Inmaak,markt en vertrek drie kinderen

Vrijdag-27 juli-2018

We hebben nog steeds geen druppel regen gehad,o ja,toch wel. Woensdagmorgen 5 spetters. En gisterenavond kwam er een donkere lucht aan,maar dat werd ook niks. De hoop maar weer op morgen gevestigd,alles begint er toch wel belabberd uit te zien. Ook voor de kinderen is het niet leuk,het is gewoon te warm om een dagje uit te gaan. De lontjes zijn dan ook erg kort op het moment:-(. Ze vermaken zich eigen een beetje in het zwembad en dan weer even achter de computer of in een boek. Met Hidde heb ik gisterenmorgen komkommers ingemaakt. Ik had 2 planten van snoepkomkommers geplant,nou dat weet ik nu ook. Wat een oogst,enorm. Heb al zat uitgedeeld en nog een overvloed. Nu vond ik op google een recept om ze in te maken,geen idee of het smaakt,maar het was leuk om te doen en staat weer gezellig in de kast. Hidde heeft de meeste komkommers in plakjes gesneden,het is een ventje wat altijd graag bezig is,wordt ook weer een werker in plaats van een professor:-). Daarna nog 5 kilo aardbeien tot jam verwerkt,kunnen we weer even vooruit.

 

Verder kom ik niet uitgewassen,Hessel is afgelopen vannacht op vakantie gegaan naar Tsjechie met oom en tante,daar moest natuurlijk nog het nodige voor aangeschaft worden. Michiel vertrekt vannacht met z’n schoonfamilie naar Oostenrijk. En maandag vertrekt Leen naar Ibiza voor een week. Die heeft waarschijnlijk ook weer bergen was wat klaar moet als hij op vakantie gaat. Het wordt stil hier. Hieronder Michiel en z’n vriendin klaar voor de start.

Donderdagmorgen nog even de verse dingen op de markt gehaald. Wat is dat toch ideaal.Alles lekker vers en betaalbaar,maar vooral gezellig. Heb van 3 marktkramen even een foto genomen(met toestemming hoor). De visboer en poelier waren al met vakantie,de rest draait gelukkig door. Hier eerst het Stoepje,eigenaar Freddie Beukers uit Spakenburg. Altijd opgewekt en in voor een praatje,veel keus en erg lekker.

Hier de groenteboer Eric van Alfen en personeel. Altijd prachtig groente en fruit en hij sjouwt altijd de boodschappen naar de auto,ideaal zo’n behulpzame groenteboer

En de kaasboer en z’n vrouw……….:-( wat erg,ik weet nog niet eens hoe ze heten,het is altijd gewoon de kaasboer,haha. Daar zal wel commentaar op komen. Heerlijke Daalderkaas en gesprekstof in overvloed,gezellig. We zullen ze zeker gaan missen,er komt een nieuwe kaasboer,hun gaan er mee stoppen,genieten van de oude dag samen. Het is ze van harte gegund.

Vanmorgen kwam m’n schoonzus nog een vakantiehuisje schoonmaken. Er gingen mensen weg en om 3 uur zouden er weer nieuwe mensen komen,dus was blij dat ze dat wilde doen,ging ik zelf niet redden. Daar kwam dus ook de nodige was weer vanaf,gelukkig kon je er bijna op wachten tot het droog was. Deze mensen kwamen uit Arnemuiden,we hebben vaak mensen uit die streek.

Maar de dag is weer voorbij gevlogen en vanavond nog lekker een uurtje buiten zitten freubelen aan een detail wat op het vilten naaldenboekje moet komen. Maar het is niet helemaal naar m;n zin dus die mag morgenavond weer overnieuw gedaan worden.