Laatste dagen voor vakantie

Zaterdag 8 augustus

De ochtenden beginnen hier tegenwoordig elke keer met appeltaart bakken. Er gaan er aardig wat doorheen. Het recept zit in m’n hoofd,dus ik hoef niet elke keer in het boek te lezen. Dat scheelt ook weer tijd. Al met al zit de taart na 20 minuten in de oven. De taart gaat niet alleen op aan klanten,maar ook aan vakantiemensen die arriveren. En als de jongens de kans krijgen slaan ze ook een stuk achterover. Blijft lekker!

Woensdagmorgen na het taart bakken mocht ik in een vakantiehuisje een ontbijt brengen. Ook dat is met een half uurtje wel gefikst. Leg altijd wel een briefje klaar van wat er allemaal op en bij moet,want het is me een keer overkomen dat ik de roomboter was vergeten. Dat gaat me toch niet weer gebeuren?.

De rest van de dag was ik druk met het bereiden van de hapjes voor de high tea voor ‘s avonds. Tussendoor kwamen er wat fietsers om even wat bij te komen. Ik had voor de high tea de tafel binnen gedekt omdat het hier in de avond best wel snel fris is of dat het stevig waait. Maar de 6 dames wilde heerlijk buiten zitten ,dus iedereen nam z’n bordje,kop en schotel en bestek mee en ging lekker aan de tuintafel zitten. En het ging prima,het was heerlijk buiten. Werd een gezellige avond voor de dames. Ze hebben goed hun best gedaan want alles was schoon op. De warme hapjes staan niet op de foto,daar waren ze te snel voor op. Hier met toestemming een leuke foto van ze.

Na afloop nog een lekker toetje erbij.

Donderdag was het echt te warm om wat te doen,althans dat lukte me niet zo goed,want ik weet werkelijk niet waar ik het zoeken moet met die hitte. Michiel was 1 augustus jarig geweest(21 jaar) en hield hem donderdagavond. Tent en statafels werden aangeschaft. Ze zouden zelf alles verzorgen,dat scheelde weer een stuk. Alles werd klaargezet voor de avond en Rien verschoonde het zwembad voor de kinders zodat ze weer in een fris bad konden springen. De penvriendin van Mirjam zou voor het eerst een dagje komen spelen. Ze hadden elkaar nog nooit in het echt ontmoet. Beetje spannend vond ze het wel. Maar het werd een leuke dag voor ze,alsof ze elkaar al vaker hadden gezien. Haar moeder had haar afgezet en ging zelf hier in de buurt een dagje fietsen en kon ze gelijk haar dochter weer mee naar huis nemen aan het eind van de dag. Lag die avond pas 1 uur op bed. Durfde nou niet bepaald al die feestvierende jongemannen alleen te laten. Gezellig was het wel hoor,het verliep allemaal prima. En toen kon ik nog niet in slaap komen ook. Was denk ik wel half drie voor ik sliep. Stond om kwart voor 6 weer naast bed,want ik wilde graag vroeg het werk doen. Was nog niet eens moe ondanks de korte nachtrust.

Ben eerst buiten het terras bij de theeschenkerij onkruidvrij gaan maken,bezem erover en het was weer netjes. Daarna het onkruid tussen het snipperpad en onder de picknicktafels en langs het gaas. Niet dat er nog eer aan te behalen valt want dat hele grasveld daar is een dooie boel. Echt lelijk. Dinsdagmiddag komt er een vrouw die tuinen ontwerpt om eens mee te denken wat we met dat stuk aankunnen. Ben benieuwd hoor. Inmiddels was het 8 uur geworden en bakte we voor de verandering maar weer eens een appeltaart?. Nuttigde het ontbijt met de huisgenoten en daarna begon verwerken van de was uit de huisjes. Dat moest in drie uur klaar zijn omdat er weer nieuwe mensen kwamen die middag. Om half elf kwamen er 6 klanten die een tip hadden gekregen om hier eens aan te komen. Leuk hoor die mond op mond reclame. Werkt vaak het beste. Kwamen nog leuke gesprekken van,mede omdat de dames ook creatief waren en gelijk even achter in het wolatelier een kijkje namen. Dat zien ze via de blog/website of van horen zeggen. Zo kwam er woensdag nog een mevrouw die van haar zus had gehoord(via de blog) dat ik zo’n leuk poppenhuis had. Ze woonden niet zo ver uit de buurt hier en wist niet dat wij hier zaten. Raakte gezellig aan de babbel en het wereldje was weer klein toen we gezamelijke bekende hadden.

De bestelde kaardenmolen kwam een cursist ophalen. De hulp kwam een huisje poetsen. M’n vriendin bracht me lekker een doos leesvoer.

De rest van de dag is er niemand meer geweest,begrijpelijk,niet vol te houden op de fiets. Rien stak de BBQ aan,eet het lekkerst weg met dit weer. Alleen de bende daarna,voordat dat weer opgeruimd is. Maar er waren gelukkig vrijwillige handen genoeg.

Zette de sproeier op het grasveld en bloementuin. De dahlia’s en zonnebloemen doen het prima.

De beesten worden met die hitte goed verzorgd door de dames. Mirjam gaf ‘piet’ frisse lucht door de ventilator op hem te richten.

Maureen voorzag de hond van vers koud water met ijsblokjes?

Vandaag de laatste 7 klanten gehad,want nu gaan we met de theeschenkerij drie weken dicht. Ben er best aan toe, Liggen nog zoveel klusjes te wachten. Heb besloten om drie weken niet uit het raam naar buiten te kijken ,want anders voel ik me eigen weer schuldig als er fietsers voor het hek staan en lopen te wijzen en dan weer wegfietsen omdat het gesloten is ?!