Koekjes van de Amish

Dinsdag 10 juli-2018

Deze koekjes moet je echt een keer geproefd hebben,ze zijn verrukkelijk. Het is niet zo heel veel werk,kun je tussen de bedrijven door doen. Met de baktijd moet je even kijken,ik zelf houd van iets zachtere koekjes die een beetje taaie structuur krijgen. Maar de helft hier houdt van iets harder gebakken,zijn ze wat droger. Net wat je lekker vindt.

90 gram roomboter-100 gram kristalsuiker-100 gram lichtbruine basterdsuiker-2 flinke eetlepels pindakaas-1 ei-2 theelepels vanillearoma-170 gram bloem-12 gram bakpoeder-mespuntje zout-125 gram verbrokkelde pure chocola.

Oven voorverwarmen op 175 graden.

Doe alle ingredienten ,behalve de chocola in een kom. Kneed alles tot een stevige deegbal en kneed daarna de chocoladestukjes erdoor. Draai balletjes van ongeveer 3 centimeter doorsnee, en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze een beetje plat,niet te ver,de koekjes lopen ook nog iets uit tijdens het bakken. Bak ze in ongeveer 10 tot 13 minuten af(Afhankelijk van of je hard of zacht wil). Zelf bak ik altijd de dubbele hoeveelheid van het recept,je kunt ze heel goed in de diepvries bewaren.