lammetjes, vachten, terrasje

Zaterdag 5 februari-2021

Van de week hadden we weer een paar huisjes vol. Dat was toch wel even geleden. De schoonmaakster kwam maandagmorgen een huisje poetsen, zetten daar gelijk maar een mooie bos tulpen op tafel. Kan het niet laten om ze te kopen. Heb ze overal staan. En als de vakantiemensen maar een paar dagen blijven dan haal ik ze uit het huisje en geniet ik er binnen verder nog een poosje van. Terwijl zij daar bezig was begon ik na het ontbijt met kaneelbroodjes bakken voor tussen de middag. Mirjam zei: ma, waarom doe je dat? Dat doe je nooit op maandag?. Niet dat ze er niet blij mee was want ze vind ze heerlijk. Bakte s’middags chocolademuffins voor bij de koffie.

Kookte vast de piepers half gaar voor het avondeten. Er stond eigenlijk spruitenschotel op het menu maar ik dacht er opeens aan dat de oudste zoon dat echt niet lust en omdat het geen lekker weer was en hij de hele dag buiten zwaar werk had, vond ik het ook wel weer sneu dat je dan moe thuiskomt en dan moet eten wat je niet lekker vind. Dus dat werden nu aardappelpannenkoeken. Daar is iedereen gek op. Hessel was toch thuis van school dus die fietste even voor me naar de Coop. Ondertussen was de vakantiegast aangekomen en raakte we gezellig aan de babbel en daarna moest ik toch fiks doorpezen om het eten op tijd op tafel te krijgen. Raspte de aardappel, bakte de bacon uit, sneed de uitjes fijn. Bakte de aardappelpannenkoeken. Bakte een stel eieren voor er boven op samen met de bacon. Bakte champignons, uien, knoflook uit ,rulde het gehakt erdoor, pot bruine bonen erbij en smullen maar.

Dinsdag aten we lekker Chinese tomatensoep met belegd stokbrood uit de oven. Zetten s’morgens gelijk de kippenbouillon op. Had die dag ook 2 cursisten voor spinles dus was het wel fijn als het avondeten al een eind klaar was. Hoefde ik om half 5 alleen nog maar 12 stokbroden te beleggen met kaas,ham,spek en uien en af te bakken in de oven. Lekker makkelijk.

Kreeg van de week toch zo’n prachtige bos bloemen cadeau, een blikvanger in de kamer.

Maureen had weer geluk, ze mocht 2 dagen bij haar vriendin logeren en dan samen het schoolwerk maken en daarna zou een oom een fotoshoot van de twee meiden maken. Dat was natuurlijk helemaal leuk voor ze. Er werd al druk heen en weer gebeld wat voor kleren ze aan zouden trekken, en hoe de haren gedaan moesten worden. Echte meiden;-). Gisteren werd ze door de moeder opgehaald en het is de bedoeling dat ze zaterdagavond weer thuis komt. Alleen even uitmikken hoe laat, want als we het moeten geloven krijgen we een lading sneeuw. Dan zit je liever niet meer op de weg met je auto. En Hidde was ook al gelukkig, die mocht een nachtje bij z’n vriendje slapen. Even wat leuks in deze saaie weken. Vanmorgen mochten ze naar school om de boeken en de laptops vast terug te brengen voor maandag. Kregen ze nog een leuk cadeautje mee van school omdat ze zolang thuisonderwijs moesten doen. En ook gelijk als bedankje voor de ouders, een heel leuk gebaar. Een tas met een doosje bonbons, wat snoepjes en een leuk potje met bollen(blauwe druifjes).

Toen we terugkwamen van school kon lekker het gewassen beddengoed aan de lijn. Ook al was het zonnetje wat flauwtjes het was toch nog droog toen ik het binnenhaalde. Rien en Menno hebben vandaag een mooi terras van oude waaltjes gestraat in de tuin. Ik vind dat echt de mooiste stenen op aarde. Alleen zijn het lastige stenen als je het onkruid ertussen weg moet halen maar dat nemen we dan maar voor lief. Het middelste stuk van het terrasje word met padvast gemaakt, daar worden ook de kronkelpaadjes door de tuin van gemaakt. Het is een soort verharding van steen/zand geloof ik?.

Na de koffie lapte ik de ramen van huisje 1 , haalde het onkruid tussen de stenen daar weg en tussen het grind, veegde het terras, bracht het linnengoed op orde. Vanmiddag kwamen er weer mensen in voor een maand. Toen dat klaar was moest ik toch echt de houten jaloezie in de keuken schoon gaan maken. Dat ding was behoorlijk vies en stelde dat elke keer maar uit. Het hielp dit keer echt niet dat ik tegen m’n eigen zei: ik ‘wil’ de jaloezie schoonmaken van de week. Nee, ik dacht elke keer: bah, ‘moet’ ik nog die jaloezie schoonmaken. Dus dat optimistische gedoe werkt niet altijd?. Maar hij is weer lekker schoon hoor!

Daarna reed ik met Mirjam naar iemand bij ons uit de kerk om wat af te geven. Kreeg gelijk een lading schapenvachten mee naar huis. Weer genoeg lesmateriaal????. Krijgen we wel weggewerkt. Hij had nog heel veel vachten liggen die hij kwijt wil, dus als iemand nog interesse heeft in texelaarvachten mag hij/zij mij even bellen of een mail sturen dan zorg ik wel dat je met hem in contact komt. Kosten 5 euro per stuk. Gelijk even bij de lammetjes gekeken, wat een droppie’s, prachtig om te zien .