Mexicaanse schotel met pulled chicken

Een heerlijke ovenschotel met kip en krieltjes.

Oven voorverwarmen op 225 graden

Ingrediënten: kilo kipfilet- 2 zakken krieltjes of aardappels in kleine stukjes gesneden- rode paprika- 1 ui- klein blikje mais-3 bosuitjes- 4 eetlepels barbecuesaus- 4 eetlepels ketchup- zakje geraspte kaas- 1 zak dorito’s nacho cheese(supermarkt).

Maak de kipfilet schoon en kook ze in een pan water met zout gaar. Bak de krieltjes gaar met een lekker bruin korstjes eraan. Bak in een andere pan de paprika en uien en bosuitjes. Als de kipfilet gaar is trek je het met een vork helemaal uit elkaar. Meng de barbecuesaus en ketchup in een schaaltje tot een glad sausje en meng het door de kip.  Schep de gare krieltjes, het paprika/uienmengsel, de kip  voorzichtig door elkaar en doe het in een ovenschaal. Steek de dorito’s erin en verdeel de geraspte kaas erover.

Schuif de schaal in de oven en zet de gril aan. Heb je geen gril in je oven dan laat je het gewoon in de oven bruin worden, duurt iets langer. Met de gril wel even opletten want dat gaat heel hard.

Eetsmakelijk!

 

Door een operatie en herstelperiode is de winkel deze zomer 4 weken dicht. Van woensdag 16 juli t/m zaterdag 16 augustus. Woensdag 20 augustus hopen we b.l.e.w weer open te gaan. Mocht u tussentijds wat nodig hebben, bel me gerust. Ik woon bij de winkel dus kleine moeite om even te helpen. De webwinkel blijft wel gewoon open.