Langzaamaan weer op gang

Donderdag 17 juni

Zaterdagmorgen had ik gelukkig weer een cursist op spinles. De laatste was 4 maanden geleden. Ben toch wel heel blij dat het weer een beetje gaat lopen. Ook de reserveringen voor in de theeschenkerij komen weer op gang. Vergaderingen,verjaardagen,jubileums. Fijn hoor,had er eigenlijk best een zwaar hoofd in. De vakantiewoningen gaan langzamer. Je kunt merken dat de mensen nog best voorzichtig zijn. Wat ik ook wel een beetje begrijpen kan hoor,de doelgroep die we hier hebben zijn toch het meest oudere mensen. Zelf moet ik er ook weer helemaal inkomen.

Rien ging met de twee meiden toen ik spinles aan het geven was naar de Kreko(horecagroothandel) in Ede. IJsjes halen voor de verkoop. En een diepvries kon hij daar ook lenen. 17 soorten ijs van Ola. Keus genoeg dacht ik. Half 1 ging de cursist weer richting huis,ze kwam uit Leiden. Nou niet bepaald naast de deur. Nadat we lekker een visje hadden gegeten nog aan de was geslagen. Boodschappen gedaan. Kwamen nog een paar klanten binnen wippen.

s’Avonds kwamen pa en moe op visite. Die kwamen ook nergens meer. Was wel weer eens gezellig! Kwam er om 8 uur nog achter dat ik de was van het vakantiehuisjes nog moest wassen. De meneer was vertrokken en de natte was kon ik niet laten liggen tot maandag. Kon nog net voor de zondag op de rekken gehangen worden.

Zondag overleed de moeder van een vriendin. Daar werden we toch wel door opgeschrikt. M’n vriendin wilde afgelopen vrijdag met haar moeder een bakkie komen doen bij me,maar ze kwam toch maar alleen omdat haar moeder dr eigen niet lekker voelde. En zondag was ze ook niet lekker, de huisartsenpost erbij en ze krijgt een hartstilstand. Daar werd ik toch wel even stil van. We zijn net wezen condoleren bij haar. Dat was wel mooi geregeld. Ze woonde in een chalet bij haar zoon en schoondochter op het erf. Daar stond ze ook opgebaard en konden we op afspraak afscheid van haar nemen. Daar was ik echt blij mee,ik kwam daar al vanaf m’n zesde jaar over de vloer. Dat had niet goed gevoeld als er geen afscheid was geweest.

Dinsdag maakte ik een begin met het laatste kussen van spijkerstof. Nou moet het af ook. Deze heeft veel lapjes die scheef aan elkaar genaaid zijn en dan nog veel borduursel erop. Daar gaat echt een hoop tijd in zitten. En zoals gewoonlijk kan ik nooit stoppen met borduren en versieren als ik eenmaal bezig ben. Zo leuk werk! Hier een foto van de ondergrond. Als hij klaar is volgt de foto met borduursel.

Vanmorgen kwam er een oude buurvrouw uit Bennekom op de koffie. Daar hebben we na ons trouwen 3 jaar gewoond en het contact is altijd gebleven. Een keer in de twee jaar of zo kletsen we weer bij. Blijft leuk! Mirjam had een vriendinnetje en dook op de trampoline. Had de sproeier eronder gezet ,dat is altijd een succes. Hun hadden nog shampoo erbij op gegooid en glijden maar. Pret voor tien.

Nog een stukje aan het keukentje gewerkt en natuurlijk stopte m’n zwarte stift ermee,dus nu heb ik maar een halve spoelbak met tegels die nog te licht zijn ook en nog een keer overnieuw moeten. Maar verder word tie leuk hoor,gaat wel goed komen denk ik.

Vanavond kwam er een groep jongelui hier bij elkaar samen met de jeugdwerker van de gemeente. Ze krijgen van de overheid een bedrag waar de jongelui zelf voor mogen uitkiezen wat voor activiteiten ze met z’n allen gaan doen van dat geld. Vind dat toch een leuk gebaar van de overheid. Naast verschrikkelijke rare ideeen hebben ze toch ook nog goeie. Ziet,altijd in iemand blijven geloven hé,je weet nooit wat hun andere kant is. Dat blijkt wel weer!??.