Makkelijke echtgenoot en verjaardagen

Donderdag 1 juli- 2021

Doordat er zaterdag bij terugkomst van de pipowagen niet veel meer gebeurd was, kon ik maandag volop aan de gang. Er stond nog een beste mand met strijkgoed te wachten. Dat had ik zaterdagmiddag nog willen doen. Ik zei tegen Rien : ik moet nog heel veel strijken maar m’n energie is echt op dus ik denk dat ik het maar gewoon laat hangen op de rekken dan moeten ze het er maandag maar zo van afpakken als ze wat nodig hebben. Zijn antwoordt daarop was duidelijk: ‘hé hé, begin je het eindelijk te snappen dat het ook makkelijker kan, het hoeft toch niet persé in de kast te liggen’? Tsss, wat een logica, maar toch fijn dat ik zo’n makkelijke man heb?. Maar goed, maandagmorgen moest het toch echt gebeuren. En wat lekker toen het allemaal weer in de kast lag.

Die dag zouden er voor 2 huisjes weer nieuwe gasten komen, controleerde de huisjes, zetten bloemen en chocolaatjes neer. Moest nog haasten ook want de mensen vroegen of ze wat eerder konden komen. In één huisje was de schoonmaakster nog niet klaar, maar ze heeft het allemaal op tijd gered. Het kwam eigenlijk ook wel goed uit want die middag moest ik les geven( anders krijg ik de cursussen niet afgewerkt voor de vakantie) en dan kan ik niet zien wat er bij de huisjes het erf op komt. Maar zo liep het mooi door, het ene stel kwam om kwart voor 1, bracht ik koffie en lekkers. Het tweede stel kwam op 1 uur, kreeg ook koffie en lekkers. En de cursist kwam om kwart over 1, nou dat liep allemaal gesmeerd.

‘s Avonds hadden we een verjaardag van een zwager, Rien en ik zouden samen gaan, lang geleden hoor. Werd echt een gezellige avond, klein clubje maar dan heb je ook wat aan elkaar. De volgende dag was manlief jarig. 52 jaar oud geworden. Dus toen zat het hele huis vol, wist je dat ik gewoon weer moest wennen aan zo’n huis vol mensen het geroezemoes, en niet te vergeten de bende aan het eind?.

Had ook geen tijd om te bakken dus kregen ze gekochte taart. Dat waren ze niet gewend maar ik kwam er niet aan toe. Ik zou eigenlijk die ochtend bakken maar toen kwam de tuinontwerpster er in lopen om nog een stuk of 80 planten uit te zetten in de tuin. En toen bleek dat er nog wel 150 bij mogen?. Komt geen eind aan man, maar de tuin wordt zo mooi, helemaal verliefd op! Toen we aan de koffie zaten kwam er een mevrouw 8 vachten van het Bleu du main schaap brengen. Dat zijn toch zulke mooie vachten om te spinnen. Hele lange vezels hebben ze, zeker de lamsvachten, dat de eerste schering is. Er zitten lokken bij van wel 20 cm lang.

Die mevrouw dronk ook gezellig een bakkie mee en toen was de ochtend alweer voorbij en had ik nog geen taart gebakken. Mn moeder belde of ze die middag even een bakkie kon komen doen, gezellig hoor. Maar eerst moest ik nog boodschappen doen dus nog geen tijd om taart te bakken. En toen moeders weg ging was het ook al half 5, dan maar gekochte taart. We hebben lekker samen in de zon zitten hobbyen, moeders aan het draadjes wegstoppen van haar gehaakte sprei en ik aan m’n vest gebreid. Ik grapte al tegen m’n moeder dat ze best elke dag een uur kon komen koffiedrinken bij me, dan kon ik tenminste elke dag een uur achter elkaar breien. Helaas trapte ze daar niet in?.

Toen ze weg was heb ik toch nog de ramen rondom gezeemd aan de buitenkant, dat was wel 4 weken geleden volgens mij. Ze zagen er verschrikkelijk uit met die buien. Knapte er lekker van op. En koken hoefde ik die dag ook al niet, wat een luizenleven, Rien wilde op z’n verjaardag chinees eten. Heerlijk en makkelijk!

Woensdag druk geweest met het regelen van een lunch voor 16 personen voor een 40 jarige bruiloft. Komt best nog wel wat bij kijken. Alles bestellen, en dan nog hopen dat je niks vergeet. Vandaag was de lunch, hoefde zelf niet te bedienen daar had ik hulp voor zodat ik zelf tussen de middag bij onze eigen kinderen kon zijn. Maar je bent nog wel druk met van alles. De kroketten binnen gebakken en de soep gewarmd, kon de hulp zich op de rest richten. De bakker kwam de spullen bezorgen, m’n vader was zo lief om even de spullen bij de slager op te halen. Het liep allemaal lekker door zo.

Van de week kwam ook m’n bestelde loep binnen. Ik heb er al één maar die gebruikt m’n moeder nu. En ik heb ook het lef niet om hem terug te vragen want ze borduurt voor mij 4 schilderijen van de jaargetijde. Ze heeft er bijna drie af, zo mooi! Maar daar heeft ze dus de loep voor nodig. En ik heb hem nodig om voor een muisje een omslagdoek te breien op naalden nr 0,8. Zo klein dat ik er toch echt een loep bij nodig heb, mijn ogen zijn ook niet al te best meer. Een monnikenwerk maar zóóóóó leuk!!!