Maandagmorgen

4 juni-2018

Vanmorgen de wekker op 5 uur gezet,de bedoeling was om eens fiks aan de slag te gaan. Afijn,de wekker ratelde trouw om 5 uur,maar ik was er pas kwart voor 6 uit,daar ging de planning. Eerst maar aan de ramen begonnen,was ook al weer 3 weken geleden. Toen we hier kwamen wonen ,bijna 19 jaar geleden ,zeemde ik trouw elke week m’n ramen. Binnen en buiten,maar ja,toen had ik ook nog maar 3 kinderen,(nu inmiddels 8 en dan nog 3 aanhang,huis komt wel vol hoor). Die lagen 7 uur er in en ik had hele avonden,nu heb ik helemaal geen avonden meer. Allemaal verschillende tijden naar bed,de oudsten komen vaak pas thuis als wij er liggen.

Gelijk de wasmachine maar even volgestopt,er liggen zeker weer 6 trommels te wachten,sommige dingen moet je maar niet over nadenken en gewoon doen. Ook m’n bakkie thee stond alweer klaar. Zet manlief elke ochtend voor mij klaar(nou,als dat geen echte liefde is :-).

 

Voor vanavond de rode bieten opgezet,lekker met uitgebakken spekjes.

Daarna de kinderen gewekt,gegeten en naar school gebracht, kamervloer gedweild,koelkast uitgesopt,kwam appels tegen die nodig op moesten. Heb daar maar even een heerlijke omgekeerde gekarameliseerde appeltaart van gemaakt. OP MAANDAGMORGEN???? Ja,op maandagmorgen,tussen de bedrijven door,had ik gelijk weer een recept voor de blog,en wat lekkers bij de koffie.Daarna heb ik me eigen even opgegeven voor een workshop koffie branden en proeven. Haha,ik lust nog niet eens koffie,maar als hier straks mensen komen in het zaaltje/theeschenkerij wil ik toch wel enige kennis van koffie hebben. Ik kan hem nu ook prima zetten hoor,altijd met opgeklopte melk,dat vinden ze hier heerlijk. Als ik vroeger bij Oma Pietje op de koffie kwam zei ze:Drink je nu nog steeds geen koffie? Meid ,wordt je nooit een gezellige huisvrouw:-( Ik hoop dat ze ongelijk heb gekregen,Ze maakte wel lekkere chocolademelk voor me klaar. Niet van die enge gedroogde rommel,maar met heerlijke cacaopoeder. Zo doe ik het nu zelf ook nog steeds.Volle theelepel cacaopoeder-2 theelepels suiker-melk. Van cacao en suiker even een papje maken,melk warm maken en opkloppen, opgieten op het cacaopapje. Dat is pas echt chocolademelk.

 

Dat begint goed op de eerste dag van de werkweek!!!!

Het recept van de appeltaart zet ik vanmiddag even op de blog,ga nu de kinderen weer van school halen.