Huishouden en huwelijksaanzoek

Donderdag 29 oktober-2020

Heb de gang in het huishouden nog steeds te pakken. Lekker zo’n week waar in je op kunt schieten en extra dingen kunt aanpakken. En dat is ook nodig want volgende week heb ik drie nieuwe cursisten voor spinles en ik ben nog een dag naar Urk en er staat nog een afspraak met een vriendin. En aankomende zaterdag hoop ik met een vriendin een workshop ‘servies maken’ te gaan doen in Terneuzen. Veel te veel in een week maar het viel nou eenmaal zo. Daarom is het fijn dat ik deze week een hoop werk kan verzetten in huis. En morgenochtend heb ik ook een nieuwe cursist voor spinnen, maar die komt vanmiddag al en doet gelijk een overnachting in een vakantiehuisje omdat ze een eind uit de buurt komt. En een nicht hoop morgen met haar man ook op vakantie te komen, zie daar echt naar uit. De hulpen hebben de huisjes weer netjes op orde gemaakt.

Dinsdag moest eerst de bijkeuken eens onderhanden genomen worden. En de diepvries van z’n plek gehaald worden. Wat daar achter ligt verbaasd me elke keer weer. In mijn beleving was het toch echt niet langer dan 3 maanden geleden dat hij van z’n plek geweest is. Misschien is het wel langer geleden hoor, de tijd vliegt maar het is in ieder geval weer schoon daar achter.

Zocht gelijk de kapstok uit, kwam een vuilniszak met oude jassen en vesten vanaf.

Zocht het schoenenrek uit en haalde het van z’n plek. Dat leverde een halve kruiwagen met zand op( beetje overdreven;-)

Zeemde lekker alle tegels af

Sorteerde de mandjes.

Was toch wel bijna 3 uur zoet voordat hij klaar was en nu moet de wasmachine en de droger nog aan de kant. Maar daar zijn sterke mannen voor nodig?. Die lopen hier genoeg rond en ik heb ook al een paar keer gevraagd aan die of gene of ze hem aan de kant willen halen maar er is tot nu toe nog geen gehoor aan gegeven.

Die dag werden er 4 bedden verschoond. De eerste draai kon lekker buiten aan de waslijn gedroogd worden want het waaide best hard.

Het andere beddengoed hing ik pas om twee uur buiten en was nagenoeg droog. Een poosje binnen over de stoel gehangen en het kon de kast weer in.

Onze schoondochter was die dag jarig en zou het voor ons gezin hier komen vieren. Je mag toch niets nu in deze tijd. Omdat ze jarig was en ze een huis gekocht hebben, hadden zoonlief en zij bedacht dat ze die avond op chinees zouden trakteren. Nou, daar had niemand wat op tegen en ik hoefde lekker niet te koken. Een complete verrassing was dat onze zoon haar gelijk ten huwelijk vroeg. En dat wel op zo’n originele manier dat iedereen verbaasd was! Hij had op een bord met watervaste stift opgeschreven: ‘wil je met me trouwen’. En daar boven op de bami en het vlees geschept. Dus zat schoondochter lekker haar bord leeg te eten, tot ze zag wat er op stond. Het kind wist niet wat ze overkwam. Grote hilariteit natuurlijk?! Wist niet dat wij zo’n fantasierijke zoon hadden, haha! Was echt een leuk moment!

Woensdagmorgen weer lekker om 5 uur opgestaan en alle was van de rekken gehaald en gestreken. Voordat de ‘kudde’ beneden kwam was het nagenoeg klaar. Nadat we gegeten hadden gelijk alles maar boven in de kasten gelegd voordat ze er weer in gingen graaien. Moest daarna in een half uur het huis aan de kant maken want om 9 uur zou er een mevrouw op spinles komen. Slingerde de stofzuiger door het huis, trok de bedden glad, maakte de aanrecht glad en schoon, ruimde rondslingerde rommel op en boende de wc. Verbazingwekkend hoe hard je in en half uur kunt werken als je weet dat er mensen komen, komisch zelfs! Dit keer kwam er een leren spinnen op een elektrisch spinnewiel. Is een keer wat anders hé! Ze had er zelf een en daar wilde ze graag op leren spinnen. Best wel een relax ding, je benen worden in ieder geval niet moe. Je hoeft alleen een keer op het pedaal te duwen als hij aan of uit moet en de rest kun je gewoon rustig spinnen. Ze had het snel onder de knie en gisterenavond appte ze al dat ze een groot deel van de wol al op had gesponnen. Ook niet meer te remmen, heel herkenbaar?.

En gisterenmiddag ben ik met Hidde naar de stad geweest om gymkleren, gymschoenen en gewone schoenen te gaan halen. Had nog niet eens in de gaten dat hij behoorlijk uit z’n gymkleren was gegroeid, ze zullen daar ook wel gedacht hebben?. Nu kan hij nog even groeien met z’n nieuwe pakkie. Op de terugweg namen we gelijk de spullen voor de lasagne mee, bracht daarvan een bord vol naar m’n vader en moeder die niet zo fit zijn. Hopelijk knappen ze gauw weer op!

Kijk eens hoe gezellig het ouwe fietsje er uit ziet. Helemaal in stijl van de herfst, zelfs de kleur van de fiets past zich aan;-)