Koningsdag, uitje, les

Vrijdag 12 mei-2023

Zo, dat is weer even geleden dat ik geblogd heb. Er kwam gewoon niets van. Eerst was daar de excursie van de klas van Mirjam waar ik mee mocht om de kinderen te vervoeren. We gingen naar een klein oorlogsmuseum ” Grebbelinie in het vizier” waar ze een presentatie kregen en vragen moesten beantwoorden. Klein, maar wel heel mooi.

Daarna de koningsdag die begon met het luisteren naar het Wilhelmus op de basisschool en het kijken van de spelletjes. Ook dat was de laatste keer dat we dat gingen doen omdat Mirjam dit jaar van de lagere school afkomt. Heb het altijd heel mooi gevonden om naar te luisteren. Ook gezellig met de ouders, zo spreek je elkaar nog eens, en als je niet oppaste vergat je door dat geklets te kijken bij de spelletjes van je kinderen😉. Als dan het feest om kwart over 10 afgelopen was dan volgde steevast de route naar m’n ouders om daar koffie te drinken en een oranje tompouche te eten, waarna we met alle koffiedrinkers die er op dat moment waren naar het dorp liepen om de optocht te gaan bekijken. Ook elk jaar weer leuk om te zien hoe ze de karren hebben versierd. Dan gaat moeders naar huis, is heerlijk de hele middag alleen en gaat vader met de jongste kinderen naar het dorpshuis, daar zijn dan van allerlei spelletjes te doen, het halve dorp loopt daar. Tegen 6 uur komen ze dan weer thuis, eten hebben ze daar al gedaan en meestal nemen ze dan een patatje voor me mee.

Toen begon de vakantie van de jongste drie kinderen, een hele week lang. Veel plannen, weinig gedaan. De eerste dag begon al slecht, was ik ziek. En dat was juist op de dag dat ik mee zou gaan om de trouwjurk van een schoondochter uit te zoeken. Dat was echt balen. Nu hoop ik de volgende keer mee te gaan als ze hem weer moet passen. Michiel en Nadine hebben een huis in het dorp gekocht en hopen vrijdag 13 oktober te gaan trouwen. Ben blij voor ze, valt niet mee om een huisje te kopen en al helemaal niet in het dorp, en dat wilde ze toch wel heel graag. Nu hebben we weer een dag om naar uit te kijken. Leuk!

Maar goed, de volgende dag was ik nog niet fit, kwam van werken of iets leuks doen ook niets. Maureen had een logeetje en ging dinsdag met een groep van 6 vriendinnen de hele dag skeeleren. Een terras vol fietsen en een hal met veel schoenen, volle rugzakken mee, die vermaakte zich wel.

Hidde is nog een nachtje gaan slapen bij een vriend en Mirjam hing maar een beetje om me heen. Heb wel lekker een paar uurtjes in de tuin gewerkt, kijk maar naar de foto.

Toen ik het riet aan het afknippen was vond ik nog een nest met eendeneieren. Maar daar zat geen eend meer op, zal wel doodgereden zijn want ik heb ze ook niet meer zien wandelen in  de tuin.

Vrije saaie vakantie gehad dus. Maar donderdag was Rien vroeg uit z’n werk en stelde voor om ergens heen te gaan. Nu hebben we kortingsbonnen voor dagjes uit bij de plus gespaard en dat scheelde behoorlijk veel geld. We gingen naar Ouwehands dierenpark en hadden een korting van 78 euro, toch de moeite waard. Lekker ontspannen middag gehad met uiteraard een lekker patatje en ijs, anders is de middag niet compleet hé.

