Kasteelboot

Vrijdag 30 juli 2021

Zo, m’n tweede sjaal is ook afgekomen van de week. Omdat het vorige week zo druk was kwam ik er pas afgelopen maandag en dinsdag aan toe om weer verder te weven aan de sjaal en hij moest voor dinsdagavond af zijn. Maar goed dat het vakantie was want ik heb maandag het werk laten liggen en ben eerst een eind aan het weven geslagen. En natuurlijk kreeg ik toen onverwachts visite die middag, zal ook eens niet waar zijn. Heb je het huis netjes dan komt er niemand en heb je niet gewerkt dan staan ze op de stoep?. Gezellig was het in ieder geval wel eventjes. Maar toen moest ik om 4 uur nog aan het werk, ging ook in een sneltreinvaart en was het na het eten ook weer netjes schoon en m’n sjaal was nagenoeg af.

Woensdagmorgen ben ik eerst maar met de rotste klus begonnen: de vuilcontainer uitschrobben. Vies werkje?! Normaal valt het wel mee maar met dat warme weer stinkt dat ding zo gauw met al dat afval. Nu was hij dinsdag weer geleegd en daarom moest ik de volgende dag al vroeg aan de slag anders heeft iedereen er weer van alles ingegooid. En stel emmers met heet water en sop, een trap en een schrobborstel op stok en boenen maar. Voelt wel weer lekker dat het gebeurd is.

Daarna de kinderen uit bed getrommeld en zijn we naar Wageningen gegaan voor een paar boodschappen en om een slush puppy ( half bevroren limonadesiroop in allerlei kleurtjes)te halen voor Hidde en Mirjam. Dat had ik ze nog beloofd in de vakantie. We wipte gelijk even bij m’n schoonmoeder aan voor een praatje en een bak thee. Om kwart over 12 vertrokken we weer richting huis en moesten we nog opschieten want om 1 uur kwam er een moeder met een zoontje van 8 jaar een beertje naaldvilten. Dat wilde dat kereltje zo graag. Nou, kom maar hoor, dan gaan we jou dat wel leren. Hij had er echt lol in en ik moet zeggen dat hij het knap gedaan heeft voor de eerste keer. Alleen wilde hij de pootjes op de plek van de armen vastgemaakt hebben en de armen op de plek van z’n beentjes. Want hij vond hem dan gespierder en leek hij meer op een krachpatser?. Z’n moeder maakt een blauwe, hij een gele en ik een oranje, die zat nog niet in de collectie.

Nam van de week ook weer 2 kasten onderhanden in de keuken. Hoop rommel weggedaan naar het klompenschuurtje, kast helemaal uitgesopt en weer in geruimd. Was nu met het inruimen zo klaar. Zou er warempel nog schik in krijgen.

De tweede was de kast met glazen potten, een rare tik van mij om alle potten met schroefdeksels te bewaren. Ik gebruik ze vaak voor het verven van wol of om koekjes in te stoppen en weg te geven, maar ik kom om in de potten dus hoef ik ze voorlopig echt niet meer te bewaren. Heb een stel potten weggedaan naar de glasbak, kast van binnen en buiten gesopt, aan de kant geschoven en erachter en eronder schoongemaakt. Het schap met blikjes erboven kreeg ook een beurt zodat alles weer lekker glimt. De bedstee werd weer ontdaan van alle losse rommel die iedereen er maar ‘ even ‘ inlegt!

‘s Middags zijn we naar de kasteelboot’ vlotburg’ geweest. Die ligt tot 31 juli in de haven van Wageningen. Dat was toch wel heel leuk. Een schip omgebouwd tot een kasteel en de inrichting uit de middeleeuwen. De foto’s vertellen wel dat het er vroeger niet altijd zachtzinnig aan toe ging. De kinderen mochten met een kruisboog op het harnas van de ridder schieten en ze mochten een mooie helm en een jonkvrouwmuts opzetten. Dat was natuurlijk helemaal leuk.

Toen we terug waren ben ik aan de slag gegaan met jam maken. Kookte een stel potjes uit, normaal formaat en een stel minipotjes voor bij het ontbijt of bij een high tea. Maakte aardbei/rabarberjam en jam met aardbei/ blauwe bes/framboos/bramen. Ze is echt heerlijk en natuurlijk simpel te maken met geleisuiker, kan niet mis gaan. Staat zo gezellig in de kast en je kunt nog eens wat weggeven. Heb 8 grote potten en 11 minipotjes.

Vandaag wissel en poetsdag voor de vakantiehuisjes, kreeg een stelletje klanten voor koffie en appeltaart. De wassen werden weggewerkt, werd vast gebakken voor een high tea voor morgen voor 4 personen. Vanavond hoefde ik niet te koken omdat Rien een barbecue voor z’n werk hier in de schuur hield. Lekker en makkelijk! En nu alleen morgen nog open en dan heb ik echt vakantie, zie er naar uit.