Moederdag, muis, planten

Woensdag 24 mei-2023

Tjonge, de dagen vliegen ook voorbij hé. Een week is niks. De dagen vullen zich op met van alles en nog wat en de tijd glipt door je vingers. Ook omdat je zo druk ben, vooral omdat je zo druk ben. Of omdat je je eigen van alles op je hals haalt en het je eigen probleem is dat je agenda zo vol staat. Maar goed, dat neemt de onderneming met zich mee. In ieder geval doe ik m’n werk niet met tegenzin. Voor zaterdag 13 mei werd ik gebeld of ik alsjeblieft een paar uurtjes op de lentefair van de kerk kon staan want ze hadden echt mensen tekort. Dat had ik al aangeboden maar toen  leek het niet nodig. Toen ik tegen haar zei dat ik de dag al in m’n agenda had gezet, werd er gevraagd of ik dan gelijk maar de hele dag kon komen. Ja hoor, waarom ook niet. Het werk thuis is nog nooit weggelopen, dat lag er ook nog wel toen ik terug kwam😉. Het was echt een gezellige dag, we hadden prachtig weer en een leuke opbrengst. Nou, daar doe je het dan weer voor. En ook voor de saamhorigheid. Je bent tenslotte een gemeente en dan hoor je allemaal je steentje bij te dragen als dat mogelijk is.

De volgende dag was het moederdag en ben ik erg verwend. Eerst een lekker ontbijtje op bed van de jongste dochter. Ze nam ook gelijk het ontbijt van Rien mee anders vond ze het zo zielig voor hem.

Prachtige bossen  bloemen gekregen,  mandjes vol lekkers, een mooie mok met snoephartjes, lekkere parfums, een blik met heerlijk geurende douchegel en bodylotion. Toen m’n dochters onder de douche vandaan kwamen rook ik m’n cadeau al. Voor moederdag?😎

 

Maandagmorgen begon gelijk al met les geven dus van opruimen en poetsen kwam niet heel veel. Het is een erg creatieve vrouw die op les was. Dit moet ik even laten zien hoor, dat is zo mooi. De cursist maakt zelf sieraden van gedroogde bloemen, maar ook met edelstenen. Echt prachtig, vind het zo kunstig. Ze heeft er inmiddels een eigen bedrijfje mee opgestart, de moeite waard om eens te kijken.

Maandagmiddag de laatste spinles van een man uit België. Dinsdag stond er niks in de agenda dus kon ik eens goed door m’n huis en wasmanden heen crossen. Zo had ik de schade weer een eind ingehaald. Voelde fijn!

Maandagavond zijn we bij m’n schoonmoeder langs geweest om een mooie plant te brengen. Woensdagmiddag een poosje bij mijn moeder, hadden de kinderen ook wat te doen. Nam gelijk een sok mee om af te breien.

Hier zomaar even een foto vanuit m’n luie stoel van een prachtig wolkendek.

 

Verder ben ik erg druk met het verven van de strengen wol.

Heb een nieuwe leverancier gevonden in Engeland met de prachtigste ongeverfde garens😍.

Ben totaal niet goed in Engels zoals jullie onderhand wel weten maar met Google Translate verliep het gladjes en met betalen ging het ook nog goed. Nou, wat wil je nog meer. Heb daar ook borduurzijde besteld om zelf te verven. En dan voor de verkoop, voor het vrij borduren. Hier een voorbeeld wat dat is. Foto komt van Pinterest hoor want zelf heb ik daar nog geen borduurwerk  van liggen. Maar ik vind dat zo mooi hé, van al die kleurtjes wordt je gewoon blij.

En ik heb weer een aardig voorraadje spinnenwielen, kaardmolens en haspels. Dat voelt toch altijd wel prettig als mensen niet zo lang op hun bestelling hoeven te wachten.

De donderdag van Hemelvaartsdag was ik erg vroeg wakker. Van allerlei gedachte gingen door m’n hoofd wat ik  kon gaan doen voordat de kerk begon. Maar ik ben lekker gaan wandelen. Dat was al weer een hele poos geleden. Wat heb ik genoten op de vroege ochtend. Het was kwart over 6 toen ik vertrok, prachtig weer en  heel veel moois gezien.

En ik ben ook nog stevig geknuffeld onderweg🙈 Toen ik nog een straat van huis verwijderd was kwam ik een verstandelijk gehandicapte man( kun je niet goed aan hem zien) tegen op de fiets. Ken hem alleen van gezicht. Hij stapte al 50 meter verderop van z’n fiets toen hij me aan zag komen en met een big smile stond hij me op te wachten. ”Goedemorgen mevrouw, bent u ook zo lekker aan het wandelen”’, werd me al tegemoet geroepen. Stopte even om een babbeltje met hem te maken. Hij bleef maar door praten en na 10 minuten zei ik dat ik toch echt naar huis moest omdat het gezin weer van eten voorzien moest worden. Hij zetten z’n fiets op de standaard, gaf me een hand en trok me stevig in z’n armen, legde z’n hoofd tegen de mijne en zo stonden we innig omstrengeld midden op straat. O help, maar goed dat het zo vroeg was en het halve dorp nog op bed lag.  Ze zouden er vanachter hun raam nog wat van kunnen gaan denken. 🤣🤣.

Nou, ik kwam in ieder geval weer fris thuis, na de maaltijd gingen we naar de kerk en de rest van de dag hebben we eigenlijk niks bijzonders gedaan. Alleen een ijsje gehaald.

Heb van de week de omslag die ik gevilt had afgemaakt met borduursels en de Mona Lisa. Hij is echt mooi geworden. De kleuren komen wel mooi uit met het goudkleurige borduurdraad.

Van manlief kreeg ik voor moederdag een stel eenjarigen en twee prachtige Datura’s. Die ruiken zo verschrikkelijk lekker in de avond. Moet er elke avond even aan snuiven. Zaterdag is alles ingeplant. En toen ik toch bezig was heb ik binnen en buiten alle ramen gelapt, stuk bestrating met een mesje onkruidvrij gemaakt.

De ouwe fiets werd weer opgepimpt met planten

 

Poosje in de tuin gewerkt. Het vlas groeit goed, ben benieuwd of het goed blijft gaan. Voor nu oogt het veelbelovend!

 

 

 

Alles groeit zo goed, wat dat betreft is het momenteel wel goed weer voor de tuin. De maggiplant

 

De roos doet het prachtig

De aliums en lelie’s

De rozemarijn staat in bloei. Dat ruikt ook zo lekker hé. Als ik er langs loop knijp ik altijd even in een blaadje en dan aan je handen ruiken. Zo rustgevend.

Gisteren was er weer een cursus muis naaldvilten. Was dit keer een groepje van drie dames. Zo konden we lekker doorgaan en kon ik zelf ook een muis mee prikken. Die dagen zijn altijd erg gezellig. Enthousiaste dames!