Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Hongaarse goulashsoep

Vandaag hebben we soep gemaakt boven een vuurtje, in de heksenketel. Dat is zo leuk hé! Je bent wel even bezig, maar daarna kun je genieten van de heerlijke soep. Heb je geen heksenketel dan maak je het gewoon in de pan op je fornuis.

Ingrediënten: Olie- 500 gram riblappen in blokjes- 250 gram gerookte spekblokjes- 2 grote uien in blokjes- 2 rode paprika in blokjes- 1 rode peper- 200 gram sperziebonen in stukjes- 400 gram aardappel in blokjes- 1 winterwortel in blokjes- 1 laurierblad- anderhalve eetlepel paprikapoeder- 1 theelepel karwijzaad- 1groot blikje tomatenpuree(140 gram)- peterselie en selderij- drie en een halve liter water- 4 runderbouillonblokjes.

Verhit de olie in een pan en bak op hoog vuur de rundvleesblokjes. Als ze bruin zijn doe je de gerookte spekjes erbij en even aanbakken. Als alles bruin is voeg je de uien en paprika toe en bak dit even mee. Daarna het water erbij gieten. Halveer de rode peper en haal de zaadjes eruit en doe de twee helften in de soep. Voeg laurierblad, paprikapoeder, karwijzaad, tomatenpuree, en bouillonblokjes toe en laat dit ongeveer 2 uur pruttelen. Tussendoor even checken of het niet eerder gaar is. Haal de laurier en de rode peper eruit en doe de sperziebonen, winterwortels en aardappels erbij. Laat dit nog een half uurtje koken. Als laatste een hand peterselie en selderij erbij gooien. Eventueel nog op smaak brengen met peper en zout.