Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Interview Gezinsgids

Zaterdag 10 oktober-2020

Maandag werd ik gebeld of ik een interview wilde geven voor het winternummer van de Gezinsgids over wol spinnen en vilten. Nou, dat vond ik wel heel leuk om wat over m’n hobby te vertellen. Maar het was op zeer korte termijn want de vraag was of dat zaterdag (vandaag) al kon. Poeh, dat werd dan wel hard werken van de week. Als eerste schoot me door de gedachten dat het atelier uitgezocht en opgeruimd moest worden. Dat was een mooie stok achter de deur. Het tweede was dat ik dan graag nog wat wol wilde spinnen en verven en nieuwe dingen wilde vilten. Maar allebei is een tijdrovend klusje. Niet dat het een straf was, integendeel maar ondertussen moest het hele huishouden ook nog door gaan. En dan die natte was elke dag van vier mannen die buiten moeten werken in de regen. En daar kwam nog bij dat al m’n spinnewielen bij de cursisten te leen waren. Dat was het eerste wat ik gedaan heb, even gebeld of ze ze terug konden brengen, mogen ze maandag weer ophalen. Heb een nieuwe streng gesponnen van zachte tinten roze,grijs,bruin,blauw.

Er werden een paar bats wol gekaard

De beer werd verder af genaaldvilt

Maakte een bloemenslinger voor het raam in het atelier

Verfde een paar honderd gram merinowol in de oven

Bouwde m’n nieuwe wasrek op om de strengen op te drogen. Ben er een uur mee bezig geweest en toen stond hij nog scheef, maar vaders duwde hem even in model, schroefde alles vast en ik had een mooi stevig rek.

En verfde een paar honderd gram wol in potten in een pan.

En toen had ik zulke smerige verfhanden dat ik bang was dat ik die niet meer schoon kreeg binnen 2 dagen. Kan moeilijk met zulke handen op de foto in de Gezinsgids. Dus toen ben ik een bloem gaan vilten want als je ergens mooie schone handen en nagels van krijg dan is het wel van vilten.

De kast werd weer netjes gemaakt

De kistenwand is nog niet klaar want daar komt nog een wasbak met een kastje tussen en dan kan de hele muur verder met kisten bedekt worden. Maar de loodgieter heeft het razend druk en hoopt binnen drie weken te komen. Maar heb hem wel vast opgeruimd en vol gezet met een voorraadje wol.

Alles gestofzuigd en gezeemd, tjonge wat knapte dat allemaal op, heerlijk!

Vanmorgen bijtijds opgestaan om de boel aan de kant te maken en bakte een appeltaart voor bij de koffie. Om half elf kwam de mevrouw die het interview zou doen. Ze kwam als ‘leek’ binnen want ze wist niet hoe het allemaal in z’n werk ging. Er ging dan ook een wereld voor haar open. Het werden een paar gezellige uurtjes. Zelf heeft ze ook nog achter het spinnenwiel gezeten om het te proberen en ze heeft nog een bloemetje gevilt. Kon ze een beetje ervaren hoe het voelde. Een uurtje later kwam haar man( met 2 kleine meisjes) die fotograaf is en alles kwam vastleggen. De kinderen speelde met Maureen en Mirjam op de trampoline, hadden ze geen kind meer aan. Het liep allemaal lekker, kijk er leuk op terug. Ben heel benieuwd hoe het gaat worden. Ik geloof dat 10 december het winternummer van de Gezinsgids uitkomt.

De schilder is van de week aan het trappengat begonnen. Vandaag zou hij het af komen lakken maar belde vanmorgen af omdat hij niet lekker was. Maar dinsdag komen ze de vloerbedekking leggen en dan moet het echt af zijn. Nu hoopt hij maandag wat eerder te komen. Hessel en Michiel trokken van de week de oude vloerbedekking van de trap en de overloop. Rien smeerde de gaten in de kapotte vloer dicht. Het begint er op te lijken.

Afgelopen week zaten alle huisjes vol. Nu zijn er drie leeg maar maandag komt er een man uit Ethiopie op vakantie voor 2 weken. Langzaamaan word het weer wat rustiger.

En we zijn maandagmiddag nog met de familie uit geweest omdat pa en moe 51 jaar getrouwd waren. Zo maar, even gezellig! Eerst zijn we naar Otterlo gegaan om daar met een huifkar met een auto ervoor een mooie route over de planken wambuis te rijden. Dat is echt de moeite waard, het is een prachtig natuurgebied. Onder het rijden vertelde de chauffeur over van alles en nog wat uit de omgeving. Je komt langs grafheuvels, mooie heidevelden, langs boerderijen, er lopen mooie runderen, kortom een prachtig ritje.

Na afloop zijn we naar het wokrestaurant gegaan. Wat was dat lekker, krijg alweer trek als ik de foto’s ziet.