Homemade

Maandag 24 april-2023

Afgelopen donderdag zou ik eigenlijk de hele dag cursus hebben van een paar dames die babyslofjes kwamen vilten. Dag van te voren nog gesproken of alles door zou gaan. Ja hoor ,wat mij betreft wel. Wat denk je: volgende ochtend Mirjam ziek uit bed. Dat werd dus geen cursus. Vond het erg vervelend om af te bellen, de cursisten verheugen zich meestal op zo’n dag en dat is het balen als het niet doorgaat. Maar ja, dit was onmacht. Ze namen het nogal goed op en nu is er 11 mei weer een workshop om de babysloffen te vilten. Er kunnen nog mensen bij hoor, dus al je interesse hebt, mail of bel me gerust. Zelf heb ik die middag wel een agendaomslag gevilt. Hij lag al klaar op tafel dus dat ging lekker snel. Blijft leuk werk, wordt altijd anders dan je denkt maar ben dik tevreden. Voor de agenda/Bijbelomslagen kunnen workshops worden gevolgd. Vanaf 1 juli staan de datums van de nieuwe workshops voor het najaar op de website.

Donderdagavond moest ik naar Eerbeek om de spintollen die de houtdraaier gemaakt had te gaan bekijken en uitproberen. Hij heeft er al een hele stel gemaakt voor de Terdegefair. Hier en daar een kleine verandering er aan en ze zijn klaar voor gebruik.

Moet je kijken wat die man allemaal maakt, zo mooi en knap. Hij gaat nu nog mini-spinnewielen voor me maken. Voor in het raam, is een keer wat anders dan een plant😉.

Vrijdag mocht Mirjam weer naar school. Volgens eigen zeggen was ze nog wat rillerig maar dat ging wel over als ze op school was, dacht ik. Ze hoefde toch maar een half dagje naar school en ze had al een paar citotoetsen gemist, dus toch maar gaan. Heb niet gehoord dat het niet goed gegaan is.  Nu ik het rijk weer voor m’n eigen had kon er lekker even doorgewerkt worden. Bedden werden verschoond,

alpaca-vacht gekaard voor nieuwe strengen die gesponnen moeten worden en geverfd met uienschillen,

rommel geruimd, gestofzuigd, geurkaarsjes aangestoken

miljonairskoek gebakken, gezonde koek uit het kookboek van Marieke .

Wol gemengd op de kaardmolen voor een nieuwe sjaal om te weven

Zaterdag was een hele lange dag. Had die dag een cursist voor een sjaal weven. Ik geef normaal gesproken geen les op zaterdag , maar nu viel het een keer zo. Zij was tevens mijn proefkonijn om te zien hoelang ik nodig had voor de weefcursussen die gegeven gaan worden. Maar voor de cursus begon wilde ik eerst nog even buiten werken. En maar weer onkruid krabben en vegen.

We begonnen om half 10 met de cursus en om half 5 waren we klaar. Ze had zelf haar wol gesponnen en ik had haar een ‘riet’ meegegeven zodat ze thuis kon passen of de draden daar door paste. Nou dat ging wel, maar niet makkelijk. Was dus te dik gesponnen voor het hevelriet. Daardoor moesten we hem hier op een ander hevelriet zetten met grotere openingen. Dat duurde allemaal wat langer dan we gedacht hadden. Het was voor haar nog een hele klus om de sjaal af te krijgen. Maar wat is hij mooi geworden. Nog een beetje verkreukt en stijf op de foto maar hij moet ook eerst nog gewassen en licht opgestreken worden.  En de franjes moeten nog gemaakt worden.

Zelf weefde ik die dag met gekochte wol een sjaal op het hevelriet. Dat was ook een proef voor de cursus. Ik weef normaal met m’n eigen gesponnen wol maar nu blijkt dat het handiger is voor de cursussen dat we gekochte wol gebruiken. Dan weten we zeker dat het door het riet heen past en komen we niet voor verrassingen te staan. Dan kunnen de cursisten later als ze het willen blijven doen hun eigen gesponnen wol gebruiken. Ook deze sjaal is nog niet gewassen en gestreken, dus niet glad. Franjes heb ik zaterdagavond nog zitten draaien. Wat ik ook weet is dat de weefcursussen in twee keer gegeven gaan worden. De eerste les de opzet en het weven en mogen ze het thuis verder weven. De tweede les het afhalen en het afwerken van de sjaal.

Vanmorgen was ik wel weer uitgerust van de lange zaterdag en vol energie weer aan de slag. Eerst maar broccolisoep koken voor tussen de middag.

Bruine bonen in de week voor het eten van vanavond: gebakken piepers met een schotel van gehakt, bruine bonen, uien en paprika.

Speltbrood gebakken en tonijnslade gemaakt, ook voor tussen de middag

Cruesli gemaakt met het recept van Marieke.  Havervlokken, roomboter, honing, kaneel. Zo lekker!!!

En ik maakte nog mayonaise, maar dat mislukte. Had geen zin om het nog een keer te proberen want ik moest hoognodig aan de was beginnen. Kijk maar, dan snap je wel waarom🤪.

Zat te denken wanneer je alles zelf vers wilt maken dat je dan hééééél lang in de keuken staat en er veel andere klussen blijven liggen. Hoe gaan we dat doen🤔? Dan moet je keuzes gaan maken. Of zou je daar ook je routine in krijgen? We gaan het uitproberen! Vandaag heb ik er in ieder geval veel plezier in gehad.