Hitte

Donderdag 25 juni-2020

Wat een hitte hé! Niet lekker meer. Als ik iets erg vind is het wel zulke warme dagen. Ik kan dan ook niet normaal functioneren. Vroeg in de ochtend gaat het nog wel, maar de rest van de dag doe ik de dingen die moeten gebeuren met het tempo van een slak. En loop in m’n eigen huishouden de kantjes een beetje eraf. Sorry,ik kan echt niet tegen hitte. Ik heb al weer een diep verlangen naar de herfst???.

Dinsdagmorgen kwam er een vriendin op visite,die had ik volgens mij al 5 maanden niet gesproken. Dat was weer gezellig. s’Middags kwam de hulp huisje 4 schoon te maken voor vakantiegasten die vrijdag komen. Reed naar de Welkoop voor een afdekzeil over het zwembad. Helaas uitverkocht,niet meer leverbaar. Reed door naar de Hoogvliet voor het avondeten. Dat werd een maaltijd dat iedereen lekker vond met die warmte. Gehaktballetjes in satesaus-stokbrood met file americain en een fikse schaal yoghurt met vers fruit. Iedereen tevreden.

Kocht een likblok voor de schapen. Schijnen ze nogal lekker te vinden. En i.d.d,legde hem in de wei en ze begonnen er gelijk aan te flebberen.

Woensdagmorgen gelijk met Rien om half 6 opgestaan. Ze beginnen nu een uur eerder en kunnen dan s’middags eerder naar huis. Voor hun is het helemaal niet te doen in het witte zand met die hitte. Van werken kwam niet veel want de jongste stonden ook al vroeg naast hun bed. Waren we i.i.g lekker op tijd voor het ontbijt en school.

Kreeg weer een vriendin op visite,is wel feest de laatste tijd hoor. Ze blijven maar bellen;-). Kan nog net allemaal voor de vakantie. Ook dat was weer erg gezellig. Voor dat ze kwam een poosje in het huishouden bezig geweest,zodat het weer fris oogde.

s’Middags de was gedaan,kreeg nog een paar klanten en borduurde weer een stukje aan het kussen. Kookte een pan mihoen met roerbakgroente en kipfilet. Eet ook makkelijk weg met dit weer.

De hulp kwam huisje 2 schoonmaken voor de vakantiegasten die zaterdag komen. Daar had ze wel wat werk aan want dat huisje was in de tijdelijke verhuur geweest. En er zit nogal verschil in hoe mensen het achter laten. De een zorgt dat het schoon is maar de ander denkt er soms wel erg makkelijk over. Dan wil je niet weten wat je tegen komt?. En ik was erg blij dat ze het schoon had gemaakt,want s’middags belde er een man die z’n huis verkocht had en samen met z’n vrouw woonruimte voor tijdelijk zocht. s’Avonds zijn ze komen kijken in het schoongemaakte huisje,waren erg enthousiast en willen graag vanaf september voor een paar maanden huren,zodat ze op hun gemak naar een ander huis kunnen zoeken.

 

En zo zaten we pas half tien aan de koffie,wat niet erg was,want Rien was naar een klant geweest en laat terug. De jeugd hing op het nieuwe tuinset en vermaakte zich ook wel met z’n allen. Gisteren haalde ze uit het werk nog twee extra stoelen erbij voor het loungeset. We wilde ook graag nog een hoek erbij zodat we een U-vorm er van konden maken. Toen ik dat wilde bestellen kreeg ik te horen dat dat echt niet kon,want die werden alleen verkocht in combinatie met een tweezits-stuk erbij. Nou dan werd het wel een heel duur geintje want dan moesten we bijna nog een compleet loungeset erbij kopen. Dat ging hem niet worden. Heb er drie keer om gebeld,maar ze bleven voet bij stuk houden,terwijl ze tegen Rien hadden gezegd dat alle delen los te bestellen waren. Vond het zo belachelijk. Toen hij gisteren dus die twee stoelen op ging halen in het magazine zei hij tegen die jongen die hem hielp dat hij ook nog een hoekstuk erbij wilde hebben.Hij dacht:kan het toch proberen! ‘O,volgens mij hebben we die ook nog wel staan’zei de jongen. Alstublieft meneer,twee stoelen en een hoekstuk?. Hebben we hem toch nog kunnen bemachtigen. En hij hoefde maar 189 euro af te rekenen. Nou,dat klopte natuurlijk niet,dat was veel te weinig,dat was een foutje. Heb ze maar even gebeld, ze waren vergeten de twee stoelen erbij te rekenen. Kreeg nog een rekening na en nu is het in orde. Anders zitten ze niet zo lekker hé,als je ze niet betaald hebt ;-).

Kroop nog een poosje achter het spinnewiel. Ben benieuwd hoe het gaat worden want ik heb met twee verschillende verfbaden gewerkt. Dus iets kleurverschil. Spin het maar door elkaar heen dan valt het het minste op.

Bestelde nog 2 tickets voor Ouwehands dierenpark. Daar hoop ik zaterdagmiddag samen met Hidde naar toe te gaan. Een hele tijd terug had hij op school daar een toegangskaartje voor gewonnen. Hij wilde samen met moeders gaan,maar er kwam steeds niets van. Nu eerst maar geregeld. Heb er echt zin in,ook omdat we samen gaan. Lekker de aandacht helemaal voor hem alleen!

Ben net vanmorgen met Maureen naar de tandarts geweest om een gaatje te laten vullen. Ze wil nooit met verdoving maar de tandarts vond het nu toch wel nodig. Ging prima. Op de terugweg gelijk maar langs de markt gereden,had geen zin om eerst weer naar huis te gaan. Kocht een fikse hoeveelheid fruit,dat gaat nu het hardste met dit weer. Thuis voor dat het ingeruimd werd eerst maar de koelkast leeggehaald en gesopt. Kan die er weer een weekje tegen.

Zette een pan met kippenbouillon op voor de soep voor vanavond

Ruimde in de gang de kisten op die bedoeld waren voor het schoeisel,maar meestal dienst doet als klerenkast,of gereedschapskast,of voor wat ze op dat moment in de handen hebben. Makkelijk toch om daar je troep maar in te gooien,is het in ieder geval van de grond?. Geen succes dus!

En zo rommelen we maar weer wat aan de rest van de dag. Veel klanten zullen er niet komen,je ziet geen hond op straat. Heb vast drie bedden verschoond,hangt buiten te drogen. Wasmachine draait nu met de donkere was. Dan nog een trommel met bonte was en natuurlijk nog een overvolle trommel met handdoeken ,wc schoonmaken en nog stofzuigen,en dat was het dan wel voor vandaag(denk ik).