Heerlijke start

Maandag 4 januari-2021

Wat een heerlijke start had ik vanmorgen. Ben om 5 uur uit bed gestapt, wasmachine aangezet en toen met de hond gaan wandelen. Het beest wist niet wat hem overkwam. Het was echt heerlijk om zo vroeg een rondje te maken. Ben buitenom gelopen en door het dorp weer naar huis. Nagenoeg het hele dorp was nog in rust en ik ben maar drie auto’s tegengekomen. Thuisgekomen een korte douche genomen en ik voelde me eigen topfit om het werk van die dag aan te kunnen. En er lag wat werk van 2 weken vakantie en de feestdagen. Stopte eerst een nieuwe was in de machine, kookte vast de witlof voor de witlofschotel voor vanavond, kon dat de hele dag uitlekken.

Lapte de ramen van de kamer, poetste de kachelruit die zo zwart was dat je er bijna niet meer door heen kon kijken. Was ook al even geleden. Ik maak ze altijd schoon met een stuk keukenrol gedoopt in het as van de kachel. Gaat supergoed. Was een tip van de buurvrouw. Toen we net de kachel hadden kocht ik altijd speciaal spul daarvoor. Maar dat blijkt toch echt niet nodig en dit heb je altijd bij de hand. Je maakt het stuk keukenrol nat, stopt het in de as en dan wrijf je ermee over de ruit totdat hij schoon geschuurd is. Met 3 stukken keukenrol redt je het wel.

 

sopte de hele schouw af

Banken gingen aan de kant en stofzuigde en dweilde daarachter alle rotzooi weg. Toen werd het een uurtje rommelruimen. Er lag werkelijk overal wat. Op de salontafel

Op de eettafel

Op het dressoir

Op de kluis

Dweilde 2 keer de vloer en trok toen de vloer droog met de bijbehorende droogdoek van Jemako. Dat is dus een witte dweil die je na het nat dweilen droog over je vloer haalt. Als je dan nog ziet wat voor vuiligheid eraf komt. Niet normaal.

Toen was de kamer wel lekker schoon en ben met de kinderen gaan eten want die moesten weer om half 9 achter de computer zitten voor school. Na het eten een uurtje in de keuken aan de slag geweest. Want daar stond ook alles vol troep en nog de aanrecht vol van het eten en andere rommel wat uitgezocht moest worden.

Schrobde de spoelbak met chloor. Daar worden de tegeltjes weer mooi wit van.

Daarna was het koffietijd, dronk samen met de kinders een bakkie en heb gelijk een half uurtje achter het spinnenwiel gezeten. Even een moment rust. Ben na de koffie met Mirjam naar de bakker gereden en 10 broden gehaald. Hing nog een paar wassen op en toen kreeg ik een dip. Lekker een half uurtje op de bank een dutje gedaan en kon ik er weer tegen. Verschoonde ons bed en een bed van de jongens. Ruimde het logeerbed op. Maakte de witlofschotel af, draaide gehaktballen, kookte piepers en kreeg een telefoontje van en kwartier. Was net op tijd klaar met het eten.

 

En nu ga ik even naar Bennekom de tekening van de tuin ophalen en daarna nog bij m’n ouders nieuwjaar wensen. Al met al een heerlijke dag geweest