Beetje aanrommelen en brood bakken

Donderdag-9 augustus-2018

Wat heerlijk dat die vreselijke hitte voorbij is,daar wordt een mens toch niet vrolijker van. Ik ben vrijdagavond nog even naar het klomperschuurtje geweest en zelfs daar waren de mensen niet zo vrolijk als anders. Het is een soort kringloop en de opbrengst is voor Adullam. Iedereen kan daar de spullen brengen die ze niet meer nodig hebben . Het is gewoon leuk om daar even te neuzen,en ik ga nooit met lege handen naar huis. Ook voor de kinderen hebben ze van alles,en het kost nagenoeg niets. Zo kun je nog eens wisselen van speelgoed,je brengt het de volgende keer gewoon weer terug en je koop voor heel weinig weer wat anders voor ze. Het schuurtje is elke eerste zaterdag van de maand open.

Zaterdag zijn we naar de beurs in Barneveld geweest,nou,daar legde je ook zowat het loodje. Wat was het warm,maar wel leuk. Vooral de kinderen konden zich eigen best vermaken. Ze hebben gevaren en boogschieten was natuurlijk ook wel stoer. Daar heb manlief en ik even geprobeerd,niet in de roos,helaas. Verder bij Teuni Luijk nog even broodmix en kruiden gekocht. Gisterenmorgen had ik bedacht om maar eens brood te gaan bakken,lekker vers brood voor tussen de middag. Viel toch wel tegen. Hij was na de eerste rijs goed gerezen en bij de tweede keer dacht ik ook dat het goed was,maar toch vrij droog brood. Iets in me zeg dat ik toch eerst maar eens moet gaan oefenen voordat ik een lekker brood kan bakken,ik was denk ik te enthousiast :-).

Dinsdag zijn we naar het zwembad de vrije slag in Bennekom geweest. Daar was het stampdruk,maar genoten hebben ze wel.

Rien heeft vakantie en is thuis een beetje aan het rommelen,er ligt nog werk genoeg te wachten wat gebeuren moet. Alle beetjes helpen zullen we maar denken.

En verder rommelen we maar wat aan,er is toch totaal geen ritme in het huishouden nu. Alles zwermt op de gekste tijden overal heen. Laat maar waaien,dat ritme komt na de vakantie wel weer. Nu kan ik zo nu en dan toch even lekker met m´n hobby bezig zijn. Het naaldenboekje is eindelijk af,ik heb hem gevilt en daarna geborduurd,alleen kan ik nooit stoppen met borduren,hier nog een bloemetje en daar een kraaltje,het is niet gauw genoeg:-).

M´n moeder heeft ook nog een prachtig borduurwerk voor me gemaakt. En nu is ze met de 2e bezig. Ik had denk ik een jaar of 13 geleden via internet , 4 borduurwerken gekocht in een nostalgische stijl. De 4 jaargetijden,prachtig. Nou, weet je wat dacht ik,ik ga er elk jaar een borduren,dan hangen ze over 4 jaar allemaal aan de muur. Haha, ik zal niet verder uitbreiden hoe het na 13 jaar er voor stond. Moeders heeft het maar van me overgenomen,die zag de bui natuurlijk al hangen. In die dertien jaar tijd waren er ondertussen ook alweer 4 kinderen bij gekomen,dus snap je wel hoeveel tijd ik had. Je borduurt niet zo heel veel weg op een avond,daar was ik al snel achter. Ik heb er nu nog te weinig geduld voor,misschien als ik bij gezondheid oud mag worden;-). Nu nog even een mooie lijst erbij zoeken.