Huisarrest voorbij.

Dinsdag 8 december-2020

Nou, volgens mij mogen we vanaf morgen weer allemaal de hort op. Rien heeft z’n eigen vanmiddag laten testen. Niet dat hij ziek is of klachten heeft maar op aanraden van de ggd mocht hij zich na 5 dagen laten testen en als dat negatief is kan hij weer aan het werk. Het is me wel een gedoe hoor met de ggd. Al die vragen en verplichtingen. Ze wilden alle tel.nrs van de oudere kinderen hebben zodat ze die konden bellen en weer de vragenlijst en tips van een half uur lang door konden geven. Dat heb ik niet gedaan. Vond het gewoon niet nodig dat ze alle gegevens van hun wisten. En we hadden alle regels al samen besproken. Daarna werd manlief ondervraagd wanneer hij voor het laatst met mij in aanraking was geweest. Nou, gewoon, nog geen 5 minuten geleden. ‘O, houd u dan geen afstand? Daarna werd ik weer aan een verhoor onderworpen: of ik bij m’n man in bed sliep? Ja hoor, ook nog, al bijna 29 jaar! ‘Ja maar het is toch echt het beste als u nu apart gaat slapen’. Nee, dat gaan we niet doen, onzin! Daarna werd er gezegd dat ik van alle kinderen afstand moest houden om besmetting te voorkomen. Toen heb ik aan de mevrouw gevraagd hoe ze dat zich voorstelde hoe we dat gingen doen als je met zo’n koppel in één huis leeft. Heb haar uitgelegd dat ik nu echt niet met m’n kinderen gaat knuffelen of zo, maar wel dat we voor de rest gewoon leven. Wat denk je dat er gebeurt als ik van iedereen afstand houdt. Stel dat ze het nu niet krijgen ,dan krijgen ze het over 2 weken wel van iemand anders en dan zitten we weer 10 dagen binnen. Dan allemaal maar tegelijk hoor. En het stomme is dat Leen ook ziek werd, heeft z’n eigen laten testen en die was gewoon negatief.

De kinderen hebben nu online les, overal liggen schoolboeken en laptops. Maar het gaat aardig hoor, al willen ze wel weer naar school.

Leen is ook na 6 weken thuiswerk weer op de zaak gaan werken. Die was het leven en werken op z’n slaapkamer ook spuugzat. Zaterdag heb ik aan Hessel gevraagd of hij alsjeblieft eerst een grote bos bloemen voor me wilde halen bij de bloemenzaak. Ik had de hele kamer opgeruimd en gestoft en snakte naar een beetje kleur en vrolijkheid op tafel. Daar knapt een mens van op.

Die avond stond er lekker een bak op tafel met snoepgoed voor de kinders. Pepernoten en chocolade kerstballen, goeie combinatie;-)

Vaders vermaakt z’n eigen in deze tijd met de Dodge van Menno. Dat komt nu wel heel goed uit. De auto was een tijd terug afgebrand, hij had hem pas 1 dag. Vrienden hebben er veel uren ingestoken om hem weer aan de praat te krijgen, echt heel leuk! En met behulp van een volwassene voor het laatste belangrijke werk loopt hij nu toch echt weer. En een geluid dat er in zit?. Mensenlief, je hoort hem al van een kilometer ver aankomen. Maar het is echt een stoere bak, hou ik wel van. Ze hebben hem helemaal geschuurd en geplamuurd, in de grondverf gerold en nu is Rien bezig de om camouflagevlekken erop te schilderen. Onderstaande foto was na de brand.

en nu ziet hij er weer aardig uit, nog niet helemaal af maar tegen die tijd zet ik er nog wel een foto van op.

Wat ik wel jammer vond in deze tijd van huisarrest was dat ik vrijdag niet naar het nieuwe huis van onze zoon en schoondochter kon gaan kijken. Die dag moesten ze naar de notaris voor de overdracht en het liefst wil je dan natuurlijk hun feliciteren en een kijkje gaan nemen. Maar dat zat er nu niet in. M’n vader heeft in die periode de boodschappen gedaan wat erg fijn was. Ben best lang moe gebleven en nu sinds gisteren heb ik het idee dat ik weer zin in m’n huishouden krijg en weer zin heb om cursussen te gaan geven, dat is nu natuurlijk allemaal opgeschoven. Koken heb ik al die tijd wel gewoon gedaan, op de gok want ik heb nog steeds geen geur en smaak. Dat is best lastig koken hoor, want ik proef altijd alles voor. Vorige week en deze week hadden we nog twee reserveringen in de theeschenkerij staan voor de glasvezelavonden. Heb ze op de hoogte gebracht dat wij hier 2 coronagevallen hadden en hun bleven ook liever weg. Heel begrijpelijk, en ik vond het ook niet erg want ik had echt geen puf om het daar schoon te gaan maken. Zo was het probleem weer opgelost. Ondertussen staan er voor het nieuwe jaar weer aardig wat nieuwe verf en spincursussen op de lijst. De aanvragen blijven maar binnenkomen, echt blij mee. Het is erg leuk om te doen!

Pakte gisteren ook maar de klus aan om m’n rok van elastiek te voorzien. Dat was ook blijven liggen. Nu zit het elastiek er netjes opgeregen en kan hij onder de naaimachine door worden gehaald. Omdat het soms zo’n vervelend klusje is om het elastiek netjes op de bovenkant vast te krijgen, span ik het altijd om de leuning van een stoel, gaat echt ideaal. Zo staat het al strak gespannen en kun je de spelden erin steken en rijgen.

En ik heb afgelopen dagen naast m’n huishoudelijke noodzakelijke klussen ook nog iets gemaakt wat al zolang om m’n lijstje stond om te doen, alleen de tijd ontbrak elke keer want het is een aardige klus. Maar daar hoop ik morgen een foto van op te zetten, vanavond nog de laatste tijd eraan besteden en dan is het klaar.