Kwarktaart

Vrijdag 15 juni-2018

Wie niet de kant en klare pakken voor kwarktaart wil gebruiken kan dit recept eens uitproberen. Lekker fris en je kunt hem met allerlei soorten fruit maken.

250 ml slagroom-250 ml kwark naturel-klein blikje mandarijnen-6 blaadjes gelatine- pak bastongekoeken of biscuit voor de bodem-100 gr roomboter.

Leg in een schaal met koud water de gelatineblaadjes en laat ze zacht worden.

De bastongekoeken tot kruim stampen en ondertussen de boter in een pan smelten. Als de kruim fijn genoeg is ,door de boter roeren en in een ingevette springvorm doen.Goed aanduwen met platte hand of lepel. In de koelkast zetten.

Laat in een pannetje het uitgelekte sap van het blikje mandarijnen warm worden en voeg hierbij de goed uitgeknepen gelatine,roeren tot het geheel is opgelost. Iets af laten koelen.

Klop de slagroom stijf(met of zonder suiker,net hoe zoet je hem wil hebben). Meng de slagroom door de kwark en voeg het sapmengsel toe,even goed roeren en in de springvorm op de bodem gieten. Zelf doe ik de stukjes mandarijn er ook door maar je kunt ze ook later als garnering gebruiken. Dit recept is ook lekker als toetje, Giet dan het kwarkmengsel in een puddingvorm en laat opstijven.