Lekker klussen weggewerkt

Dinsdag 3 maart-2020

Wat een heerlijke weer is het vandaag,de zon schijnt hier volop. Dat is even genieten na zulk stormachtig weer. Weet niet hoelang het duurt,maar dit hebben we vast. Het dekbed hangt heerlijk uit het raam,het beddengoed hangt aan de lijn te wapperen. De hond ligt lekker in het zonnetje,de schapen liggen rustig te herkauwen,wat een vredig tafereel. En binnen ben ik lekker aan de gang met een paar hoeken opruimen. De koelkast kreeg een sopbeurt. Hier nog een foto van de nieuwe koelkast,was ik nog vergeten. Helaas past hij niet in de vorige kast omdat we graag een grotere wilde. Het gezin is tenslotte in die 18 jaar ook fiks uitgebreid. Nu staat hij voor in de keuken en maken we van de vorige ruimte maar een kast. Hij was wat afgeprijst omdat er wat beschadigingen op de deur zaten. Dat was voor ons geen probleem want die zitten er bij ons met een week ook op. Het is een fijne koelkast,ideaal. Je kunt wel zien dat het weekend is geweest ,dan is de koelkast weer een eind leeg. Zo eerst maar weer op pad voor vleeswaren en fruit,anders zul je ze horen morgen.

Afgelopen vrijdag was ook zo’n lekkere dag. 7 man buitenshuis aan het werk. Was alleen met Maureen en Mirjam thuis. Ben eerst achter met het voorraadhok begonnen. Alles uitgezocht en een hoop weggedaan. Alles weer gesorteerd voor zover dat mogelijk was. Na anderhalf uur begon het erop te lijken.

Zoals altijd krijg je als je bezig ben de smaak te pakken. Inmiddels was het half negen en de meiden waren nog niet uit bed,dus kon ik nog even lekker opschieten. Het kantoor pakte ik er gelijk maar achteraan.

Toen dat af was waren de dames ook uit bed. Gezellig samen even gegeten en Mirjam vroeg of ik voor tussen de middag kaneelbroodjes wou bakken. Ben daar gelijk maar aan begonnen want het heeft met kneden en rijzen wel even de tijd nodig. Maureen begon met het wassen van de lego. Ook zo’n lekkere klus wat vaak blijft liggen. Meestal doen we het elk jaar maar dit keer was het er bij ingeschoten. 6 bakken vol lego gingen door het sop(verzameling van 20 jaar) Daarna alles op de tafel op handdoeken een dag laten drogen. Als je toch zag wat er allemaal voor rotzooi uit die bakken kwam:halve wasknijpers,korstjes brood, papiersnippers, kruimels,snoeppapiertjes,lolliestokjes,viltstiftdoppen. Daar mogen ze voortaan wel opletten.

Ondertussen waren de kaneelbroodjes ook klaar. Dit keer had ik de hoeveelheden van het recept gehalveerd. We hebben er lekker van zitten smullen met z’n drietjes!

De hele dag draaide de wasmachine maar door. Er komen met die regen bijna alleen maar natte mannen thuis. Elke avond ligt de gang onderhand vol met natte troep. Daar word je toch echt niet vrolijk van. En hun ook niet.

En hier een foto van een mooi stukje wat me wel aanspraak.

Zaterdag was echt een superdrukke dag. Die dag kwamen er om half elf ,2 moeders en negen kinderen voor een verjaardagsfeestje. Eerst zouden de meiden een hoesje om een pen gaan vilte en daarna kregen ze nog een high tea. Maar voordat het zover was moest er nog een heleboel voorbereidingen worden getroffen. Eerst van alles bakken natuurlijk,boodschappen inslaan,alles vast klaar zetten. Had vrijdagavond de tafel alvast gedekt voor de high tea,vaak ben je daar wel een poosje zoet mee. De dames wiste niet wat ze te wachten stond,niemand had ooit van vilte gehoord. Maar ze waren enthousiast,valt nooit mee om ze een beetje in het gareel te houden,want ze vinden het heerlijk om met water en zeep te kledderen?.

Toen ze om half vier weggingen, kwamen de leveranciers van het bestelde spinnewiel en de kaardemolen binnenwandelen. Het spinnewiel zat nog in de doos en moest nog in elkaar worden gezet. Dat heeft Rien samen met die man gedaan. Zelf ben ik op de bank neergeploft met een sandwich want m’n maag knorde wel na half negen voor het laatst wat gegeten te hebben. Nadat hun vertrokken om half 5 stond ik eigenlijk in dubio of ik nu de cursist moest bellen dat het wiel binnen was of dat ik het maandag zou doen. Maar toen ik bedacht wat ik zelf graag zou willen was het snel duidelijk. Natuurlijk wil die vrouw hem gelijk hebben!! Mailtje gestuurd en een kwartier later stond ze op de stoep. Had het toch goed ingeschat?. Het is een prachtig spinnewiel en s’avonds kreeg ik al een mailtje:hij spint als een zonnetje hoor!! Snap helemaal wat ze bedoeld:-)

Nadat ook zij vertrokken was moest ik snel opschieten om het eten klaar te maken voor het gezin. Zelf zou ik om 7 uur opgehaald worden om met alle 5 m’n broers en m’n enigste zusje, en vader en moeder, Japans te gaan eten in Doorwerth. Dit keer zonder alle aanhang. Kan me niet heugen hoelang het geleden is dat we alleen met het gezin uit het ouderlijk huis samen waren. Was toch erg leuk en ontspannen en zeker voor herhaling vatbaar. En lekker dat het was. De kok maakte het voor je neus klaar op de bakplaat. Echt heerlijk. Krijg gewoon weer honger als ik de foto’s ziet.

En als ik nu naar buiten kijk,geloof ik dat ik de ramen maar eens gaat lappen. Ze zijn vreselijk smerig van al die buien. Heb ik geen last van,maar als de zon erop schijnt wordt het een ander verhaal. Ik zeg altijd:de zon is wreed(laat zien wat vies is) Rien zegt altijd: de zon is eerlijk(is maar hoe je het bekijkt:-)