Lekker opgeschoten

Maandag 27 januari-2020

Het probleem van de verknipte band voor het rokje van Mirjam is gelukkig opgelost. Een lieve mevrouw op naailes ging voor mij even naar een stoffenwinkel in Veenendaal en nam een andere band mee. Kwam ze zaterdag nog even afgeven ook! Iets anders van kleur maar het past er ook goed bij. En eigenlijk is hij nog mooier ook. Nu is alleen het volgende probleem nog dat hij waarschijnlijk door tijdgebrek van de week niet afkomt.

Ook de afgelopen week is er weer lekker wat werk verzet. Eerst een huisje op orde gemaakt voor een mevrouw die er lekker even een paar dagen uit wilde. Bij aankomst een gezellige babbel onder de koffie/thee van op z’n minst een half uur(ze is al vaker geweest). Dat is leuk hoor als de mensen elke keer terugkomen,dan krijg je toch een band en diepere gesprekken.

Woensdag moest ik met Maureen naar de tandarts voor een gat in de melkkies. Dat hadden we niet gezien,maar toen ze van de week haar andere loszittende melkkies eruit trok zag je pas dat er in de kies ernaast een fiks gat zat. Raar hé,ze heeft er nooit geen pijn aan gehad. De tandarts heeft hem er gelijk uitgetrokken.

Daarna haalde we m’n horloge op bij de juwelier. Dat is nog een verhaal: toen we 12,5 jaar getrouwd waren kreeg ik van Rien een gouden horloge. Die haalde hij uit het werk,nog net een half uur voordat onze receptie begon,bij de juwelier. Daarna moest hij ook nog douche en omkleden en was hij 5 minuten voordat we moesten gaan klaar. Dat is heel normaal hier hoor om alles op het laatst te doen. Zo hebben ze het een keer gepresteerd om een paar uur voor de bruiloft van een van m’n broers nog net even met een andere broer een pak te gaan kopen. En ja hoor,gewoon gelukt?. Waarom zou je al maanden van te voren gaan zoeken naar kleding voor een bruiloft,er heeft nog nooit iemand op z’n blootje hoeven gaan feest vieren hoor. Kleding zat te koop!

Maar om op het horloge terug te komen:Hij is dus helaas een keer mee in de wasmachine gegaan. En vanaf die tijd is het problemen met dan ding. Eerst hebben ze hem gemaakt. 2 weken later stond hij stil. Dat is tot drie keer toe zo gegaan. Toen hebben ze er een nieuwe uurwerk ingezet. Leek goed te gaan,2 maanden later stopte hij er weer mee. Weer terug,weer van alles geprobeerd. Geen resultaat. Nu hebben ze een paar weken geleden weer een nieuw uurwerk erin gezet en die haalde ik dus van de week op. 116 euro incl. een nieuwe bandje. Het bandje zette ze er gelijk aan en wat denk je? De volgende dag zette ik bij de supermarkt de boodschappen in het wagentje en ik dacht wat ligt daar toch? Bril stond op m’n hoofd i.p.v op m’n neus,daar lag het horloge met een kapot bandje. Er rust volgens mij geen zegen op dat ding,wat een gedoe elke keer. Nu zijn we 15 jaar verder en nog zit hij niet om m’n pols.

Boven is het ook lekker opgeschoten met de verbouwing. De muur aan het eind van de overloop is er uitgeslagen. Zo is er een doorloop naar de nieuwe kamer van Leen. Die hoeft nu niet meer via de kamer van Michiel. Heb wel een enorme lange overloop gekregen nu,tjonge! Van voor tot bijna achter in het huis. Als Leen helemaal klaar is met z’n kamer(plinten en nieuw kozijn) dan kan er vloerbedekking op de trap en de overloop gelegd worden. Zit nu al zo’n drie jaar tegen een betonnen vloer aan te kijken. De vloerbedekking op de trap en het voorste stukje van de overloop ligt ook alweer 18 jaar en is wel aan vervanging toe. Maar dat doe je niet als ze elke keer aan het verbouwen zijn boven. Er is steeds een kamer bij gemaakt. Zal erg blij zijn als het daar weer netjes is. Gewoon nieuwe vloerbedekking,gewoon allemaal dezelfde deurklinken en gewoon alle deuren dezelfde kleur geschilderd?.

