Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Laatste verjaardagsdrukte

Woensdag 4 september-2019

Zaterdagmorgen reed ik samen met Hidde naar de Hoogvliet in Wageningen voor de boodschappen. Het liefst doe ik dat op vrijdagavond,maar doordat schoonmoeder nog steeds hulp nodig heeft(de strijk op vrijdagavond),lukt dat meestal niet. Op zaterdag heb je meestal al zoveel,en dan ook nog de boodschappen erbij,schiet niet op. Op de heenweg kwamen we op de dijk langs een boerderij,waarvan de boer heel veel konijnen,duiven,kippen en ganzen heeft. Hij staat daar regelmatig mee op markten zodat de kinderen de dieren kunnen knuffelen. Ze zijn ook super mak. Nu is het geval dat Hidde al maanden om een baantje voor de zaterdag zeurt. Hij is tenslotte ook al 9 jaar ?. Probeerde hem wijs te maken dat dat erg moeilijk is voor zijn leeftijd,maar dan werd hij echt boos. Als ik tegen hem zei dat hij wel voor mij mocht werken,had meneer geen zin: moet ik zeker allemaal rotklusjes voor jou doen hé!

Maar goed, toen we langs die boer kwamen vroeg ik aan hem of hij daar wou werken. Nou,dat leek hem wel wat,hij is stapel op dieren. Gaan we proberen,had er eigenlijk geen hoop op. Op de terugweg even bij de boer aan,verhaal uitgelegd en ja hoor,hij kon wel een knechtje gebruiken. Nou,als er iemand gelukkig was op dat moment ,was het Hidde wel. Hij zat de hele weg naar huis te glunderen. Iedereen die binnenkwam moest horen dat hij een baantje had. En het manvolk in huis hem maar plagen:en wat verdien je? Een doosje eieren zeker,of een oude kip,of een maaltijd,of je moet zeker geld toegeven! Toch leuk al die grote broers?.

Verder bakte we een lekkere walnotentaart voor de zondag. Tot maandag overleeft hij absoluut niet. Dat ding is ook zo verschrikkelijk lekker(zie recepten). Aten lekker patat en zijn na het eten nog even naar de Waal gereden. Maar onderweg werd het zo donker. We waren er nog geen 10 minuten toen het al begon te regenen en onweren. Toch daar nog maar een ijsje gehaald,anders waren de kinderen helemaal teleurgesteld. Had beloofd van de week s’avonds nog een keer terug te gaan,maar volgens de weerberichten gaat dat vast niet lukken.

Toen het grut op bed lag,nog lekker een poosje aan een muisje zitten naaldvilten. Die word gemaakt als voorbeeld voor de aankomende workshop naaldvilten. Hoop hem er deze week met datums nog op te zetten. Hier vast een foto,hij is nog niet helemaal af hoor!

Maandag was een hectische dag. Was deze dag zelf jarig, 47 jaar! Tijd gaat hard. Op maandag een verjaardag houden is echt niks waard. Eerst zou ik het op dinsdag houden omdat ik maandagavond ook weer de eerste naailes had,die wilde ik echt niet afzeggen. Maar nu belde de mevrouw van naailes zelf af om te verzette naar dinsdagavond. Dan toch maar op maandag de verjaardag. Had gelukkig nog een plaat appeltaart in de diepvries staan. Hoefde nu alleen maar een monchoutaart erbij te maken. Maar s’morgens moesten we om 9 uur al in de kerk zijn voor de opening van school,dus de ochtend was al weg. Toen we thuiskwamen was de schilder onverwachts bezig,heel fijn,maar extra drukte. s’Middags kwamen Pa en Ma op de koffie,kwamen er nieuwe vakantiegasten,daar heb je natuurlijk ook even een gezellig praatje mee. Hessel maakte de hapjes,maakte zelf een schaal bowl. Kookte een pan sperziebonen met verse worst. En aangebrande piepers. Rien kwam thuis met een prachtige bos bloemen voor m,n verjaardag,met allemaal briefjes geld erin. Nou,zei Hessel,zo’n bos bloemen wil ik ook wel als ik jarig ben. Is goed ,zei vaders,jij krijgt ook zo’n bos bloemen als jij mij net zo goed verzorgd als je moeder: m’n kleren wast,lekkere koffie zet,elke dag heerlijk eten maakt. Nog geen half uur later liet ik de piepers aanbranden ?!

s’Avonds was het een gezellige drukte en 12 uur ging de laatste weg. Ben weer goed verwend.

Dit jaar heb ik van iedereen geld gekregen. Wil graag een nieuw spinnewiel waar ik art-yarn mee kan spinnen. Dat lukt niet altijd met m’n gewone spinnewiel. Daar is het gat van de vlucht te klein voor,als er dan van die dikke wol door moet blijft hij vaak hangen,word je niet vrolijk van. Dus het verjaardagsgeld word goed besteed. Helaas was hij niet meer op voorraad en duurt het ongeveer een week of 5 voor hij binnen is.

Vrijdagmorgen houd ik de verjaardag nog voor m’n vriendinnen,is ook altijd reuze gezellig. Maureen heeft vanavond nog haar verjaardagsfeestje, en dan is het weer goed geweest. 5 verjaardagen in het gezin in 5 weken tijd. Gelukkig is de eerste verjaardag in het gezin nu pas begin januari.

Hidde mocht gisteren op school nog trakteren. Hij koos voor frikandelbroodjes. s’Morgens met Hessel samen 40 stuks gemaakt en om 10 uur op school gebracht.

Vandaag trakteren Maureen en Mirjam nog. Die wilde spinnen trakteren. En gelukkig is Hessel vandaag ook nog vrij,die heeft weer lekker geholpen. En met het in de auto zetten hielp hij ook geweldig. Toen liet hij de schaal vallen?. Nee hé,probleempje. Gauw naar binnen gerend,we hadden nog 5 minuten. Er waren er 9 kapot,maar we hadden gelukkig nog wat over. Paar nieuwe gemaakt,maar de rest was natuurlijk ook niet meer zo mooi als ze hoorde te zijn. Sorry kinderen,de smaak zal er vast niet minder om zijn.

En nu ben ik blij dat het gewone leven weer aanvangt. Ben blij dat het niet meer zo warm is. Ben blij dat de herfst eraan komt. Ben blij dat ik weer alleen thuis ben(ondanks de fijne vakantie met z’n allen),zodat het werk ook weer gedaan word. Ben blij dat de verbouwing boven bijna klaar is. Wat een blijheid,daar krijg je energie van;-) Weet je waarom ik zo blij wordt van de herfst? De prachtige bolchrysanten die er dan zijn,de kalebassen en pompoenen,de pompoensoep,de stamppotten,speculaas,de geur van kaneel,de harde wind en regen, de vruchten die het bos geeft, de kleurenpracht, en weer heerlijk de houtkachel aan waar de erwtensoep en stoofperen op gekookt worden,en natuurlijk niet te vergeten: b.l.e.w de lange donkere avonden om te handwerken of om een goed boek te lezen,heerlijk!! Dat is eenvoudige rijkdom.