Kaartweven en afvallen

Zaterdag 24 september 2022

Tis alweer even geleden dat ik geblogd heb maar kwam er ook echt niet aan toe. Dat kwam omdat ik twee weken achter elkaar drie dagen per week en soms nog avonden spinles moest geven. Tel daar bij op de feestjes en een vergadering in de theeschenkerij, vakantiegasten en m’n huishouden. Dan blijft er weinig tijd over;-) Maar dat geeft niet, ik heb er plezier in, het is geen straf om te werken. Al moest ik wel door de drukte de boerenfair voor de Schutse afzeggen. Zou die dag daar gaan zitten spinnen maar ik liep zo vast in m’n werk dat ik werkelijk niet wist hoe ik het allemaal nog rond moest breien. En ik vond het zo lullig om af te zeggen, maar het was ook nog van 11 uur tot half negen s’avonds. Dus een erg lange dag. Die dag heb ik wel een aantal dingen af kunnen schrappen van het lijstje. En m’n schoondochter kwam met de baby op de koffie. Het kind heeft een dik uur bij me gelegen en met haar koppie in m’n nek heerlijk liggen slapen. Totale ontspanning! Kwam op het goede moment.

Afgelopen zaterdagmiddag ben ik met medeweefster naar een workshop kaartweven geweest in Baarn. We wilden allebei graag leren hoe we banden moesten weven. Wat is dat gaaf zeg. Ik snapte er het eerste half uur echt niets van, maar daarna viel het kwartje en kwam er toch nog een stukje geweven band onder m’n handen vandaan. Thuis ben ik verder gegaan, maakte een fout die ik weer uithaalde en nu weet ik niet meer hoe ik verder moet want m’n kaarten staan niet meer op volgorde van het patroon. Als ik nu verder ga weven komt er waarschijnlijk een heel ander patroon tevoorschijn. Dan maken we er maar twee boekenleggers van , dan is er niets aan de hand. Het is nog wel een hele studie om dat te leren hoor, maar we gaan er wel mee verder.

En hier een stel banden die er voor de verkoop lagen

Het werd gehouden in een zaaltje van een prachtige kerk

Was een geslaagde middag.

Maandag begon ook m’n afvaltraject. Ja, je leest het goed, ik ben er aan begonnen. M’n bloeddruk is gewoon te hoog en anders moet ik weer terug naar de dokter. En daar heb ik juist geen zin in want dan weet hij dat ik z’n advies in de wind hebt geslagen( net een klein kind wat z’n straf ontlopen wil). En nu is onze schoondochter een traject gaan volgen bij iemand in de buurt en dat werkt perfect, al moet je het natuurlijk wel zelf doen. Ze is al elf kilo kwijt in een paar maandjes. Een koolhydraatarm dieet, 2 keer in de week een half uur sporten in een verwarmde cabine en daarna nog een kwartiertje in een ozoncabine. Als ik de omschrijving moet geloven wat die ozoncabine doet, dan kom ik er met het lichaam van een fotomodel uit joh?. Daar geloof ik echter niet zo in en dat boeit me ook echt niets. Als m’n bloeddruk maar omlaag gaat en de rest is meegenomen. Ik ben er in ieder geval wel achter gekomen dat ik zo stijf ben als een hark, voel m’n spieren best na het sporten. Mag 5 maanden over 10 kilo afvallen doen. En nu maar hopen dat ik het volhoudt want als ik ergens zwak in ben is het wel het afvallen. Maar aan de medicijnen voor de bloeddruk wil ik absoluut niet, dan toch maar proberen een paar kilo kwijt te raken.

Van de week ook de nieuwe weckketel uitgeprobeerd. Maakte een grote pan pompoensoep en maakte daar 6 weckpotjes van in en nog een glazen pot, maar die kon op z’n kop staan, hoefde de pan niet in. Ben van plan om een lading soep in te gaan maken zodat ik tussen de middag een potje met soep open kan trekken. Lekker en koolhydraatarm.

Vandaag een ontbijt bezorgd in een huisje, de theeschenkerij schoongemaakt van het feestje van gisterenavond, kwamen vanmiddag weer een nieuw gezelschap in. Heb daarvoor een grote pan groentesoep gekookt. De rest deden ze zelf.

Had vanmiddag 5 dames om een bloem te vilten. Was een leuke middag en de dames hadden er veel plezier in. Prachtige bloemen zijn er gemaakt.

Na afloop moest de vaart erin want we kregen vanavond visite en dan wil je de boel aan kant hebben. Rien had de boodschappen gelukkig gedaan. Tegenwoordig zijn we op zaterdag best wel laat met eten want Mirjam helpt m’n broer in de viswinkel met schoonmaken en dan is ze pas om half 7 thuis. Voordat je dan klaar ben met eten en de rommel opruimen is het vaak al half negen geweest voor je aan de koffie zit. Maar ik vind het wel fijn dat ze een baantje heeft. Ze hoeft er pas om twee uur te zijn, zomaar een paar uurtjes maar ze vind het helemaal geweldig dat ze nu ook een betaald baantje heeft want ze was de enigste hier die nog niet werkte. En dat vond Miepie maar niets.