Mexicaanse bonensoep

Vrijdag 10 januari-2020

Ik weet dat ik beloofd had om deze week het recept erop te zetten van de Chinese tomatensoep. Alleen kwam ik er achter dat ik geen foto’s had genomen. Dus dat komt een andere keer. Deze mexicaanse bonensoep is ook zeker zo lekker . De moeite waard om een keer te maken. Het is een lekkere stevige soep.

Ingredienten: 2 kippenpoten – 2 bouillonblokjes(kip)- 2 eetlepels gerookte spekblokjes-1 ui- halve rode/gele paprika- 1 courgette-blikje tomatenpuree-blikje kidneybonen-blikje bruine bonen-miniblikje mais.

Kruiden: paprikapoeder-gember-kerrie-komijn-tijm-oregano.

De kippenpoten met 2 liter water opzetten samen met de bouillonblokjes,een paar uur zachtjes laten trekken. Door de zeef doen en het vlees van de kip in kleine stukjes snijden. Spek zachtjes uitbakken ,ui en knoflook toevoegen en even mee bakken.Dan de rest van de groentes even mee laten bakken. Tomatenpuree erdoor mengen. Kippenbouillon toevoegen en goed door roeren.Dan de kruiden erbij doen. Ik kan je daar niet echt een hoeveelheid van geven want dat strooi ik uit de losse hand. Ik schud een paar keer met de kruidenpotjes boven de soep,dat is de enigste richtlijn die ik je kan geven?. Laat de soep nog een kwartier zachtjes doorkoken. Voeg dan de uitgelekte bruine bonen,kidneybonen en mais toe en laat alles goed doorwarmen.

Voor een snelle versie gebruik je alleen kippenbouillonblokjes voor de soep en bak je in stukjes gesneden kipfilet of gesnipperde ham mee. De soep op de foto is ook een snelle versie want ik had door ziekte weinig puf van de week. Maar de eerste versie verdient de voorkeur,die is toch echt het lekkerst.