Klusweken

Dinsdag 13 augustus-2019

Het zijn momenteel echt klusweken hier in huis. Allemaal klussen die al lang moesten gebeuren of waar nog wat aan afgewerkt moest worden. De kapstok die al 6 weken geleden gemaakt werd door de timmerman(van oud en nieuw hout)is ook eindelijk compleet. Had al een jaar of wat leuke haken liggen om ooit als kapstok te gebruiken. Nu het eindelijk zover was,waren de haken kwijt. Niet te geloven!! Maar in die 6 weken kwam er elke keer een boven water en nu zijn ze compleet met nog een paar nieuwe haakjes van de Gamma voor de schooltassen. Vader en zoon hebben gezorgd dat ze erop kwamen. Weet zeker dat ze nu nóóóóóóóit meer de jassen op de grond gooien;-) Wat zal m’n hal er opgeruimd uit zien!

Buitenom is Rien ook heerlijk aan de gang. Hij maakte m’n wilde bloementuin een beetje toonbaar. In m’n droom was hij mooier dan in werkelijkheid. Kwam meer onkruid dan bloemen op.

Vrijdag snoeide hij samen met Rien jr en Menno de heggen bij z’n moeder en deed gelijk de tuin een stuk mee. Michiel en Nadine hadden de voortuin bij haar al onderhanden genomen. Ze heeft een groot huis en een grote tuin,moet allemaal bij gehouden worden nu ze het zelf niet(meer) kan. Terwijl hun daar bezig waren gingen wij even naar Dorkas in Opheusden om wat leesvoer voor zondag te halen.

Daarna snoeide hij alle heggen hier thuis op het erf,ziet er weer strak uit.

Snoeide vast een stuk wilde wingerd onder de dakgoot vandaan en aan de voorkant moet hij hem nog van dak afhalen. Dat ding groeit werkelijk overal tussendoor. Maar ik wil hem echt niet kwijt,hij is zo mooi en in de herfst al helemaal. Dus al jaren mopperend op dat rot ding houd manlief hem toch maar bij?.

Zaterdagmorgen vroeg opgestaan om een stuk vacht te gaan vilten voor de Ramskop.

Hij schiet al aardig op,nog een paar prik-uurtjes en hij is af.

Toen dat klaar was eerst hier een bult was gestreken,daarna met Maureen naar m’n schoonmoeder om daar nog een poosje te gaan staan strijken. Maureen maakte de wc,s schoon en dweilde de keukenvloer voor oma. Wil nog niet erg lukken met haar,erg veel rugpijn,zere arm waar ze niks mee kan. Er word nu voor haar gekookt en schoongemaakt. Ze heeft twee keer per dag thuiszorg en nu krijgt ze deze week ook 2,5 uur hulp in huishouding. De ontstekingswaarde waren nog niet goed,daarom kunnen ze ook nog geen pacemaker zetten.

Thuisgekomen even gegeten en toen wilde Hidde graag naar Ede naar de modelbouwwinkel om een bouwpakket te halen. s’Avonds lekker op de bank geploft met een mooi boek.

Ondertussen is Leen weer terug van vakantie en is hij druk bezig om de kamer van de meiden af te maken. Wordt echt leuk. De bedstede zijn van binnen zeegroen geschilderd,de oude vloer is eruit en morgen komt de nieuwe erin.

Ben vanmiddag bij de Hema overgordijnen uit wezen zoeken voor hun kamer. Van die mooie ouderwetse dikke velourse gordijnen,alleen dan in een moderne bladgroene kleur. En een tip van de verkoper om ze te laten voeren voor het verschieten van de kleur. Daar heeft hij wel gelijk in ,want in mijn beleving zag je vroeger al die velourse gordijnen met een verschoten rand en achterkant. Alleen balen dat het 6 weken duurt voordat hij klaar is,dan wordt dan maar een paar weken een oude deken voor het raam hangen.

Verder was ik vandaag aan het heen en weer rijden om verf bij te halen,komt altijd net te kort hé. Een plaat hout voor een nieuwe vensterbank. En haalde gelijk verf en een laminaatvloer voor de nieuwe kamer van Hidde. Daar wil hij volgende week aan beginnen. De timmerman gaat het schuine gedeelte betimmeren. Dat is zo’n loze ruimte waar nooit wat aan gebeurd is en van die lelijke leidingen lopen. Nu gaat hij het betimmeren,komen er schappen in en is die ruimte ook weer nuttig besteedt,en het lijkt gelijk een stuk groter.

Het kamertje ziet er echt niet uit. Vorige winter zouden we het al opknappen voor de meiden. Ze hadden toen gevraagd of ze op de muren mochten tekenen omdat we het toch binnenkort gingen behangen. Ja hoor,dat mag nu wel. Niet wetende dat het nog een dik jaar zou duren voor we het op zouden knappen,en dat ze doordat er een kind het huis uitging,naar een andere kamer zouden gaan. Ik schaamde me eigen gewoon als er iemand bovenkwam.

Voor vanavond stond er een lekkere Mexicaanse ovenschotel op het menu. Gaat er altijd in.

Om half negen wipte ik nog even bij Mieke(poppenhuisvriendin) binnen om een probleempje met een houten miniatuurwinkeltje te verhelpen. Was om kwart voor 11 weer thuis. Niet dat het nou zo’n groot probleem was om te verhelpen dat het zo laat werd. Maar we hebben altijd zat stof tot praten:-)