Mueslirepen

Zaterdag 1 juni-2019

Zoals beloofd zou ik nog het recept van de mueslirepen erop zetten. We waren het een keer allemaal met elkaar eens dat ze erg lekker zijn. Makkelijk te maken en volgens het boekje moet het nog een gezond tussendoortje zijn ook. Ik heb de dubbele hoeveelheid gemaakt en had het deeg gewoon los op de bakplaat gedaan. Maar dat loopt teveel uit. Je kunt het beter in een grote ovenschaal doen en dan in repen snijden als ze afgekoeld zijn.

Ingrediënten: 115 gram roomboter-100 gram ruwe rietsuiker-4 eetlepels golden syrup-100 gram havervlokken-50 gram muesli-2 eetlepels sesamzaad-2 eetlepels zonnebloempitten-35 gram gehakte amandelen-(evt brokjes pure chocola)

Verwarm de oven voor op 175°. Bekleed een bakvorm met bakpapier.

Smelt de boter met de suiker en de siroop in een pan op een laag vuur.

Maal de havervlokken 30 seconden in de keukenmachine of in de blender of staafmixer. Roer ze met de muesli,zaden,pitten,en amandelen door het vloeibare botermengsel. Strijk de massa in de voorbereide vorm uit en maak de bovenkant glad.

Bak de koek 10 tot 12 minuten goudbruin. Neem hem uit de oven. Zelf heb ik gelijk na het bakken een reep pure chocola in stukjes gehakt en er over gestrooid. Het smelt er dan in.

Laat hem goed afkoelen en snij hem dan in repen. Je kunt ze een paar dagen vers houden in een afgesloten trommel of in de diepvries.