Het handwerkwinkeltje is op zaterdag 27 april, woensdag 1 mei, vrijdag 3 mei en zaterdag 4 mei gesloten i.v.m vakantie.

Karamel-notenkoek

Er word wat afgebakken de laatste paar weken. Heb daar bijzonder veel plezier in. Weet niet of ik dat nog heb als ik op de weegschaal gaat staan want die is meestal pijnlijk eerlijk?.

Oven voorverwarmen op 175 graden.

Ingrediënten voor de koek: 115 gram roomboter- 200 gram bloem-kleine halve theelepel zout- 50 gram fijne kristalsuiker- 1 ei

Ingrediënten voor de bovenlaag: 300 gram roomboter- 115 gram vloeibare honing- 310 gram fijne kristalsuiker- 5 eetlepels slagroom- 100 gram gehakte walnoten- 100 gram gehakte hazelnoten.

Doe de boter, de bloem, het zout en de suiker in een kom en meng het met je vingers tot een kruimelige massa. Voeg daarna het ei toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Verdeel het over de ingevette bodem van de bakvorm en bak hem 15 minuten in de oven.

Doe de boter met de honing en de suiker in een pan en laat alles 15 minuten op een halfhoog vuur inkoken tot hij lobbig is. Regelmatig roeren. Neem de pan van het vuur en roer de slagroom en de noten erdoor. Giet dit over de koek en strijk de bovenkant glad. Bak hem nog 15 minuten in de oven. Laten afkoelen en snijden.