Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Keukentje en bloemstuk

Vrijdag 12 juni-2020

Donderdag nadat ik de noodzakelijke klussen had gedaan en naar de markt was geweest,ben ik eerst aan het keukentje voor het poppenhuis begonnen. Dat was wel een ding waar een hoop tijd in ging zitten. Alle andere frutsels en meubeltjes kun je elke keer wel een stukje van doen,maar bij het keukenblok werkt dat niet. Daar moet je gewoon een paar uurtjes achter elkaar aan kunnen werken. Niet dat het een straf was hoor. Als ik hééééél eerlijk ben zou ik diep in m’n hart liever de hele dag hobbyen in plaats van het huishouden(zo,dat is eruit?). Al vraag ik me eigen af als je altijd de hele dag aan het hobbyen ben of dat nog voldoening geeft. Geloof ik eigenlijk ook niet. Laten we het maar bij het oude houden,lijkt me verstandiger en beter voor iedereen!

Maar ik ben lekker opgeschoten met het keukenblokje. Het frame zit in elkaar. Het aanrechtblad is ook gezaagd,spoelbak erin gemaakt,honderden stipjes verf erop voor het granieteffect,nu nog in de spoelbak zwarte en witte tegeltjes maken(met stift). Deurtjes zijn gezaagd en geverfd. Nog een kraantje maken als dat lukt en anders koop ik er een.

Vanmorgen na het douche gelijk aan de appeltaarten begonnen voor de theeschenkerij. Toen die de oven in ging was het kwart voor 7 en lagen de jongste nog op bed. Had ik nog net tijd om een gezellig bloemstuk voor op de tafel te maken. Ben de tuin ingegaan en daar bloemen en buxus geknipt. Veel was er niet om te knippen want het meeste is amper opgekomen. Sommige planten doen het wel heel mooi maar waren niet geschikt voor het bloemstuk.

Eerst een lading buxus

Rozenknopjes

Vrouwenmantel

 

 

Schermen van de maggiplant

Zaaddozen en bloemknoppen van de wilde papaver

Lavendel

Hortensia

Kleine appeltjes

Rozen

Prikte het oaseblok eerst vol met buxus en dan alle andere bloemen erbij steken.

Zo gepiept,was met een half uurtje klaar. Kosten: 1 euro voor het oaseblok. Voordeliger kun je het niet hebben en het blijft wel een week mooi. En anders stop je er gewoon weer wat verse bloemen bij.

En ondertussen zat ik me te bedenken wat een bevoorrecht mens ik ben dat ik gewoon een moeder mag zijn die niet buitenshuis hoeft te werken om de kost te verdienen. Dat ik van m’n hobby m’n werk heb kunnen maken wat gewoon thuis kan gedaan worden. Echt, ik ben zo blij dat ik er altijd voor de kinderen kan zijn. Geen stress als ze ziek zijn en ik moet gaan werken en geen oppas kan krijgen. Blij dat ik tijd heb om creatief te zijn met m’n handen. Je hoort wel eens moeders zeggen dat ze er niet aan moeten denken om thuismoeder te zijn. Gelukkig heb ik daar nooit last van gehad. Je moet het zelf leuk maken. En ik ben me er zeker van bewust dat er ook heel veel moeders zijn die moeten werken om alles te kunnen betalen en die ook liever thuis bij de kinderen zouden zijn. Dat lijkt me zwaar! Het volledig moeder zijn lijkt tegenwoordig bijna een uitgestorven beroep. Toch kan ik het iedereen van harte aanraden als het maar enigzins kan om zelf je gezin groot te brengen.

Voor een paar weken terug kocht ik een boekje van Andrea van Hartingsveldt-Moree, en heeft als titel “Blijde moeder”. Het is een heel mooi boekje dat helderheid en moed geeft. Want laten we eerlijk zijn,hoe afgedraaid kun je soms zijn als moeder. En dan dat altijd aanwezige schuldgevoel tegenover je kinderen als het weer eens niet lekker liep. Het moederschap is zeker niet altijd makkelijk,helemaal niet zelfs,maar ondanks alles is het een grote rijkdom.