Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Maak het met Marieke

Donderdagavond 14 maart 2024 is er hier op de Grebbestee weer een avond van: Maak het met Marieke.  Ze kookt met zoveel mogelijk verse ingrediënten zonder pakjes en zakjes, heeft drie kookboeken op haar naam staan en het is vooral de makkelijke en eenvoudige manier van koken dat het zo aantrekkelijk maakt. En dat je natuurlijk ook nog eens een paar kilo kwijt raakt😉. Deze keer is het een thema-avond waarin ze vertelt hoe je je gewicht positief en blijvend beïnvloed.

Je kunt via haar website een ticket kopen: maakhetmetmarieke.nl

Ik zal hier een recept van haar delen zodat je vast een voorproefje hebt.

220 gr havermout- 110 gr rozijnen- 20 gram kokos-70 gram kokosolie- 70 gram pindakaas- 40 gram honing- 50 gram pure chocola 85%.

Smelt in een pan met dikke bodem de kokosolie, pindakaas, honing en chocola op een half vuur. Niet laten borrelen. Ondertussen het mengsel goed doorroeren. Voeg havermout, rozijnen( heb ik er uitgelaten) en de kokos toe en meng het goed door elkaar. Schep het mengsel in een vorm van 20/24 of in een rechthoekige bewaardoos en druk het stevig aan met een lepel. Zet de schaal in de diepvries en laat 15 minuten staan. Snijd de koek daarna in blokjes en bewaar het in de koelkast. Erg lekker en gezond!😋😋