Met denken gaat het mis!

Dinsdag 7 juli-2020

‘Met denken gaat het mis’. Dat waren van de week de wijze woorden van onze oudste zoon. Toen ik gisteren de gang aan het opruimen was,kwam ik voor de 100 e keer weer eens een tas met overgebleven brood,pak sap,pot boter en een pot pindakaas tegen. En als ik ergens narrig van wordt is het dat wel. Want ze gooien dat in de gang en laten dat ook gerust nog een week liggen. Zonde van het eten. Dus stuurde ik in de gezinsapp maar even een opmerking dat ik dat echt niet meer hebben wil. Geloof nou niet dat het echt indruk maakte:

En het ergste van alles was dat alle personen hierboven het niet gedaan hadden en degene die ik niet verwacht had (en toch in de gezinsapp zit) stil bleef,dat was de dader. Stiekemerd. Dus zoon had gelijk: met denken gaat het mis. Verkeerde beschuldigd?.

En vanmiddag bleken die woorden weer eens waar! Had vanmiddag een high tea in de theeschenkerij. Voor 4 personen. Nu belde 3 weken terug de dochter van 1 van die vrouwen of zij er ook nog bij kon ,samen met haar oma,dan was die er ook weer eens uit. Nou,dat kan altijd. Nu wil het geval dat de oma, waarvan ik dacht dat ze daarmee zou komen, plotseling overleed. Dus ik dacht dat zijzelf ook niet meer zou komen. Vanmiddag om 2 uur komen er dus 6 personen aan. Toen ik dat zag viel in een keer het kwartje. Ze zou met haar andere oma komen?. En ze heeft toen ze belde voor de afspraak ook helemaal niet de naam van haar overleden oma genoemd. Dat dacht ik gewoon dus zelf. Nou,daar hebben we het dan weer:’met denken gaat het mis’. Wat een blunder!!! Had alle hapjes al klaar voor 4 personen. Hoe gaan we dit oplossen in 10 minuten zonder dat de mensen het in de gaten hebben. Gelukkig had ik van alles nog extra over. Maakte snel de extra sandwich en andere hapjes klaar. Een van de vrouwen(een bekende) diende vast de soep op,konden we nog wat tijd winnen. Tegen haar had ik gezegd hoe ik me vergist had. ‘Dan leer je gelijk improviseren’ was het antwoord. Nou,dat is een ding wat zeker is. Het is gelukkig allemaal goedgekomen en niemand had het gemerkt. Maar ik kreeg het wel even hééééél warm?.

Hier nog een prachtige foto van het natuurgebied ‘De Blauwe kamer’. Daar loopt toch een grootte kudde wilde paarden. Prachtig om te zien! Op de foto zie je de helft maar.

En van de week ben ik bij Mieke geweest om foto’s te nemen van haar poppenhuizen. Van de week komen ze op de blog. Hier vast een voorproefje.