Lekker buiten bezig

Vrijdag 19 juni-2020

Ik ben toch vroeg wakker elke morgen. Steeds voor 5 uur. En nou is dat echt geen ramp,en ik vind het ook echt niet vervelend,sta graag vroeg op, maar ‘elke’ dag 5 uur opstaan trek ik ook niet meer. Loop tenslotte al tegen de vijftig hé!! Zo rond half 6/kwart voor 6 is wel een mooie tijd. Kun je nog lekker wat doen in alle rust. Gisterenmorgen waren dat de ramen van de kamer en de keuken. Een en al vliegenstront. We hebben echt veel vliegen. Dat is onze eigen schuld,want je kunt hier aan alle kanten het huis in en aan alle kanten laat iedereen de deur openstaan. Ja,dan komen ze wel naar binnen hé! Hier,dit stroopgevalletje hing ik gisteren om half 5 op. Je ziet wat er aan zit in 1 dag tijd.

Ik twijfelde die dag nog of ik de theeschenkerij los zou gooien. Hij gaf aardig wat regen op en dan zie je meestal niet zoveel fietsers. Maar goed,toch maar opengedaan en een appeltaart gebakken. En geen klanten geweest?. Was niet erg,ondertussen kon ik gewoon m’n werk blijven doen, er zit een sensor en als er mensen komen hoor ik hier binnen een bel. Dat is ideaal. Want ik had het die dag nog druk zat. s’Avonds was het verhuurd voor een vergadering en daar moest alles nog voor worden gebakken,spullen ingekocht en alle tafels goed gezet worden. Bakte eerst twee cake’s voor bij de koffie.

Daarna hielp Hessel met de tafels en stoelen in een U vorm zetten. En er moest tussen de stoelen anderhalve meter zitten. Nou,ik kan je vertellen als die ………….daar in den Haag de anderhalve meter regel erdoor duwen,dat we dan echt een probleem hebben en wel kunnen stoppen met de theeschenkerij. Want je kunt niet veel mensen meer kwijt en de meeste heb toch echt wel een man of 50/60 op een verjaardag of feest. Als ik daar aan denkt dan begint het echt te borrelen van binnen???. Niet goed voor een mens,laat maar rusten,we zien wel hoe het loopt.

Maakte een schaal hapjes voor de vergadering

De kopjes werden op de bar vast klaar gezet.

Laat het niet op het laatste aankomen,dat geeft teveel stress .

Maureen ging koekjes bakken voor een vriendinnetje waar ze straks op de verjaardag mag komen. Ze heeft er wat leuks van gemaakt. Nog geld erbij,en je hebt en leuk cadeautje.

En weer lagen we 12 uur op bed,moest natuurlijk wachten tot alle gasten vertrokken waren en wij de boel af konden sluiten.

O ja,en van de week kregen we nog een leuke opdracht binnen. De basisschool hier in het dorp bestaat in september 50 jaar. Zelf heb ik daar ook opgezeten en onze kinderen ook. Nu mogen we voor dat jubileum de hapjes verzorgen. Zo rond de 2000 stuks. We krijgen daarbij hulp van moeders van school. Leuk hé! Was er wel blij mee.

Vanmorgen om kwart voor zes(mooie tijd:-) het kantoor van Rien jr onderhanden genomen. Het was niet echt een zooitje maar gewoon stoffig. Lekker alles geruimd,gesopt, gedweild. Bloemetje op het bureau,niet dat die dat nou zo verschrikkelijk waardeert,maar het maakte het geheel af vond ik. Hokje ernaast uitgemest,lekker weer wat ruimte over. Tig jaar terug toen Rien sr z’n kantoor hier nog aan huis had,werd hij wel eens narrig op me als ik zijn bureau had opgeruimd en schoongemaakt. Overal had hij briefjes liggen,een bende. Als ik dan aan de gang ging,stapelde ik alles netjes op. Een grote ergernis voor hem ,want hij was alles kwijt. Hij wist in die rotzooi precies waar alles lag. Nu zagen we een paar weken terug in de krant(dacht het RD) een opmerking staan: ‘Als je bureau al leeg is,wat moeten dan je hersenen wel niet zijn’ Met andere woorden:’ als een rommelig bureau staat voor een rommelige geest, waarvoor staat een leeg bureau dan. Haha,dat was natuurlijk een opmerking naar z’n hart

Toen de kinderen om half negen naar school vertrokken en ik hun buiten stond uit te zwaaien vond ik dat ik acuut het terras moest gaan vegen. Lag vol zand en dode bloemen. En zoals het meestal gaat,als je eenmaal begint kun je niet meer stoppen. Haalde alle dode bloemen uit de bakken. De geraniums hebben wel een klap gehad hoor met die enorme hoosbuien.

De hortensia’s doen het schitterend

De papavers schieten ook overal uit de grond

De lelie’s beginnen te bloeien

Stak de kantjes van het gras bij het kippenhok netjes af met de schoffel. De jongens mogen maaien.

Veegde het terras keurig schoon. Bond de kamperfoelie op tot zover als dat ging.

Daarna naar binnen om daar de troep op te ruimen en koffie te drinken met de hulp. Toen we weer uitgekletst waren ging zij naar boven en ik dook het achterhuis in om de ramen te lappen. Toen was het alweer half 1 en kwam Maureen uit school. Er kwamen nog een paar klanten en onder het eten nog een paar. Maureen liep al te mopperen dat ik op moest schieten want ze had erge honger. We waren maar saampjes en hadden de piepers van de vorige dag opgebakken en die waren nu koud geworden. Maar als je honger hebt smaakt alles toch? Maakte nog lekker een broodje met tonijnsalade klaar.

Na het eten weer een nieuwe was opgehangen,stopte er een witte was in. Of wat je nog wit kan noemen. Krijg ze niet eens meer schoon gewassen. Durf ze zelfs niet buiten aan de lijn te hangen,kun je nagaan. Ze dragen ze naar het werk(stratenmakers),vraag me niet wat ze er mee doen,volgens mij poetsen ze de shovels er mee op, maar ze zijn zo goor en vuil als ik weet niet wat als ze thuiskomen. Als ik vraag of ze niet iets schoner op hun witte shirts kunnen zijn,krijg ik als antwoord: ‘ja ma hoor eens,we zijn geen kantoorpikkie hoor’

Veegde het terras bij de theeschenkerij. Snoeide de wingerd aan de onderkant,die was zo wild geworden.

Ondertussen belde Leen of ik z’n overhemd gestreken kon hebben voor 4 uur want hij had een belangrijke afspraak. Dan kon hij gelijk in z’n schone kleren schieten(hij is geen stratenmaker?). Hij vroeg of ik hem tegemoet kon rijden anders dacht hij niet dat hij het zou redden. En waar wil je je eigen dan omkleden? ‘Nou,gewoon op straat’ zei hij. Pfff,hij is er toe in staat ook?. Heb toch maar geantwoord dat hij gewoon naar huis kon komen.