 

Donderdag kwam er gezellig een nicht op de koffie, s’middags liet ik m’n gezicht maar weer eens bij pa en moe zien. Heb daar lekker een poosje zitten quilten en moeders zat te haken en ondertussen gezellig bijkletsen.

Rien en Menno hebben achter extra parkeerplekken gestraat,dat ziet er nu op het zand na weer keurig uit. 5 plekken erbij. Ze hebben het terras van het achterhuis eruit gehaald en daar de plekken gemaakt. Dat verhuren we nu toch niet meer en aangezien er steeds meer aanvragen komen voor feestjes,vergaderingen en high tea’s ,dan is het toch wel erg fijn als je achter genoeg parkeerruimte hebt. Nu kunnen er ongeveer 20 auto,s staan en als het nodig is kunnen er ook nog genoeg auto’s het weiland in.

Ook de laatste rolgordijnen werden gelijk in het achterhuis opgehangen,ziet er weer netjes uit.

De sokken van Hidde kwamen ook voor zaterdag af en zette gelijk maar weer nieuwe op voor Hessel. Die vond dat hij nu maar eens aan de beurt was.

Vrijdag was er een verjaardag in het theehuis die we helemaal mochten verzorgen met warm en koud buffet erbij. Met z’n drieen deden we de bediening. Was een leuke avond. De volgende dag moest hij weer schoongemaakt worden. Heb tegenwoordig een meisje van 13 op de zaterdag die mij helpt. Wel fijn hoor,zij wil wat leren en heeft gelijk een baantje,en ik heb een paar extra handen ter beschikking!

Zaterdag heb ik een nieuw recept van een chocoladekoekje uitgeprobeerd. Nou,dat is een blijvertje,superlekker. En het ziet er ook nog eens prachtig uit. Recept volgt van de week.

Zaterdagavond was Rien naar een verjaardag van een schoonzus. Kon zelf niet mee omdat we het theehuis verhuurd hadden. Toen de jongste drie kinderen op bed lagen heb ik lekker een paar uurtjes aan m’n miniatuurwinkeltje gewerkt. Nou,toen was het zo half 12. Maakte eerst rolletjes met roze kant.

En een stel rolletjes kant op een stokje. Weer eens wat anders dan allemaal opgestapeld!

Maakte een mandje met wat rommeltjes erin. Gewoon een stuk touw met elke keer een beetje lijm eraan,om een grote kraal heen wikkelen tot de helft van de kraal. Goed laten drogen,eraf halen en je hebt een leuk mandje.

Maakte een vakje vol met een naaimachine(gekocht) een plaatje op de achtergrond en een paar klossen met touw. Ook weer van een geverfde hoge lange kraal en daar touw om heen gewikkeld.

Nog wat klosjes en stofjes bijgevuld.

En nu is hij bijna af. Hidde zit me elke keer achter m’n vodde aan want ik had beloofd als dit klaar is,dat we met z’n vieren (Maureen,Hidde, mirjam,ikzelf) een muizenhuis zouden gaan maken.

De helft van de bewoners staan al klaar om afgemaakt en aangekleed te worden. Lijkt me ook superleuk om met het nieuwe project te beginnen.

 

En vanmorgen maar weer eens opgestart met de rommel van de zondag en de al vroeg vertrekkende zoons op te ruimen ?. Als je daar niet gelijk mee begint dan blijft het de hele week een zooitje. Normaal dweil ik op maandag ook de vloeren,maar aangezien we morgenavond de verjaardag van Menno en Hessel nog vieren,leek het me geen nut hebben om dat te doen. Morgen is het toch weer vies door alle visite. Dan woensdagmorgen maar gelijk alles in een keer.