Mercedes ??

Maandag 23 september

Zo, m’n Mercedes is binnen. Dit keer niet een met 4 wielen maar met 1 wiel. Ik heb het over het nieuwe spinnewiel waar ik al een poosje naar uit zat te kijken. Er zat een lange levertijd op maar hij was toch sneller binnen dan verwacht. Maar wat een superding. Hij spint als een tierelier,net zo soepel. En natuurlijk het mooiste van alles is de Art Yarn vlucht. Daar kan ik me eigen met dat ding op uitleven(als ik tijd heb). Omdat de draden door het Art Yarn spinnen dik en kronkelig worden bleven ze vaak in m’n andere spinnewiel in de vlucht en achter de haakjes hangen. En de klos zat zo vol. Nou,ik kan je vertellen dat je dat na een half uur spuugzat ben. Nu kan ik zelfs kralen mee spinnen. Op de foto zie je het verschil tussen de twee klossen en de vluchten.

De mevrouw waar ik hem besteld had kwam hem samen met haar man brengen en ze had voor mij nog een prachtig,zo goed als nieuw, blending board erbij te koop. Wat is dat nu weer denk je nu. Daar kun je ‘rolags’ mee maken. Dat zijn rolletjes wol van meestal gemengde kleuren door elkaar en die kun je dan spinnen. Je spint dan gemeleerde wol. Had er een filmpje van gemaakt om het aan jullie te laten zien maar die kreeg ik niet op m’n blog. Moet je maar even op You tube kijken hoe het in z’n werk gaat.

 

Er kwam van de week nog een vriendin voor m’n verjaardag. Kreeg van haar een leuk toepasselijk cadeau en een doos spullen wat ze zelf ook weer had gekregen. Ja ja,die kringloop komt er vast wel een keer. Er zaten wel leuke dingen in hoor,prachtige oude serviesschalen en een theepot van Jet,rokken,servetten,prullen. Kunnen we wel weer wat mee.

Donderdagavond kwamen er een paar vrouwen voor de workshop naaldvilten. Mensen ,wat waren die enthousiast. Was gewoon leuk om te zien. Ze willen nog terug komen om het beertje te leren naaldvilten.

Had een lekkere pompoen op de markt gekocht voor een nieuw recept uit te proberen wat ik had liggen. En wat over was pompoensoep. Het recept was in ieder geval geen succes. Het leek heerlijk met walnoten en honing maar hij is in de kliko belandt. Nou,dat wil wat zeggen hoor als ik het niet lust. Toch maar wat anders er mee maken. Er staat al een recept op de website met pompoen,maar die is echt lekker. Dat had ik bij deze ook wel verwacht. Een vergissing.

Nam afscheid van een vakantiedame die een midweek geweest was. Ze komt in oktober terug om spinlessen te nemen,hoe leuk is dat. s’Middags belde er weer een mevrouw voor spinles. Gaat gezellig worden.

Zaterdagmorgen eerst Hidde maar op weg geholpen om naar z’n baantje te gaan. Wat heeft dat jochie het naar z’n zin. Als hij s’morgens opgehaald wordt vind ik het altijd wel een ding om nog zo jong(9 jaar) al de hele dag aan het werk te gaan. Hij gaat om 8 uur weg en is meestal om half 5 weer thuis.Maar hij vind het helemaal geweldig bij de dieren en zaterdag had hij ook nog een paar deuren mogen schilderen. Het voordeel van bij een ander werken is dat ze veel leren wat je thuis niet zo voor elkaar krijgt. Hij verdiend 10 euro per dag,een leuk bedrag voor zo’n ventje. Hij had er al hele plannen mee maar hij moet 7,50 op z’n rekening zetten en 2,50 mag hij zelf houden om ergens voor te sparen. Daar was meneer het natuurlijk eerst niet mee eens,maar nu ik gestort had van drie keer en z’n rekening liet zien vond hij het toch wel leuk om het te zien groeien.

Toen hij opgehaald was zijn we eerst even naar de Kreko(horecagroothandel) gereden. Er waren inmiddels heel wat glazen in de theeschenkerij gesneuveld en nog een stel andere dingen moesten bijgevuld/aangeschaft worden. Nam nog een grote pot kaneel en laurierblad mee,dat gaat hier altijd hard. Dat scheelt best wat geld zo in het groot.

De nieuwe glazen afgewassen,dat waren er nogal wat,de schappen weer netjes gemaakt.

De thee allemaal weer bijgevuld,die komt niet van de kreko hoor,maar van een speciaal bedrijf met allemaal verse theesoorten.

De houten letters die we in Texel hadden gekocht hebben ook een plekje gekregen.

Vanmorgen zijn we met groep 8 naar de piramide van Austerlitz geweest. Op maandagmorgen,hoe krijgen ze het verzonnen. Maar je wilt ook niet altijd nee zeggen. Ben om kwart over 5 opgestaan om vast met de was te beginnen. Heb twee wassen gedraaid en toen ik het buiten wilde gaan hangen regende het. Dan maar in het achterhuis aan het rek drogen.

Heb ook gelijk de voorraadkast leeggemaakt en opnieuw ingedeeld. Toen was het inmiddels al weer 7 uur en moest de rest van het gezin uit bed voor school.

Ondertussen dat ik met groep 8 weg was maakte de schoonmaakster een huisje schoon voor donderdag. Is dat maar weer klaar.

Het was best interessant bij de piramide. Mooie geschiedenis over het Franse leger en wat we aan ze te danken hebben. Dat is nogal wat. De maten,centimeter,gewichten,achternamen,straatnamen,de burgerlijke stand en nog wat. Maar dat weet ik niet meer:-) De moeite waard om een keer naar toe te gaan.