Laatste weekje

Dinsdag 27 augustus-2019

Wat ben ik de laatste weken al vaak naar de Gamma gesjeesd. Leen heeft vorige week de slaapkamer van Hidde helemaal geverfd en een nieuwe vloer gelegd. Maar er gaat ongemerkt zoveel verf en kwasten en van alles doorheen dat ik vaak weer bij moest gaan halen. Nu komen m’n ouders vandaag de kamer van Hidde behangen. En dan volgende week als Leen b.l.e.w terug is uit Turkije dan komt hij de laatste dingen afmaken(plinten). Dan komt de foto op de blog. En Menno had gisteren in z’n hoofd gehaald dat hij zijn eigen kamer ook ging opknappen. Die stond op de lijst voor de winter,maar hij wilde het graag zelf doen. Helemaal prima. Dus gisterenavond samen weer naar de Gamma gegaan. Verf,muurverf en een vloer gehaald. Gelijk de behangtafel voor vandaag gehuurd. Ben zo blij dat we nu eindelijk boven aan het opknappen zijn. Het was echt een uitgeleefde bende. Leen heeft beloofd om van de winter onze slaapkamer nog te doen,Daar hoeft alleen maar geverfd en gesausd te worden. Een vloer hoeft niet want we hebben een prachtige vloer liggen. Daar zijn de meningen van de familie over verdeeld hoor,want het zijn gewoon de vloerdelen van de ondervloer. Er hoort eigenlijk vloerbedekking of laminaat of wat dan ook nog bovenop. Maar toen ik een paar jaar terug het versleten laminaat eruit haalde kwam deze oude vloer er onder uit. Vol met oude roestige spijkers,kromme ongelijke planken,maar zo mooi! Dus was het gauw beslist. Manlief dacht nog dat je dan altijd tocht zou voelen en dat het erg gehorig zou zijn. Heeft hij wel iets gelijk in,maar dan duikt hij maar wat dieper onder de dekens. De vloer is veel te mooi om weg te stoppen.

Vrijdag vroegen de jongens wanneer ik nou eindelijk weer eens poffertjes ging bakken. had ik vorige week al twee keer beloofd,maar twee keer liep het anders. Dus kreeg ik naar m’n hoofd geslingerd dat wat je beloofd hebt dat je dat ook moet nakomen. Hoor het me eigen tegen ze zeggen?. Nou,dan gelijk maar aan de slag. Heb een half uurtje staan bakken met twee pannen,dus eigenlijk was het ook zo gebeurd. En lekker dat het was,heerlijk! Een bord vol,en dan roomboter erbij,en dan ook nog een lading poedersuiker en stroop erover. Hoe komt het toch dat we zwaarder worden hé?. Scheelt dat het geen wekelijkse kost is.

s’Avonds moest ik weer voor m’n schoonmoeder koken. We hadden snijbonen uit eigen tuin en dat vind ze altijd erg lekker. Wij ook ,maar deze keer waren ze echt niet te eten. Hard en scherp. Wat er nu mis gegaan was weet ik ook niet,maar hier lieten ze allemaal hun bord staan. Later vroeg ik aan m’n schoonmoeder of ze ze niet vies vond. Nou,het ging zei ze,maar ik heb toch wel m’n bord leeggegeten?. Waarschijnlijk bij gebrek aan wat anders,haha.

Zaterdag was Maureen jarig. 11 jaar. Voor de derde keer van de week een ontbijtje naar boven gebracht,en voor de derde keer van de week een stralend gezichtje in bed. Dan is je dag weer goed. Ook zij kreeg lego friends. Andrea,s zwembadfestijn. Nou,de dame heeft uren zitten bouwen. De hele keukentafel ligt vol met lego van de drie jarigen gasten.

M’n vriendin kwam om 10 uur de haren van de twee meiden invlechten voor hun verjaardagsfeest. Die dag hielden we het voor de familie gelijk voor alle drie. Anders blijf je aan de gang.

