idee of het gaat lukken,maar het is wel een leuke manier om het oude spijkergoed te verwerken.

s’Middags wilde de kinderen graag een stuk zeep vilten. Van Zwitsal,die vinden ze heerlijk. Maureen zei al dat ze graag nog een broertje of zusje erbij wilde want dan hadden we tenminste Zwitsalzeep in huis?. Gelukkig kun je het ook zo kopen:-)

Schilde een partij piepers en sneed ze in blokjes voor het avondeten. Draaide een kilo gehaktballen. Plukte en waste de sla vast.

Kookte een pan nasi voor een ander gezin. Toen Rien om 5 uur thuiskwam snoof hij de geur van nasi op. Ooh,heerlijk,daar heb ik zin in. Helaas pa,dat is niet voor jou,dat geven we zo weg. WAT!!! ‘Dat meen je niet’. Hij is altijd gek op nasi. Nu mocht hij het met gebakken piepers doen,vind hij ook lekker hoor.

Na het eten kon ik eindelijk eens gaan zaaien in de tuin. Vast een beginnetje. Lathyrus,goudsbloemen,zonnebloemen,en nog verschillende mengsels.

Gisterenmorgen was ik om 7 uur weer buiten aan de gang gegaan. Tot half negen kon ik heerlijk doorwerken,alle grasvelden van rommel ontdaan(papiertjes,stokjes,handschoen,sokken,slippers). Geveegd,rommel op z’n plek. Daarna moest ik weer naar binnen om te eten en de kinderen aan hun huiswerk te zetten. Toen belde de buurman dat de lammetjes bij hem in de wei liepen. Die waren door het draad heen gestapt. Het gras bij de buurman is altijd groener hé! Meestal komen ze vanzelf weer terug als de moeder begint te blaten,maar nu liepen ze al op de parkeerplaats. Dat kan natuurlijk niet. Heb samen met Hessel extra draden gespannen,hopelijk blijven ze nu daarbinnen. Met het gras is het droevig gesteld. Er staat en groeit niks door de droogte. Moet ze nu de hele dag bijvoeren met hooi en schapenbrok. Hier ligt de ‘kudde’ lekker te herkauwen in de schaduw.

De juf van school kwam nog een verrassing brengen voor koningsdag. Omdat dat nu niet gevierd kon worden kwamen ze het maar thuisbrengen. Een heel leuk gebaar.

Daarna kregen ze nog opdrachten om hun fiets te versieren en dan een foto naar school te sturen,de mooiste krijgt een prijs. Maureen vond dat ze met zoveel roest op haar witte fiets niet op de foto kon. Dus pakte ze een bus witte krijtverf en kwaste daar met behulp van Hidde haar fiets mee. Omdat ze naar het voorgezet onderwijs gaat moet ze toch een andere fiets,vandaar dat ze lekker aan kon kliederen. Hij was in ieder geval weer wit.

Mirjam was er ook druk mee en Hidde vond het wel best.

Gisterenavond kon ik het nieuwe spinnewiel ophalen. Nu moest ik dit model op een plaatje laten zien aan de cursisten die kwamen wol spinnen. Nu kunnen ze hem zien en zelf uitproberen. Dat is gewoon veel fijner,dan weet je waar je over praat. Het is een prachtig exemplaar,ben er heel blij mee.

Toen kreeg ik van de vrouw waar ik de spinnewielen altijd bestel nog een mooi weefraam van Louet. Superleuk. Niet dat ik kan weven,dat heb ik nog nooit gedaan. Maar heb al leuke dingen gezien wat je ermee kunt maken. Nieuwe uitdaging. Alleen al het plaatje op het boekje. Dat is toch prachtig als je dat kunt maken?.

En nu moet ik snel aan de slag want morgen mag ik een high tea verzorgen voor een gezin met 5 personen. De vader en moeder zijn 12,5 jaar getrouwd en zouden eerst het feest hier in de Theeschenkerij houden. Maar omdat dat nu ook niet door kan gaan mag ik een complete high tea voor hun thuis verzorgen. Nou,dat vond ik ook wel heel leuk. Nu nog de boodschappen gaan doen en dan vast aan het voorbereiden. Gelukkig hebben de kinderen vanaf vandaag vakantie, dus geen huiswerk,heerlijk!!!! Kan ik tenminste lekker doorwerken.