Lekker weekje

Vrijdag-14 september-2018

Dinsdagmorgen eerst maar begonnen met gordijnen strijken,wat een lappen. Toen we ze 19 jaar geleden kochten hoefde we ze volgens die man niet te strijken. Nee hoor, u hoeft ze echt alleen maar te wassen en dan nat ophangen,u zult eens zien hoe fijn dat is. Jaja,hoe kon ik erin trappen. Ik mag ze gewoon elke keer strijken,nu was ik ze maar 2 keer per jaar ,maar ik heb wel 4 paar hé. Verder een enorme berg was weggestreken,dat was nog een achteraf cadeautje van het dagje uit afgelopen zaterdag.. Daarna de bedstee uitgesopt,moest natuurlijk wel de gang erin houden. De hulp was er ook ,die vertrok naar boven. Aaaah,wat een luxe :-). En om de dag nog eens fantastisch af te sluiten heeft manlief de gordijnrails die helemaal krom hing,vervangen. Hoe lang die al zo hing? Eeeeh,2 jaar of zo.

 

 

Woensdag om kwart voor 6 opgestaan en de hoek bij de voordeur helemaal gesopt,die zit bij ons in de keuken. Gordijn gestreken en aan m’n prachtige “met veel liefde vervangen” rails opgehangen??. Wow,dat zag er echt keurig uit,het wordt nog eens netjes hier.

Toen gauw aan het opruimen en soppen gegaan ,want de vriendinnen kwamen nog voor m’n verjaardag. Ben weer goed verwend. Bloemen,lekkere zeep,handdoeken en een prachtig kookboek. Het water loopt je al in de mond,staan zulke lekkere dingen in. Daar komen er vast hiervan op de site te staan,kunnen jullie meegenieten. Vind het altijd erg gezellig om het voor de vriendinnen apart te houden. De verjaardag met de familie is ook gezellig,maar dan ben je vaak de hele avond aan het rennen omdat het zo druk is,en kom je weinig aan praten toe.

s’Middags nog even met de jongste drie kinderen de stad in geweest. Die hadden voor de verjaardag een speelgoedbon gekregen,die moest natuurlijk met spoed ingeleverd worden:-)De rest van de dag niet aan een stuk keuken toegekomen.

Donderdag eerst alle routineklussen weer afgewerkt,wasmachine volgestopt,kinderen naar school,naar de markt. Die waren vast weer blij dat ik kwam. Wat voelt dat weer rijk zo’n gevulde koelkast met eten.

Daarna even naar de bakker broodjes bestellen voor de B&B van vrijdag en zaterdag. M’n vriendin kwam het huisje daarvoor schoonmaken. Wat is dat heerlijk dat ik dat uit handen hebt gegeven. Als ik terugkijk snap ik niet hoe ik dat allemaal voor elkaar hebt gekregen om het zelf te doen. Was echt te gek. Zij was in het huisje bezig,en ik erom heen de tuinen. Heb er altijd een hekel aan als er mensen op vakantie komen en de tuin is niet netjes. Waarschijnlijk hebben hun nergens last van, maar voor mezelf vind ik het niet fijn. Niet dat het me altijd lukt hoor,want er is zoveel werk in de tuin dat het er wel is bij inschiet.

Toen hadden we s’middags nog een drama hier. Een van de kinderen was niet lekker en was thuis gebleven. Hoe ziek hij was weet ik niet,want hij had om half 9 al de kaarsjes aangestoken,hij vond het zeker gezellig dat hij thuis was. Hij had z’n kuikentjes even buiten laten lopen en toen hij ze weer in het hok wilde doen liet hij er een vallen. En mits dat hij de grond raakte stapte hij er per ongeluk boven op. Dat was natuurlijk einde kuiken. Ach,wat had dat kind verdriet,zóóóóóó zielig,je zou acuut mee gaan janken:-(.

Nog even een schaal koekjes gebakken voor bij de koffie van de B&B. Niet de hele schaal hoor,zo gul ben ik nu ook weer niet.

Na het avondeten zijn we nog even met een paar aan de gang geweest om nog wat dingen in het zaaltje op te hangen. Je krijgt het nooit in een keer helemaal naar je zin,dat moet groeien. Maar er komt schot in.

Vanmorgen ook maar vroeg opgestaan om vast een deel van het ontbijt voor de B&B klaar te zetten. Daarna was ik nog even druk met de kinderen ,maar de mensen hoefde pas om 9 uur het ontbijt dus dat ging makkelijk lukken. Het is leuk om het klaar te maken,je krijgt altijd enthousiaste reactie,s.

En nu ga ik maar eens heel rap in de keuken werken anders krijg ik nog niet eens de helft af van de week. En er stond volgens”flylady” een week voor?. Maar goed,wat ik gedaan heb ,is ook zeer grondig gebeurd. Noem het grote schoonmaak.