Leuke vondsten

Maandag 20 november-2023

Dinsdagmorgen ben ik met moeders naar Dordrecht geweest. Daar woont haar oudste zus en creatiefste mens van de wereld. Ze had voor mij nog een paar geborduurde schilderijen liggen die hun moeder en mijn oma Grietje lang geleden geborduurd had. Die mocht ik gebruiken om een oude stoel mee te bekleden. Maar er zitten schitterende lijsten omheen( daar bezuinigde ze niet op) waar ik toch nog iets mee moet verzinnen om te gebruiken want die gaan niet zomaar weg. Nog maar is even proberen creatief te denken voor een bestemming.

We moesten om half 2 weer thuis zijn want om 2 uur moesten Rien en ik bij de boekhouder zijn. Eerder deed hij dat altijd alleen maar nu met het winkeltje en alle cursussen erbij moet er belastingtechnisch toch het een en ander veranderd worden en mag( lees: verplicht) ik voortaan ook mee. En ik ben al helemaal geen mens van de cijfertjes en regeltjes😥. Maar ja, geen keus meer nu. Hopelijk krijg ik het erin gestampt, zie er een zwaar hoofd in! Laat mij maar met m’n handen werken, dat gaat vanzelf.

Woensdagmiddag een spinles, de rest van de dag lekker klusjes gedaan en gerommeld. Donderdagmorgen kwam er een dealer van een nieuw merk spinnewiel. Ze nam drie exemplaren mee om uit te proberen en ik moet zeggen dat ze heerlijk spinnen. Ze zijn nu nog druk met de productie en kleine veranderingen en dan hoopt hij in maart 2024 in de handel te komen. Hij komt hier dan ook in het assortiment.

De rest van de donderdag moest ik het zaaltje schoonmaken voor een personeelsfeestje van iemand uit het dorp, moesten er boodschappen gedaan worden, gelukkig nam Rien het zware gesjouw van het drinken voor z’n rekening. Donderdagavond kwam de 1e breigroep van het sokken breien voor de laatste les. Sommige hebben echt moeten stoeien voor ze het onder de knie hadden en een ander pikte het weer makkelijk op. Maar ze kwamen er allemaal wel. Of ze allemaal er mee door gaan kan ik niet zeggen😉. Maar gezellig was het in ieder geval wel!

Van de week ook aardig wat strengen geverfd voor de verkoop en vrijdagmorgen 2 dames op les voor het wol verven.  Hier heb je een foto van het bouclé garen dat ik geverfd heb voor poppenhaar. Kun je natuurlijk ook gewoon een vest of sjaal van breien maar deze lading is voor poppenhaar. Andere kleuren voor het breien komen nog.

Van de strengen mohair werden er een stel geverfd. De groene geeft hij niet mooi weer op de foto, is pistachegroen.

Van de 50% merino/ 50 % zijde werden er strengen geverfd

En toen hebben smiddags de twee dochters het zaaltje schoongemaakt, was zelf druk met de was, boodschappen en eten en klanten beantwoorden en ontving een klant die een weefgetouw kwam kopen. Die avond was er een 12,5 jarige bruiloft in het zaaltje wat we helemaal mochten verzorgen. De hulptroepen stonden al klaar, hapjes werden gebracht en een paar gehaald. Zaterdagmorgen weer het zaaltje schoonmaken, nu voor een verjaardag van iemand , die deed alles verder zelf en hoefde daar alleen maar koffie voor te zetten. Reed met Mirjam naar Wageningen, ze had wat warme kledingstukken nodig voor haar werk in de viswinkel. Op de terugweg besloten we nog even bij de klompenstal( kringloop) aan te wippen. En dat was een goeie beslissing. Vond een prachtig haakwerk in een ring voor in het raam in het winkeltje. Is denk ik wel een meter doorsnee. Moet je kijken hoe mooi! Moet hem nog ophangen.

We vonden ook een mooi groen kastje met schappen, ideaal voor bolletjes wol. Was ik nog net naar op zoek voor in het winkeltje.

En we moesten nog een toonbank maar aangezien het al aardig vol staat dacht ik dat het leuke dressoir van boven wel als toonbank kon dienen. Kassa erop en klaar. Precies een mooi hoekje voor.

En een oude boekenkast van zolder doet dienst voor de prachtige bollen haak/weefgaren van Scheepjes maxi sugar rush. Dit vind ik veel leuker en gezelliger dan al die strakke kasten van ikea. Die staan er ook hoor want anders kan ik niet alles kwijt. Met het leuke oude kastje wat ik een tijdje terug in Rhenen scoorde. Goed voor de punnikklosjes en genaaldvilte diertjes.

s’Avond een verjaardag van een schoonzus. En zo zat de week weer lekker vol.

En nog een prachtige herfstfoto van de Grebbeberg. Elk jaar weer een lust voor het oog.

O ja, en het tasje wat ik aan het haken ben via een online cursus gaat goed, echt leuk werk. Nu moet ik weer achter de computer gaan zitten voor de les om de hengels te haken. Maar dat komt hopelijk van de week nog goed.