keukendag

7 juni-2018

Vanmorgen eerst naar de markt geweest. Hier is op donderdagmorgen altijd een versmarkt achter het dorpshuis. Klein en gezellig. De bakker,de kaasboer,de groenteboer,de poelier en de visboer. Nou,wat wil je nog meer. Alles bij de hand en ondertussen even gezellig babbelen. Had een aanrecht vol. 6 bakken aardbeien,waren voordelig omdat het verschillende maten waren. Wilde ik lekker aardbeiensaus van maken. Maar er zijn al 3 bakken op ,zal niet veel over blijven ben ik bang. 10 kilo appels,voor appelmoes en de hand,3 bossen wortels,kilo andijvie,3 bloemkolen,3 rode paprika,s en 5 kilo tomaten voor de soep en pizzasaus,kilo rode uien,kilo snoepkomkommers, 4 komkommers,sla,bananen,knoflook en 3 zakken piepers. Dat was de groenteafdeling ,bij de bakker 2 zakken eierkoeken ,zak reuze krentenbollen,5 zakken witte puntjes voor het weekend. Bij de kaasboer 2 kilo jong belegen en muntjes voor de kerk,waar de kaasboer al niet goed voor is hé :-). Bij de poelier nog 1,5 kilo kipkarbonaden en 2 kilo gehakt uit de reclame. Daar had ik m’n rondje weer mee gehad.

Eerst een pan appels opgezet voor de appelmoes.

Ondertussen paprika,s en tomaten ,knoflook en rode uien in een ovenschaal in de oven laten roosteren,voor de geroosterde paprikasoep,heerlijk. Daardoor worden ze heerlijk zoet,alleen daarna het ontvellen van de paprika,s is even prutsen,maar dat nemen we voor lief.

 

En m’n schoonzus kwam nog een vakantiehuisje schoonmaken,daar komen zaterdag weer vakantiegangers in. En m’n vriendin moest even haren invlechten van Maureen,die had vandaag een bruiloft van de juf. Dat was natuurlijk feest.

Zoon 4 kwam onverwachts thuis,die mocht z’n jongste zusje even van school halen. Na het eten weer volop in de keuken,want Maureen heeft morgen en presentatie over een high tea. Daar moeten natuurlijk wel allerlei lekkere hapjes bij,anders is het niet compleet,hier later meer over. Tussendoor nog een paar wassen gedraaid en opgehangen,strijken doen we morgen wel,veel te heet. Toen nog maar een paar kilo piepers in blokjes gesneden voor het avondeten. Gebakken piepers met sla en verse appelmoes en kip. Daarmee was de dag weer omgevlogen,als ontspanning vanavond even heerlijk buiten zitten breien,dat is pas tot rust komen. Moet je kijken wat een prachtige lucht,daar wordt je toch stil van?