Eigenlijk zouden we met een stel kinderen uit het gezin naar Wings of Freedom in Ede gaan. Dat is een vliegtuigshow van oude oorlogsvliegtuigen. Rien was daar een paar jaar terug ook geweest en vond het zo mooi, dat ik besloten had om de volgende keer mee te gaan. Dat viel nu precies om de verjaardag van Maureen. Zelf wilde ze ook graag,dus Rien had al een stel kaarten in de voorverkoop gekocht. Maar toen het zover was wilde de dame toch liever thuisblijven op haar verjaardag om taarten en hapjes te maken voor s’avonds. Eerlijk gezegd vond ik dat ook niet zo heel erg,het was vreselijk warm en anders had ik om 5 uur nog alles klaar moeten maken. Nu zijn we gezellig samen thuis gebleven en is m’n vader en nog twee vriendjes i.p.v ons meegegaan.

We maakten eerst een lekkere slagroomtaart. Maureen mocht hem versieren.

Daarna maakte we een plaatappeltaart. Ideaal,kun je een hoop stukken van snijden.

Maakte een schaal bowl. Hessel en z’n vriendinnetje maakte de hapjes klaar. Haalde een stofdoek en stofzuiger door het huis. Ontving s’avonds de visite en bedacht bij me eigen dat het fijn was dat de verjaardagen nu voorbij waren. Genoeg geweest.

Maandag gingen hier weer 4 mannen aan het werk. Wat lekker dat alles weer langzaamaan in het ritme komt. Ben gelijk met de mannen om half zes opgestaan. Er lag een enorme berg achterstallig werk te wachten van de vakantie. Oké,waar zal ik beginnen?‍♀️? Keus genoeg. Ben gestart in het achterhuis. Dat moet voor september klaar zijn voor de viltcursussen. Eerst de ramen en vensterbanken,daarna de keuken en de kamer. Daar moeten nog twee tafels komen en een kast,dan is het klaar voor de cursussen. O ja,en nog gordijntjes, en pa moet de lampen nog even fatsoenlijk ophangen.

Toen het kantoor van Rien jr,daarna de opslagruimte voor wol en vilt.

Ook stond de badkamer van het achterhuis nog vol met zooi omdat ik daar alles wat ik tegenkwam even neergezet had. En dat was heel wat. Koste me ook nog een uur,en daarna was ik klaar. Half 6 begonnen,half drie klaar,alsjeblieft!!!! Maar wat had ik een voldaan gevoel. Was bijna vergeten wat werken was;-) Om 4 uur nog even naar de verjaardag van een schoonzus geweest,kookte eten,ook weer voor schoonmoeders(dit keer wel lekker). En daarna was ik echt een uur oververhit en vreselijke chagrijnig. Dat heb je zo af en toe weleens hé! Was een beetje overwerkt denk ik,ging gelukkig weer over hoor!

Heb die dag ook gelijk maar alle bedden,incl logeerbedden verschoond. 11 stuks. Allemaal buiten gedroogd en s’avonds weer op het bed. Was veel werk,maar ben er gelijk voor de hele week weer vanaf. Een nadeel was natuurlijk dat de gewone vuile was van het weekend bleef liggen,dat waren ook twee fikse wasmanden met een kop erop. Die staan voor vandaag op de lijst. Weer om half zes opgestaan en er gelijk aan begonnen,nu hangen er al drie aan de lijn te drogen,je kunt er bijna op wachten.

De ramskop is af. Maar nu hij aan de muur hangt vind ik toch wel dat hij een beetje dop-ogen heeft. Moet ik nog even proberen te veranderen. Hij is totaal anders geworden als de vorige. Deze heeft door z,n donkere hoorns en grijze kop een veel dominantere uitstraling. Maar ik vind hem prachtig. Heb hem naar m’n man vernoemd. Ik hoopt dat hij z’n eigen een beetje vereerd voelt omdat ik die stoere ram naar hem vernoemt heb. Misschien gaat hij m’n schapenhobby dan nog leuk vinden?.