Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Naaldbinden- Lampionnen

Woensdag 7 februari- 2024

Wat was het een interessante les in naaldbinden vorige week dinsdag. Kwart voor 10 stond de meneer uit Brabant op de stoep en om 3 uur vertrok hij weer. Het is echt een hele mooie techniek. Volgens hem al 6000 jaar oud. Het enigste wat je nodig hebt is een platte houten naald en een wollen draad. Waarom wol? Omdat je de draden aan elkaar moet vilten als je een nieuw stuk draad moet aanhechten. Je legt dus geen knoopje o.i.d. En zou je dan katoen gebruiken dan kun je dat niet doen want katoen vilt niet.  Hij had een hele volle doos met allerlei voorbeelden bij zich en bollen wol en natuurlijk een lading naalden. Die maakt hij ook zelf, kunstig hoor. Wat hij al niet maakte: sloffen, tassen, hoeden, baretten, mutsen, hoofbanden, col, sjaals, ovenwanten, verzin het maar.  Je kunt het natuurlijk in alle kleuren naaldbinden. Na een hele poos prutsen en heel veel informatie kreeg ik het wel een beetje voor elkaar. Nu nog maar hard oefenen. Kun je lekker in je luie stoel doen. Kijk eens op zijn website. Daar staat alles duidelijk met uitleg en filmpjes op hoe het in z’n werk gaat. www.naaldbinden.nl

s’Avonds had ik twee dames voor hun laatste spinles. Het was wel genoeg voor die dag. De volgende morgen in de tijd dat de winkel open was kwam er gezellig visite. Moeders met een vriendin uit Ridderkerk die even de winkel kwam bezichtigen, en nog een oudcursist met een vriendin.  s’Middags zou ik ook een cursist hebben maar doordat er wat belangrijks tussenkwam werd dat naar donderdag verzet. Gelukkig was dat geen probleem.

En woensdagavond kwam m’n zwager de vakantie naar Schotland bespreken. Ja, je gelooft het nooit. B.l.e.w hopen Mirjam en ik met de zus van Rien en haar man in de meivakantie naar Schotland te gaan. Dat komt zo: als hier een kind van de lagere school afkomt mogen ze met hun oom en tante naar het buitenland een week. Hoe ontzettend leuk is dat. Elk kind in het gezin is hier dus al met hun op vakantie geweest maar vorig jaar kwam Mirjam van de lagere school en was die natuurlijk aan de beurt. Maar ze zag dat helemaal niet zitten en toen mocht ze er een jaartje over denken. Maar nu waren we een jaar verder en zag ze het alleen zitten als een van de ouders meeging. Rien had niet zoveel zin, die is ergens altijd gauw uitgekeken. En hij vond het best dat ik meeging( das natuurlijk ook erg belangrijk;-) Een schoondochter had al aan geboden als ik meeging om af en toe te helpen hier in het huishouden. Hoe lief, dat moet toch goed komen. Maar waar gaan we heen? Nu had Mirjam tegen oom en tante gezegd dat ze graag naar Schotland wilde. Hoor ik achteraf dat ze dat bewust had gekozen want dan wist ze zeker dat mama mee wilde😅. Dat is toch erg, was ook wel meegegaan als we naar Duitsland waren gegaan, of waar dan ook. Al hoewel ik gek ben op Schotland hoor, dat zeer zeker! Van de week is het appartement en de vlucht en een huurauto geboekt. Heb er eigenlijk wel vreselijk veel zin in, ook al vind ik het wel een dingetje om van m’n gezin weg te zijn.

Nou, en heb ik van de week ook nog wat van de geitenboer in het dorp geleerd. Die man weet heel veel over de natuur, dat is zo mooi om naar te luisteren. Nu hebben wij een hazelnootboom in de tuin staan die elkaar jaar een lading hazelnoten geeft. Hij vroeg of ik de bloesem van die hazelnootboom wel eens gezien had. Nou, nee eigenlijk niet. In ieder geval is het me nooit opgevallen. Hem ook niet, totdat iemand hem er op had gewezen. Soms kijk je over kleine dingen heen. En echt joh, zo mooi. Eind januari/februari zitten er hele kleine rode mini bloesempjes aan die helemaal niet opvallen. Erg hé, hij staat al 15 jaar in de tuin denk ik.

En toen ben ik van het weekend zelf omgevallen. Bijna 2 dagen op bed gelegen met griep. Komt nooit uit maar daar wordt niet naar gevraagd hé! Inmiddels gelukkig weer opgeknapt en mag het dagelijkse werk weer doorgaan. En er ligt wat werk, niet leuk meer. Maar niet te veel aan denken en proberen voor de voeten op te pakken. Tegeltje van moeders hé: wat je aanpakt valt mee, wat je uitstelt weegt zwaar!

Zaterdagmorgen 6 april hoopt hier b.l.e.w een workshop plaats te vinden onder leiding van Antoinette van Schaik van het haken van een superleuke lampion voor onder de veranda, in huis, of gewoon in de tuin. Je kunt kiezen uit drie verschillende patroontjes voor de lampion. Er kan een solarlampje in geplaats worden zodat het echt licht geeft. En natuurlijk in je eigen favoriete kleur. Er komt binnenkort nog een aparte vermelding voor de workshop met de tijden en kosten. Dat zal zo rond de 20 a 25 euro liggen denk ik incl materiaal. Er kunnen maximaal 8 mensen meedoen. Lijk het je nu leuk dan mag je nu ook al een mail sturen voor aanmelden. Want als er veel aanmeldingen zijn worden er meer datums gepland.