Lekker aan het ruimen

Zaterdag 28 september-2019

Van een man uit het dorp mocht ik een vacht van z’n alpaca,s ophalen. Dat is natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd. Maandagavond even langs gereden en ze opgehaald. Een witte en twee camelkleur,erg mooi. Een ervan was zelfs nog z’n babyvacht Dat is helemaal super zacht. Wol van de alpaca schijnt 5 keer warmer te zijn dan wol van het schaap. En het slijt minder snel. Alleen is de wol van alpaca niet elastisch. Zou je alleen van gesponnen alpacawol een sjaal breien dan gaat hij een beetje uitzakken. Dus twijn je alpaca met een gesponnen draad van wol samen en het probleem is opgelost.

Daarna op de koffie bij Mieke om verf te halen voor m’n miniatuurwinkeltje. Heb nu de goede kleur ervoor en kan ik er weer mee verder. 11 uur was ik weer thuis(wij komen nooit uitgepraat)

Dinsdagmorgen eerst weer een kast onderhanden genomen. Geloof dat het wel nodig was:-) Ben lekker alles aan het uitzoeken en opruimen. Wat voelt dat heerlijk. Het gaat niet hard maar het komt goed.

En s’avonds hebben we weer voor het eerst zuurkool op. Heerlijk,dat smaakte weer lekker met spek en worst. Wat over was ging naar m’n schoonmoeder. Behalve de worst en spek want dat is hier nooit over,ook al leg ik er 6 neer.

Woensdag begon met appeltaart bakken voor het theehuis. Het was afgelopen week voor het laatst dat de Theeschenkerij open was voor voorbijgangers. Het seizoen is toch voorbij. Nu kun je op afspraak terecht voor verjaardagen ,workshops,high-tea,s,zussen/vriendinnendag of noem maar op. In April hopen we b.l.e.w dan weer open te gaan voor voorbijgangers of mensen die gewoon even zin hebben in een bak thee en een babbeltje.

Daarna waren er 2 schalen brownies aan de beurt om te bakken. Toen de jongens thuis kwamen uit het werk pakte ze al een mes om vast voor het eten een fiks stuk vanaf te snijden. Ho,ho,ho, ik moet eerst 25 stukken hebben voor een bestelling. Ma,stel je niet aan,je houd zat over! Nee,gewoon afblijven ,eerst moet ik snijden. De volgende morgen ging om half zes onze slaapkamerdeur open: Ma,heb je de brownies al uitgeteld?

Het verloop van de verdere dag ging als volgt: streek de was weg,waste de wasmanden leeg, breide stukje aan een sjaal,werkte een paar telefoontjes af,deed de boodschappen en maakte het mens erger je niet spel schoon. Daar lag een hoop kruimels en stof in.

Kookte lekker een pan bami. Ditmaal zonder een kant en klaar pakje bamimix. Vond een recept op Google met eigen gemengde mix. Was erg lekker. Hier het recept. Ik had het recept verdubbeld en gebruikte dit voor anderhalf pak mie.

Donderdag moest ik eerst even naar de bakker om een bestelling te doen voor een verjaardag hier in het theehuis. Nam gelijk voor m’n eigen een tompouce mee. Niet dat er nou iets te vieren viel maar ik had er zo’n trek in. En lekkere tompoucen dat ons bakkertje heeft!! Hij is ervoor met goud bekroond. Eerst de bodem,daarop een laagje chocola,dan de banketbakkersroom,laagje slagroom,dat de bovenkant met een laagje chocola en fondant en slagroom. Ga er maar eens speciaal voor rijden,waar je ook woont. Het is bakker Huibers in Achterberg. Ik denk dat niet één bakker in Nederland zulke tompoucen heeft.

s’Avonds sinds lange tijd weer naar de breiclub. Was leuk om iedereen weer even te zien. En we hebben ook nog gebreid ondanks het vele geklets. Ik aan een sjaal die ik al lang af moest hebben. Het probleem was dat ik het patroontje niet meer wist. Dat heb je als je je werk te lang in de kast laat liggen. Het schoot me ook niet meer te binnen. Dan maar uit trekken en overnieuw beginnen met een simpele boordsteek,ziet er ook stoer uit. Heb mezelf maar de straf opgelegd dat eerst de sjaal af moet zijn,anders geen art-yarn spinnen. Streng zijn, anders weet ik het wel weer.

Vrijdag eerst de lamp in de gang van vliegenstront ontdaan. Die lamp is echt erg. Het is een kroonluchter met kralen,maar volgens mij erg aantrekkelijk voor de vliegen. Zag er niet uit, maar hij glimt weer. Toen was de hobbykamer aan de beurt. Was ook al iets wat me op m’n nek zat. Als je de foto kijkt snap je wel waarom. Maar ja,ze zeggen niet voor niks dat creatieve mensen geen rommel hebben liggen maar ideeën. Nou,daar kom ik me eigen wel in vinden?.

Om elf uur kwam er een mevrouw om een verjaardag te bespreken in het theehuis. Dronken een bak thee,bespraken de mogelijkheden. Sopte daarna de keukenvloer.

Gerda kwam een vakantiehuisje schoonmaken voor de canadezen en we spraken gelijk de 50 jarige bruiloft van m’n ouders door die hier volgende week gehouden word. Gerda komt met nog drie dames bedienen. Ik mag van moeder niets doen die dag, kijken of dat gaat lukken. De vriendin van m’n moeder blijft hier na het feest gelijk een nachtje slapen in een van de huisjes. Wat zal ze lekker slapen in die frisse Achterbergse lucht?.

Vrijdagavond eerst maar naar de stad. Hessel en Hidde hadden een paar nieuwe spijkerbroeken nodig. Maureen en Hidde allebei gymschoenen. Zelf had ik warmhoudplaatjes nodig voor de high tea voor 23 personen a.s dinsdag. Toen we thuiskwamen mochten er een paar gelijk naar bed. Vaders en ik hadden een verjaardag van m’n broertje. Nou is broertje al 42 geworden hoor! Vond het wel gezellig om even mee te gaan. Als je niet oppast kom je nergens meer door de drukte. Hessel paste even op.

Zaterdag was ook weer een pittig dagje. Eerst een berg was gestreken.

Eten en daarna met Rien de tuin in. Zag er schandalig uit,wat een onkruid. Samen een uurtje aan de gang geweest en nu kan het er weer redelijk mee door.

Ruimde eerst de gestreken was in de kasten voordat iedereen er weer in ging zitten klauwen. Schudde de bedden op,bakte boterkoek voor de canadezen,maakte het theehuis klaar voor de verjaardag van een tante. Toen was het al weer etenstijd en daarna mocht ik gelijk gaan bedienen bij de verjaardag en de warme hapjes verzorgen. Was gezellig om de nichten en hun mannen weer eens te spreken. Ondertussen waren de canadezen gearriveerd en die mocht Rien ontvangen met koffie en boterkoek. Hij krijgt de slag te pakken,haha. Grappig is dat. Ik denk dat het scheelt dat het bekende waren voor hem. Half zes vertrokken de laatste gasten en konden we gaan eten. Hessel had bedacht dat Pa wel even chinees kon halen want hij dacht dat moeders erg moe was. Dat hebben we ook gedaan,we waren maar met een klein koppeltje. Moet zeggen dat het toch wel erg lekker en erg makkelijk was.

Om 8 uur kwam er nog een neef om z,n verjaardag te bespreken die hij hier wil houden en om gelijk alles even te bekijken. En toen vond ik het welletjes voor vandaag,had geen benen meer over.