Karamelkoekjes

Deze karamelkoekjes zijn echt lekker! Wel even wat werk, maar het is de moeite waard. Recept heb ik uit de “Foodies”. Je haalt er 25 koekjes uit.

-Oven voorverwarmen op 175 graden

-Ingrediënten: 200 gram suiker- 1 vanillestokje- 100 gram roomboter- 50 gram poedersuiker- 1/4 theelepel zout- 1 eidooier- 125 gram bloem.

Doe de suiker met 3 eetlepels water in een pannetje en breng aan de kook. Laat het geheel rustig pruttelen totdat het goudbruin is geworden. Giet het dan op een groot plat bord, draai het bord rond zodat de karamel dun uitloopt en zet het een half uur in de koelkast.

Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit. Snij de boter in blokjes en kneed de poedersuiker, het zout, de vanillemerg en de eidooier erdoor heen. Neem de karamel uit de koelkast en haal het van het bord af. Doe de karamelscherven in een plastic zakje en geef er een paar keer een mep met de deegroller op zodat je kleine stukjes krijgt. Kneed de bloem en de karamelstukjes door het deeg en leg het verpakt zeker een half uur in de koelkast.

Bestuif de aanrecht met bloem en rol de lap uit tot een halve centimeter dikte. Steek met een vorm de koekjes eruit en leg ze op een met bakpapier beklede plaat. Bak ze ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.