Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Maandag

Maandag 6 februari-2023

Zomaar een verslagje van een heerlijke drukke dag. Zou de hele dag les hebben. Vanmorgen 1 mevrouw en vanmiddag twee dames. Die van vanmorgen kon niet doorgaan omdat ze een ziek kind had. Dat kan gebeuren, dat heb je met jonge kinderen. Maar dat was niet erg, nu hoopt ze volgende week te komen. Daardoor kon ik een fikse slinger aan het huishouden geven. Dat was echt niet overbodig. Was niet al te vroeg op, was al kwart voor 6. Het bed is lekker als het nog zo donker is buiten. Hield eerst stille tijd. Zorgde dat de wasmachines draaiden, daarna de strijk weg, hoefde ik daar geen pijn in m’n buik meer over te hebben. Ontbeet met het jongste grut, hielp er een paar naar school, beantwoorde een kwartiertje m’n mails en appjes en liet m’n blik over het nieuws gaan. Dook de keuken in om te zorgen dat het daar netjes werd. Zo ziet de aanrecht er meestal s’morgens uit als iedereen z’n brood, fruit, koek en drinken gepakt heeft voor school of werk. Niemand die er aan denkt om de spullen weer terug op z’n plaats te zetten of om een snijplank te pakken en daar het brood op te smeren. Nee, dat gaat gewoon op het aanrechtblad. Even makkelijk zetten ze daar ook de modderschoenen op die ze schoon moeten poetsen of een onderdeel van een brommer of wat dan ook. En nu gaat er heel wat keren per dag een doekje over het aanrecht maar uit voorzorg pak ik zelf toch altijd een broodplank of bord om het brood op te smerenšŸ˜‰.

En zo als altijd kun je niet stoppen al je lekker bezig ben dus kreeg het meeste in de keuken ook maar een poetsbeurt, inclusief het fornuis. Heerlijk opgefrist zo.
Kookte een pan met geroosterde tomatensoep voor tussen de middag.

Nam een half uur pauze met thee en een cracker met oude kaas. Pakte m’n spinnewiel erbij om het twijnwerk af te maken voor een sjaal. Dat lukte niet helemaal zodat ik morgen verder moet twijnen.

Trok een stofzuiger door de benedenverdieping en toen was het al weer 12 uur en kwam Mirjam uit school. Om kwart over 1 stonden de cursisten op de stoep. Ze hadden de hele cursus al erop zitten maar een van de dames wilde nog een extra les om wat meer vaardigheid er in te krijgen. De andere zou voor de gezelligheid nog een keer meekomen. Maar vrijdag mailde ze of ze soms mofjes kon vilten als ze hier was. Nou, dat kon wel maar gezien de tijd gingen we dat niet redden. Maar dat was niet erg, ze zou ze thuis afmaken. Het grappige was dat de andere cursist die extra spinles zou krijgen toch ook heel graag de mofjes wilde viltenšŸ˜‚. Was ook prima, mij om het even. De een maakte ze in het paars de ander in warm bruine kleur, erg mooi. Heb geen foto’s want ze waren nog niet af. Hier heb je een voorbeeld die ik vrijdag maakte om te zien hoeveel tijd het zou koste. Dus ook nog niet af, alleen het viltwerk. Maar dan heb je een beetje een idee wat ze vanmiddag gemaakt hebben. Het ovaaltje in het midden wordt nog geborduurd met zijdelint en borduurzijde. Ook kunnen ze met duim eraan gevilt worden, dan heb je meer het idee van een handschoen.

Een van de dames kocht nog een spinnewiel bij me. Superleuk, want ze heeft zelf schapen dus die kan haar hart wel ophalen aan het wol spinnen. Toen ze om half 5 vertrokken kon ik nog twee wassen ophangen en een pan bami koken die overigens niet echt lekker was geworden. Had het in de wok van de amc gedaan maar net teveel water erop zodat hij behoorlijk klef was. Maar we hadden in ieder geval eten, mogen niet klagen. Tussendoor maakte we nog een paar rekeningen die de deur uit moesten. We hebben pas gegeten toen ik om 10 over half 7 met Mirjam terugkwam van school. Was een latertje vanavond. En er lag nog een klomp met deeg in de koelkast te wachten voor de zandkoekjes. Die had ik vanmorgen ook nog gemaakt met de bedoeling om die tijdens het eten koken te bakken. Maar dat liep even wat anders. Die zijn pas net klaar, maar het ruikt wel lekker in de keuken op de late avondšŸ˜‹. Een bord vol met schaapjes.