Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Kater

Dinsdag 10 november-2020

Vorige week had ik echt even een kater. 25 september had ik een bestelling van 4 spinnenwielen die de cursisten besteld hadden, de deur uitgedaan. Bij elke bestelling zegt de fabriek dat er 6 weken levertijd op zit maar altijd zijn ze met 3 of 4 weken binnen. Nu was het erg druk en duurde het inderdaad gewoon 6 weken. Niks mis mee, kan een keer gebeuren, ze zeggen het er tenslotte niet voor niks bij. Maar van de week werd ik gebeld dat de machine kapot was op de fabriek en dat er pas met 2 weken een monteur kon komen. En dan nog de vraag of hij gelijk gemaakt kan worden. Dus wanneer nu de spinnenwielen binnenkomen weet ik niet. Misschien duurt het nog wel 4 weken. Meestal als een cursist een spinnenwiel bij me besteld mag ze er zolang een van mij lenen totdat die van haar binnen is. Zo ook nu. Alleen kwam ik nu zelf in de problemen doordat er weer aardig wat nieuwe cursisten waren en ik toch een paar spinnenwielen moet hebben om les te kunnen geven. Heb de mevrouw gebeld waar ik zelf les hebt gehad en gelukkig mocht ik er een paar van haar lenen. Die heb ik donderdagavond even opgehaald in Ede. Het zou toch echt belabberd zijn als ik de lessen moest opschuiven. Heb er ook gelijk maar 4 voor de voorraad besteld, anders ben ik elke keer m’n eigen wielen kwijt. Haalde ook m’n oude eentraps wiel van zolder, ontdeed hem van een dikke laag stof, zette hem in de boenwas en hij nodigt weer uit om erachter te gaan zitten. Weer een extra, alleen moet je met een voet trappen. Iets moeilijker maar na enige oefening kan iedereen het. Gewoon doorzetten!

Nam donderdagavond vast afscheid van de vakantieganger uit Ethiopië omdat hij de volgende morgen al vroeg naar het vliegveld moest. Kreeg later nog een app van hem dat hij er 24 uur over gedaan had om weer thuis te komen. Zulke lange wachttijden en vertraging. Die zal wel gaar geweest zijn toen hij weer thuis was?

Vrijdagmorgen had ik een spincursist, ze was een nachtje in een van de huisjes blijven slapen omdat ze een eind uit de buurt kwam. Ze had nog de pech toen ze naar huis wilde gaan dat de auto het niet meer deed. De ANWB kwam en toen bleek dat de sleutel kapot was, dus mocht haar man een eind rijden om de reservesleutel te komen brengen. Nam ‘s middags afscheid van m’n nicht en haar man die hier een weekje op vakantie zijn geweest. Was erg gezellig, en nog meer familieleden ontmoet die even bij hun op de koffie kwamen. Leuk om ze weer eens te zien, wonen niet naast de deur. Vrijdagavond ging ik maar weer eens even bij Mieke bijkletsen(poppenhuis). Was weer hoogtijd, de gezellige dingen zijn er nu ook allemaal een beetje af hé. Wordt daar altijd goed verzorgd hoor, kijk maar naar de foto?.

Zaterdagmorgen moest ik weer les geven en deze mevrouw vertelde dat ze ook weefde. Dat is iets wat ik ook zo graag zou willen leren. Vind dat echt een schitterend iets. Maar ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan zou moeten halen omdat er nog bij te doen. Dat laten we dan nog maar even op de wensenlijst staan. Wie weet bij gezondheid in de toekomst als er een paar kinderen uitgevlogen zijn. Nadat ze weer naar huis was hebben we lekker kibbeling gehaald, altijd wel lekker voor de zaterdagmiddag en daarna heerlijk buiten aan de gang geweest. Met behulp van de twee meiden alles geveegd, onkruid tussen de bestrating vandaan gehaald, terras netjes gemaakt, heide geplant in potten, haalde Hidde op van z’n werk. Rien was bereid om de boodschappen te doen zodat ik nog de ramen kon gaan lappen buitenom. Het was al schemerig voordat we allemaal klaar waren met ons werk.

En zomaar even een foto met prachtige zachte kleuren

Zondagmiddag mochten we weer naar de kerk. Wat blijft het toch raar dat de meeste gemeenteleden er niet zijn. Nu luister je meestal thuis en dat gaat ook prima, heel fijn dat dat kan maar je mist gewoon het contact en het samenzijn met de rest van de gemeente. Wat zal ik blij en dankbaar zijn als dat weer normaal mag worden. En dan dat zingen hé! Dat vind ik helemaal erg dat dat niet kan of misschien een psalm maar, en nog ingetogen ook. Nou, dat is geen zingen, dat hoort gewoon uit volle borst te gaan.

Gisterenmorgen stond om half 10 de bakker voor de deur met een heerlijke slagroomtaart. Keek al verbaasd want we hadden niks besteld. Bleek het een cadeau te zijn van een dankbare nicht. Wat een verrassing en wat lief!!?. Smaakte heerlijk bij de thee om half elf. Of dat nu een goed begin was op de maandagmorgen weet ik ook niet maar het was in ieder geval erg lekker?.

Was gisteren van plan om fiks wat werk te gaan verzetten maar kon de gang absoluut niet te pakken krijgen. Dat is niets voor mij want op maandag heb ik meestal weer energie als een paard en word er altijd veel werk verzet. Nu dus niet. En de ervaring is dat je zo’n dag beter maar over je heen kunt laten komen want je blijft toch maar achter de feiten aanlopen. Dus deed ik met een slakkengang de hoognodige dingen zoals de was, het huis opruimen, bedden glad trekken ,stofzuigen, bakte een pecannotentaart, kookte eten. Toen na het eten alles weer opgeruimd was samen met Mirjam voor de koffie gezorgd. Het kind vind het altijd leuk om de koffie op te gieten.

En een poosje melk te kloppen, maar na een paar minuten wordt haar dat toch te heet aan de vingers. Ik gebruik voor het opkloppen van de melk altijd de melkschuimer van Dille&Kamille. Dat is echt een superding! Krijg je een mooie laag fijn melkschuim mee. En het staat natuurlijk prachtig hé! Beetje cacaopoeder erover strooien en je kunt er mee voor de dag komen.