Eindelijk een nieuwe computer

Vrijdag 11 oktober-2019

Zo,we kunnen weer verder. We hebben toch maar een nieuwe computer gekocht. De andere was al 10 jaar oud en was zo sloom en traag dat het wel 2 uur duurde voordat ik eindelijk een keer een blog had geschreven. Alleen het invoegen van de foto’s duurde al ik weet niet hoelang. Daar word een mens niet vrolijk van, van dat nutteloze wachten. Maar het is toch wel een hele uitgave zo’n nieuwe computer. Geen bedrag wat je zomaar even uit je portemonnee trekt. Maar ben blij dat er weer een staat want ik miste het bloggen toch best wel.

Ik ga maar niet opschrijven wat de twee afgelopen weken allemaal gebeurd is want dan word de blog wel erg lang. Een paar leuke dingen wil ik toch vermelden.

Eerst maar de high tea van een fietsclub aan de overkant van de Rijn. Dat was ter afsluiting van het fietsseizoen. 24 dames waren er aanwezig. De avond ervoor heb ik de tafels gedekt met de oude serviezen. Als dat maar vast klaar staat. Scheelt je de volgende dag een hoop werk. Ook omdat je op de dag zelf al druk genoeg ben om nog hapjes te maken die je alleen maar net van te voren kan maken. Net als de scones,ook die moeten dezelfde dag vers gebakken worden. Dus is het meestal nog wel een race tegen de klok om op tijd klaar te zijn. Had voor het op tafel zetten van de hapjes even m’n hulp gevraagd om bij te springen. Als de gasten dan eenmaal zitten,dan is het alleen nog maar een kwestie van de theepotten gevuld houden met heet water. Dat kan ik wel alleen af.

De dames hadden het reuze naar hun zin en de sfeer zat er goed in. De hapjes vielen goed in de smaak.

En ondertussen dat hun zaten te genieten kookte ik een pan boerenkool in het theehuis op het fornuis. Kon dat gelijk in de gaten gehouden worden en hoefde ik nadat ze weg waren niet te haasten om het avondeten klaar te hebben.

Kreeg van een mevrouw een prachtige oude tulband voor in het theehuis aan de muur.

Dat vond ze hier wel passen(en ik ook?). Van een andere mevrouw kreeg ik een superleuk koeienserviesje. Het theehuis komt wel vol hoor!! Hoef ik niets voor te doen,haha.

Na afloop de vaat weggewerkt. Het nadeel van oud servies is dat het niet in de vaatwasser mag.

Twee dagen later hielden pa en moe hun 50 jarige bruiloft hier.

Dat was pas heftig. Had twee dagen nodig om bij te komen,m’n moeder trouwens ook?. Maar het was echt leuk,ben blij dat we het konden doen voor hun. Er was gewoon heel veel voorbereiding en ook de avond zelf met het bijspringen van de hapjes en zo. Dus de hele dag niets doen ging niet op. Maakte niet uit,alleen maar zitten is toch niets voor mij. Er is ongeveer 90 man geweest. De bediening liep zich het vuur uit de sloffen en ze waren toch met 4 man sterk. De fotograaf heeft die middag van 3 tot 6 geprobeerd om alles op de foto te krijgen. Daar had ze wel een klus aan. 48 man was er(incl aanhang van neven en nichten,die staan niet op deze foto). Eerst een foto met z’n allen. Dan een met de gezinnen apart. Dan de kleinkinderen apart. Dan alle verliefde stellen natuurlijk . Ben benieuwd hoe ze geworden zijn.

Hier een foto van ons eigen gezin. V.l.n.r voorste rij: Menno 17 jaar-Maureen 11 jaar-Rien en ik-Leen 21 jaar. Bovenste rij v.l.n.r Michiel 20 jaar-Hessel 13 jaar-Hidde 9 jaar -Mirjam 8 jaar en de oudste zoon Rien 23 jaar. En onze trouwe viervoeter natuurlijk.

En een foto van de hele familie. Ze zijn gemaakt met een mobiel,dus niet zo scherp. Die volgen nog als de fotograaf ze klaar heeft.

De volgende dag begonnen Rien en Menno later met werken en hebben eerst samen met pa alles opgeruimd. Dat was wel weer lekker.

De vriendin van m’n moeder,die ook de hele dag aanwezig was bleef nog een nachtje slapen hier en de volgende morgen mocht ik ontbijt verzorgen. Moeders en vriendin hebben er samen van genoten.

Vrijdagavond met Mirjam naar het klomperschuurtje. Het kind vroeg al weken wanneer het nu weer eens was. Maureen bij naailes afgezet en gelijk maar door gesjeesd naar Veenendaal. Nou,we konden ons hart weer ophalen. Mirjam zag van allerlei dingen waarvan ze dacht dat ze er vast wel iets leuks mee kon doen. Ik zag me eigen werkelijk terug in dat kind zoals ze van alles aan het verzamelen was om iets mee te gaan knutselen. Grappig is dat. Zelf kocht ik 12 verschillende blauwe borden voor het avondeten. De helft van m’n rode engelse servies is al gesneuveld. Dan gaan we nu maar een keer voor allerlei blauw servies. Staat ook wel leuk op tafel.

Dinsdag kwamen de mensen van de ouderenmiddag van een kerk hier een middag op bezoek. Eerst ontvangst met koffie met eigengemaakte appeltaart. Daarna de meditatie en wat spelletjes.

En ze bleven nog gezellig eten:groentesoep-kroket-broodjes en beleg-ijs. Was ook een hele leuke middag.

En vandaag kwamen de bewoners en personeel van een particulier verzorgingshuis uit het dorp een paar uurtjes langs om er even lekker uit te zijn. Eerst koffie en appeltaart. Daarna kwam er een natuurfotograaf foto’s laten zien van zijn werk. Echt schitterend. Wat kan die man mooie foto’s maken. Kijk maar eens op zijn website. Daarna kwam er een film van de natuur met een heerlijk rustgevend muziekje erbij. Je zou zo in slaap vallen zeg. Heerlijk om naar te luisteren.

Na de film kregen ze eigengemaakte erwtensoep ,broodje kroket en een toetje. Nou,daar zaten die mensjes wel vol van denk ik. Gisteren heel de dag staan koken en bakken. Twee grote pannen erwtensoep en 3 appeltaarten. De taarten zijn op 1 stukje na op en van de erwtensoep is nog een klein pannetje over.

Ik vond het zo mooi om te zien hoe het personeel met die oude mensjes omgingen, gewoon zo liefdevol. Maar ook de eigenaar en z’n vrouw. Zo behulpzaam,ze hebben echt hart voor hun mensen. Petje af hoor. Het gaat er daar wel wat anders aan toe dan dat je in sommige bejaardenhuizen hoort. Dat is helemaal om te huilen.

Nou dat waren zo een beetje de leuke dingen in de afgelopen weken. En tussendoor probeer ik maar te werken en te ruimen. Stoffen ,zuigen,wc,s bedden verschonen,boodschappen,koken,

even gasstel schuren

af en toe een kastje

af en toe 20 wasjes draaien?

En elke morgen hetzelfde ritueel voor de nog schoolgaande kinderen

Je ziet dat we ons hier echt niet hoeven te vervelen.