Mails,en huishouden.

Dinsdag 4 augustus-2020

Gisteren was een dag vol met telefoontjes en mailtjes en tussendoor probeerde ik nog enigzins het huishouden op orde te krijgen. Rolde pas half 7 uit bed,het is tenslotte vakantie. Propte eerst de wasmachine vol,stofzuigde daarna de benedenverdieping. Gaf de al halfdode geraniums buiten water,waren eigenlijk een beetje in het vergeethoekje geraakt. Zonde! Maakte alle bedden netjes op en stofte gelijk de hele bovenverdieping. Bracht de laatste dingen op orde voor de nieuwe vakantiegasten. Deed boodschappen op m’n opgeknapte fiets,wat fietst die weer lekker.

Toen ben ik eerst een half uur achter de computer gaan zitten om een nieuwe printer te bestellen. De oude had het begeven en Rien was al in de winkel geweest voor een nieuwe maar die hadden ze niet op voorraad. We wilde nu een laserprinter, omdat ik daarmee afbeeldingen kan uitprinten die ik op vilt wil overbrengen. Dat kan niet met een inkjetprinter. Ze zijn ook dubbel zo duur. 300 euro,best een hap geld. Maar hopelijk kan die weer jaren mee.

Daarna alle mails beantwoordt. Er zat nog een gezellige mail tussen van een mevrouw die m’n blog las. We raakte zo over en weer aan de praat(mail) en toen kwamen we erachter dat zij vlak bij mijn geboorteplaats Ridderkerk had gewoond. Op Slikkerveer,en gewerkt op Rijsoord,daar komt m’n moeder vandaan. Toen kwamen natuurlijk allemaal namen naar boven,maar dat was allemaal voor mijn tijd. Was drie jaar toen we naar Achterberg verhuisde. Dus heb ik vanmorgen eerst maar even met moeders gebeld en die vond dat natuurlijk helemaal leuk,want die kende er wel een hoop van. Wat is het wereldje dan weer klein. Waar een blog al niet toedient?.

Moest door al het gemail nog opschieten met het avondeten want om 7 uur stond er weer een nieuwe cursist om te leren spinnen op de stoep. Bakte lekker krieltjes met roerbakgroente en kip,heerlijk!!

En vandaag had ik echt energie als een paard,waar dat nu vandaan kwam weet ik ook niet want zo vroeg lag ik niet op bed. Om 7 uur hing de eerste bonte was al buiten te wapperen. Haalde ons bed af en stopt die in de wasmachine. Leen begon ook al om 7 uur met timmeren,die was met een collega een nieuwe raam op z’n slaapkamer er in aan het zetten. Mag de schilder ook weer voor komen. Is wel mooi geworden hoor. Hij had toen achter op zolder een kamer gemaakt,maar daar zat nog steeds geen raam in wat open kon. Voor het luchten maakte dat niet uit,want het tocht daar hard zat,maar ik vond het gewoon een akelige gedachten als er een keer brand uit zou breken dat hij dan niet weg kon. Daar moet je toch niet aan denken.

Mirjam zat beneden op de blokfluit te tetteren totdat ik er gek van werd. Het kind was blij dat ik eindelijk de blokfluit weer had gevonden. Hij lag gewoon op de kast,misschien moet ik wat vaker bovenop de kast stoffen?. Bakte een plaat met macarons voor de high tea voor morgenavond. En daar gelijk 4 platen amishkoekjes achteraan. Verschoonde in het totaal 8 bedden vandaag,dat ging nu best omdat het zo hard droogt buiten. Voor het eten lag er al weer op 7 bedden het frisgewassen beddengoed. De achtste kwam na het eten. Streek de bonte was weg en legde het gelijk maar op z’n plek,anders kun je er op wachten dat aan het eind van de dag de mand omgeklauwd is. Stofte de hele benedenverdieping en ruimde op.

Maakte de Chinese tomatensoep af,ook voor de high tea. Dat vinden ze altijd erg lekker,een soepje vooraf. Gewoon in een klein kommetje,staat nog leuk ook. Ondertussen kwam een meneer de vloerbedekking opmeten van de trap en de overloop. Dat ligt al 20 jaar en ik moet zeggen dat het met zo’n koppel het er nog redelijk goed uitziet. Maar op het achterste gedeelte van de overloop ligt al twee jaar niks op de grond. Dat krijg je als er elke keer verbouwd word. Hoogste tijd om het netjes te krijgen boven. Volgende week gaan we vloerbedekking uitzoeken en dan komt hij het in september leggen.

Maureen arriveerde vanmiddag ook weer vanuit Zeeland. Ze had een paar superdagen gehad op het schip en bij haar penvriendin thuis. Zal wel een paar dagen afkicken worden. Dat is meestal als ze weg zijn geweest.

Kreeg om kwart voor 5 nog mensen voor het bespreken van een feestje in september. Had het eten al opgezet, kon dat vast gaar pruttelen. Broccoli,witlof,piepers en vlees en appelmoes,lekker op z’n Hollands. Was nog op tijd klaar voor dat de mannen thuis kwamen,konden ze gelijk aanschuiven.

Van handwerken komt momenteel helemaal niets. Ben gewoon te druk. M’n poppenhuiskeukentje staat te wachten,de halve afgebreide sokken liggen al weken naast de stoel,m’n spinnewiel staat stil,viltwerk ligt helemaal stil. Erg hé,maar er is gewoon echt geen tijd. Misschien vanaf volgende week,dan is de theeschenkerij voor drie weken dicht en heb ik m’n handen vrij. Maar dan zou ik niet weten waar ik het eerst aan moet beginnen?. De aanvragen voor de cursussen lopen ook aardig binnen. Maar dat wordt na de vakantie. Wel maak ik een uitzondering voor een mevrouw uit Zweden die hier op vakantie in Nederland komt en graag een muisje wil komen naaldvilten,samen met haar dochter en schoondochter. Zij mogen in de vakantie komen. Leuk hoor,wie weet in wat voor landen de muizen nog terecht gaan komen.

Vorige week was ik bij het klomperschuurtje en vond daar een boek over de Udemans-scholengemeenschap in Hoevelaken. Daar heb ik opgezeten en daar kijk ik met een heerlijk gevoel op terug. Was echt een leuke tijd. Als je de foto,s in het boek bekijkt,komen er weer mooie herinneringen boven. En vooral als je de foto’s van de leerkrachten ziet. Toen waren ze in onze ogen oud,maar ik denk dat de meeste nog jonger waren als dat wij nu zijn. Heerlijk om alles zo weer terug te zien. Voor twee weken terug was hier natuurlijk al de cursist die daar ook had gezeten,toen kwam alles weer naar boven,maar nu met de foto’s erbij gaat het toch weer echt leven. De onderste rij en dan de derde vanaf de rechterkant ben ik. Toen droeg bijna iedereen nog lange rokken,tegenwoordig ben je bijna een bezienswaardigheid met zo’n lap stof om je benen. Toch hoor ik hier en daar wel de opmerking: ‘o gelukkig,jij loopt ook nog in een lange rok’. Ja hoor en dat bevalt me prima,hoe langer hoe mooier. Als het maar fladdert dan is het goed. En of het nou mode is of niet,daar heb ik nog nooit pijn in m’n buik overgehad. Veel te vermoeiend om de mode te volgen,zie ik het nut niet van in. Je zou toch maar persé iets moeten dragen wat een ander verzonnen heeft dat dat mooi is. Dan ben je denk ik wel je eigen ‘IK’ een beetje kwijtgeraakt.