Vrijdag nog maar wat aangerommeld en zaterdag was ik de hele dag op cursus voor het verven van wol. Niet voor de opleiding eco verven dat is weer in juni maar dit was een masterclass van een dag voor het verven van sokkenwol en anderen strengen wol. Heb veel aan die cursus gehad, een hoop bijgeleerd. Het was helemaal in Zwartsluis en aangezien ik niet zo’n held ben met verre einden rijden zag ik er best tegen op. Maar zoals gewoonlijk viel het reuze mee en arriveerde ik zonder verkeerd te rijden mooi op tijd bij m’n bestemming. We leerden op verschillende manieren verven met het toevoegen van zuur, het stippelen met verf en verschillende kleuren mengen. Je mocht zelf je kleuren kiezen en voor drie strengen die in een bak geverfd werden koos ik de kleuren van de nachtwacht. Erg mooi geworden al zeg ik het zelf. 2 strengen moesten we stippelen en een streng werd in een kleur geverfd.

Gisteren ben ikzelf ook nog aan de slag gegaan met de nieuwe technieken en dat leverde drie mooie strengen op. Geel, groen, blauw met spikkels. Ik ben gek op spikkels in m’n wol, dat geeft toch zo’n leuk effect met breien. Als ze droog zijn zet ik ze in de webshop.

En toen maandag de kinderen weer naar school moesten vulde alle dagen zich vanzelf weer op. Maandagmorgen les, overigens een hele gezellige les hoor van een enthousiaste cursist die ook een spinnewiel bij me kocht en terug hoop te komen voor meer cursussen. Nu ik s’morgens les had moest ik s’middags het huishouden doen. En ik weet niet hoe dat bij jullie gaat maar als ik s’middags nog moet beginnen dan kan ik echt de gang niet te pakken krijgen. Dus kan niet vertellen dat ik heel veel heb gedaan. In ieder geval alles gedaan wat hoognodig was, en het glad geruimd, heb ik gestofzuigd en was de was weggewerkt. Das toch al heel wat😅.

Dinsdag weer de hele dag les. s’Morgens spinles en s’middags verfles. Gelijk maar weer een voorraadje voor mezelf geverfd.

Nou, en woensdag is m’n vaste oppasdag op onze schattige kleindochter. Als alles goed mag gaan dan hoopt ze in november er een broertje of zusje bij te krijgen. Zo leuk! Allemaal weer dingen om dankbaar voor te zijn.

Donderdag weer de hele dag les. Nu met het vilte van babyslofjes. Dat lijkt makkelijk maar het is veel werk voordat ze klaar zijn. Maar wat zijn ze leuk geworden! De kleur kiezen was nog even een dingetje maar na 10 minuten wisten we het wel. Moet je kijken hoe schattig. De bruine hoge slofjes zijn van mij en nog niet af. Twijfel of ik ze ook laag maak of dat ik er laarsjes van maak. Vindt ze zo ook superleuk.

Om half 10 waren de dames er en om ongeveer half 5 vertrokken ze. Tussen de middag aten we gezellig in de keuken met z’n allen. Even op krachten komen met geroosterde paprikasoep en broodjes.

Na het avondeten vilte ik nog een agendaomslag voor de Terdegfair, en toen vond ik het wel genoeg voor die dag.  Hier een stukje van de hoes en van de zijde die ik geverfd heb om de hoes te borduren. Tegen die tijd dat hij af is volgt er wel weer een foto.

En nu de blikvanger op tafel. Een paar jaar terug had Rien een seringenboom in de tuin geplant bij de vakantiehuisjes. En elke keer zaten er bijna geen bloemen aan zodat ik elders op het erf een andere boom neer wilde zetten. Maar nu dit jaar is het echt geweldig. Er zitten wel meer dan 100 bloemen in denk ik. Hoera, eindelijk. Een paar takken geknipt voor op de keukentafel en kijk nou hoe mooi. Genieten!

En de kastanjeboom waar elke keer maar een paar bloemen in kwamen en dit jaar ook prachtig bloeit. Vorig jaar was de oogst 2 kastanjes. Ben benieuwd naar dit jaar, de bloesems beloven al veel.