Jamkoekjes

Een mooi koekje om te zien en om cadeau te geven. Altijd succes!

Toen ik dit recept voor de eerste keer gemaakt had en een enkel los koekje op at, vond ik ze echt een beetje tegenvallen. Beetje droog, beetje flauwig. Maar toen ik ze netjes volgens het boekje met jam gevuld had bleken ze toch wel erg lekker. En de volgende dag zelfs nog meer. Dan worden ze een beetje zachter. Hier zijn ze er in ieder geval stapel op.

Ingredi├źnten:

300 gram bloem- 50 gram fijne kristalsuiker- halve theelepel zout- 175 gram roomboter- 1 theelepel vanille-aroma. 1 losgeklopt ei om de bovenkant mee te bestrijken.

Voor de vulling: frambozenjam of jam naar eigen smaak- poedersuiker

Oven voorverwarmen op 175 graden.

Doe de bloem, suiker, zout, boter en vanille in een kom en kneed er een deeg van. Leg hem even een half uurtje in de koelkast. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 3 mm. Steek er met een hartjesvorm hartjes uit en dan verdeel je de hartjes in twee porties. Uit het ene portie met hartjes steek je nog een klein hartje of rondje uit. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier, smeer ze in met losgeklopt ei en bak ze in 8 tot 10 minuten goudbruin.

Laat de koekjes afkoelen. Smeert het onderste koekje in met jam en leg het open koekje er boven op. Evt bestrooien met poedersuiker(was ik vergeten zoals je ziet op de foto)