Kastanjeboom en weer een stuk opgeruimd

Donderdag 14 maart-2019

Afgelopen vrijdag een drukke dag: zaaltje afmaken voor de verjaardag van 50 man s’avonds – huisje 4 afmaken voor de vakantiegasten van die middag – appelflappen bakken voor bij het ontvangst – tussendoor alles opruimen en de wc,s – kinderen halen en brengen van school – was wegdraaien – was opvouwen – schaal appelmoes gemaakt – pan rode kool – 2 kilo gehaktballen gedraaid,1 kilo voor het avondeten ,de rest voor in de diepvries om mee naar het werk te nemen. Zoon kwam laat thuis en at gelijk maar 5 koude gehaktballen uit de pan,waar laat hij ze!!

Zaterdag bracht ik eerst het ontbijt naar de vakantiegasten. Die dag liep er van allerlei volk om en in het huis. Als ik alleen ben kan ik bergen werk verzetten,maar als er van alles thuis loopt,lukt het gewoon niet om door te gaan met m’n eigen werk. Dat komt omdat iedereen van alles komt vragen ,koffie voor iedereen inschenken,de kinderen hun klusje laten doen en dan 5 keer aansporen voordat ze op gang zijn. De wens om alles voor de zondag op orde te hebben heb ik allang laten varen. Wordt je alleen maar knorrig van,lukt toch niet met zo’n koppel. Slaap er niet minder om,degene die er last van heeft komt maar helpen:-)!

Maar het was wel een fijne zaterdag hoor,want de timmerman kwam schappen maken in het achterhuis voor m’n voorraad wol en hobbyspullen. Dat stond al 2 maanden op elkaar gestapeld,waardeloos als je iets hebben moet. Maar hij heeft het supernetjes gedaan,moeders blij dat alles gesorteerd staat en opgeruimd is. Hessel blij dat de vloeren leeg zijn,dan kan hij met z’n “Oxboard” weer door het achterhuis crossen.

En het fijnste van die dag was,dat eindelijk na 6 jaar m’n kastanjeboom geplant werd. 6 JAAR hé?. We hadden een prachtige kastanjeboom staan ,maar daar kwam een ziekte in en toen was het einde boom. Daar wordt ik altijd naar van als er een grote boom doodgaat. Dat is zo zonde,want als je een nieuwe plant duurt het weer jaren voordat er een beetje een boom staat. Ze zeggen niet voor niets: boompje groot,plantertje dood. Nou daar wordt je toch niet vrolijk van:-( Maar goed de boom staat,daar heeft Bert van Gessel voor gezorgd. Als je een mooie boom wilt hebben moet je gewoon ‘Bertje’ even bellen 06-30802466. Hij zoekt de mooiste voor je uit,komt hem nog bezorgen ook,helpt even planten,houd van een praatje en een bak koffie met opgeklopte melk.

Vaders had het gat al gegraven dus de boom kon er zo in. De dag kon niet meer stuk.

s’Avonds zette ik lampenkap 2 in elkaar. Tjonge,wat zal ik blij zijn als die dingen klaar zijn,duurt veel te lang naar m’n zin,nu nog een randje eraan maken bij alle twee en dan kunnen ze hangen. Ik hoop dat ik bij de volgende blog de foto,s erbij kan zetten.

Maandag 5 uur opgestaan en de kamer eerst een grote beurt gegeven. Dat was wel nodig. Draaide 6 trommels vol die dag,maakte lekkere geroosterde tomatensoep voor tussen de middag. Plofte om half elf neer voor een bak thee met een snee brood van eigen baksel. Ik dacht laat ik ook eens gezond doen op de maandagmorgen. Die goede voornemens hé,elke maandag. Meestal duren die goede voornemens bij mij tot koffietijd en dan zijn ze al weer weg?.

Leerde 10 minuten m’n Engels,maakte een begin met een kippendoekje van de wol die ik gesponnen had. Nee,heeft geen haast,zie wel wanneer hij af is. (Wat je op de foto ziet heb ik niet tijdens koffietijd gebreid hoor)

Pikte Maureen om 12 uur op bij school,de andere twee hadden zwemles,aten samen soep ,brood en eieren. Maakte een pan zuurkool klaar,deed boodschappen en allerlei klusjes. Om half 4 keken we even bij Mirjam op school,de kinderen hadden een dorp gemaakt van papier,dat moest natuurlijk even bewonderd worden. Nou,ze hadden het echt leuk gedaan.

Dinsdagmorgen bracht ik het ontbijt naar de vakantiegasten.

De hulp kwam weer,zij poetste boven ,ik zocht alle rommel uit. Niet te geloven waar dat elke keer weer vandaan komt. Een gedeelte was nog van de hooizolder maar ook weer zat nieuwe troep. Dat is nu gelukkig allemaal weg,geeft weer ruimte. Verschoonde de bedden en stofzuigde de benedenverdieping.

s’Middags vilte ik eerst de bloemen en de hartjes voor de rand van een van de lampenkappen. Vilte wat geverfde “Hankies” mee. Dat is zijde van de zijderups. Als je dat mee vilt,krijg je een prachtig gemarmerd effect.

Woensdag 6 uur opgestaan en een berg strijk weggewerkt en in de kasten gelegd,was dat maar vast klaar.

Daarna begon ik met het klaarmaken van een Engels ontbijt. Dat mag ik vrijdag voor de vakantiegasten klaar maken,maar ik vond het verstandiger om toch eerst zelf maar als proefkonijn te dienen:-) En ik moet zeggen dat het goed gelukt is en erg lekker was. Dus voortaan is er ook een Engels ontbijt te krijgen op de Grebbestee. Het is wel een machtige hap,ik had om 1 uur nog steeds geen honger.

Daarna naar de kerk voor de Biddag. Uit de kerk boodschappen gehaald voor het avondeten ,een paar crackers gegeten en toen de gevilte hartjes geborduurd. Zijn ook leuk om aan een bos bloemen te hangen die je weg moet geven. Of aan een cadeautje.

Een voordeel van het slechte weer is dat je lekker binnen kunt handwerken i.p.v dat je in de tuin aan de gang moet. Maar wat zal ik blij zijn als de zon weer gaat schijnen.

M’n stoere schoondochter haalde dinsdag het rijbewijs voor de trekker. Gelijk de eerste keer,knap hoor. Ik zou van m’n leven niet op zo’n gevaarte durven rijden. Maar Jacobientje wel hoor!!. Die zou nog op een soldaten tank gaan rijden als het moest??