Logeren-voorjaar- bloemen

Zaterdag 27 februari -2021

Zo de logeerpartijen zijn weer voorbij. Rien had Maureen maandagavond opgehaald in Tricht bij een vriendinnetje waar ze het weekend gelogeerd had. Dinsdagmorgen belde er alweer een andere vriendin of ze daar een nachtje kwam slapen. Mirjam had een vriendinnetje die drie nachten kwam slapen, je kunt na die paar dagen wel merken dat ze weinig slaap gehad hebben?. Maar het is wel gezellig geweest. Vanmorgen alle rotzooi daarvan weer opgeruimd en Maureen vroeg al of volgende week haar vriendin weer een paar dagen mocht komen slapen. Maar dat feest ging mooi niet door, nu wil ik eerst de boel weer even op orde brengen, er is weer genoeg blijven liggen. Voor de rest was het wel een relax weekje hoor. Vilte de opdracht voor de viltcursus af. Eerst een paar bloemen vilten en dan met elkaar verbinden, dat was nog wel even werk voordat hij af was maar het resultaat mag er zijn. De eerste 6 weken leer ik allemaal verschillende bloemen vilten, en als dat voorbij is dan komt er weer een blok van 6 weken sieraden maken. Zo is alles in blokken opgedeeld en kun je je eigen op een ding tegelijk focussen.

Dinsdag waren de mannen thuis in de tuin aan het werk en Hidde bedacht dat hij wel een moestuintje wilde hebben. Maar het enigste stukje wat daar voor nog over was ,was bij zijn kippenhok. Dat was al jaren een klein stukje lelijk gras. Hij ging wel even het gras omspitten dacht hij, maar dat was hij zo zat. Nog een beetje te zwaar werk. Gelukkig voor hem dat z’n broer thuis was en met de kraan het gras eraf schraapte, dat was in 10 minuten gefikst. Scheelde hem een hoop zweetdruppels. Nu moet er nog zaad gekocht worden want hij heeft al hele plannen.

Terwijl hun lekker aan het rommelen waren heb ik bij de Welkoop een stel viooltjes gehaald en wat narcissen om de boel buiten gezellig te maken. Vulde de plantenbakken bij de voordeur, dat staat zo gezellig. Als je je eigen afvraagt waarom de touwen om de potten zitten: dat is voor het omwaaien. Het kan hier nogal eens stevig waaien en het is regelmatig gebeurd dat ze dan omver lagen. Dus nu maar aan een touw vastgemaakt, werkt perfect.

Vulde de oude fiets voor aan de weg met viooltjes

De bloembakken naast de zijdeur werden vol gestopt met narcissen

Kreeg van de week nog een leuke verrassing van een cursist. Ze had zelf een leuk mandje gemaakt met van alles erin. Het was nog een hele jonge vrouw en ze had het zo naar haar zin gehad. Ze had het ook heel snel onder de knie. Ze leerde het op één van m’n nieuwe wielen maar ze koos toch voor een nostalgisch spinnenwiel. Dat beeld had ze voor ogen en daar ging ze voor. Ik had er nog zo één staan waar ik toch niet meer op spon. Die heeft ze van me gekocht en nu kan ze er lekker op snorren.

De kinderen en een logé deden donderdag nog mee met een winactie. Ze moesten thuis een mooie creatie maken van een taartje en dan een foto ervan naar de bakker sturen, daar kon je dan een prijs mee winnen. Dames druk aan de slag geweest, nu maar afwachten wat het geworden is. Aan de foto’s te zien hebben ze de fantasie bij elkaar afgekeken want ze zijn bijna allemaal hetzelfde?. Ze zijn in ieder geval weer een poosje zoet geweest.

Maakte daar gelijk achteraan een stel chocoladenestjes. Bij gebrek aan kleine eitjes moesten er maar grote paaseieren op, stond ook wel een keer mooi. Het maken is zo simpel als wat. Chocola smelten in een pannetje, dan doe je een eetlepel gesmolten chocola in een muffinvormpje, eitje erop en als de chocola bijna hard is geworden dan roer je er even met een vork door zodat er wat strepen in de chocola komen.

Daarna werd er een pan andijviestamp gekookt en voor vaders een bord bonen. Ze hebben er heerlijk van gesmuld.

De hulp voor in een huisje kwam en de hulp voor in ons eigen huis was lekker boven de gang. Streek de overgordijnen in huisje 2. Die waren van de week gewassen en nat opgehangen maar het was ene piskreuk geworden. Dat zag er niet uit en donderdag kwamen er twee vriendinnen voor een paar nachtjes in, dan kun je niet maken om ze tegen zulke gekreukte vitrage aan te laten kijken. Die avond daarvoor had ik in het donker bij dat huisje nog de stoepen geveegd, het tuinstel afgesopt en het terrasje achter geschrobd zodat het groen eraf was( dacht ik). Toen ik de volgende morgen ging kijken was de straat nog net zo groen en zat het tuinset vol met strepen en kon ik weer overnieuw beginnen. Dat werkt dus ook niet echt goed in het donker nog aan de slag. Mocht twee keer een ontbijt brengen in dat huisje, ze genoten wel van hun korte vakantie, in mei hopen ze weer terug te komen.

Vandaag had ik weer een cursist om wol te verven. Ze had bijna 1200 gram aan gesponnen wol en dat wilde ze mosgroen geverfd hebben. Nadat hij uit het verfbad kwam zagen we dat een deel van een paar strengen de verf niet gepakt had. Heb het nog een keer overgeverfd maar het wilde niet. Dat betekent dus dat er een ander soort materiaal dan wol mee gesponnen is en dat de verf daar niet voor geschikt is. Gelukkig was het overgrote deel wel heel mooi groen geworden en de mevrouw zat er dan ook niet mee want daar maakte ze wel weer iets anders van. Als het maandag droog is zal ik er nog een foto van opzetten. Ondertussen dat de wol in het verfbad stond en wij toch een uurtje moesten niksen hebben we een corsage gevilt. Het leren vilten staat op haar wensenlijst dus nu had ze een leuk beginnetje.

Zelf vilte ik een hele dunne en kleinere corsage om de collectie uit te breiden.

Ze had nog zoiets leuks voor me gemaakt. Ze had een haaknaald met fimoklei bekleed en een schaapje erop gemaakt en afgebakken in de oven. Je moet het toch maar verzinnen.

Nadat ze weer naar het huisje was vertrokken( ze kwam gelijk gezellig een weekend op vakantie) heb ik eerst de strijk maar weggewerkt, boven opgeruimd, boodschappen gedaan, nog wat wasjes gedraaid. De timmerman kwam de laatste schappen in de kast maken, konden we gelijk afrekenen, is dat ook maar weer glad. Nu is het wachten op de schilder die de laatste laag erop komt verven. Als het goed is maandagmiddag.